хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

З Мазепи буде знято анафему

Президент Віктор Ющенко проситиме патріарха Алексія II офіційно зняти анафему з гетьмана Івана Мазепи. Про це заявив заступник глави секретаріату президента Юрій Богуцький журналістам після початку зустрічі Ющенка з Алексієм II. Богуцький розповів, що де-факто анафема з Мазепи знята, оскільки починаючи з 1918 року під час служінь ім'я Мазепи не згадується серед прізвищ, що піддані анафемі. Водночас, офіційних свідчень про цей факт немає, тому Ющенко попросить надати відповідні документи українській стороні.

Як відомо, під час останнього візиту Ющенка до Москви було досягнуто домовленості з президентом РФ Володимиром Путіним щодо спільного відзначення 300-річчя Полтавської битви. Щороку в неділю Торжества Православ'я в церквах урочисто проголошують вічну пам'ять поборникам чистоти віри і проклинають єретиків, відлучених від церкви. Серед останніх (хоча його ім'я й не називається) все ще залишається Іван Мазепа.

Накладена у листопаді 1708 року за наказом Петра І, анафема продовжує формально тяжіти над гетьманом, хоч протягом трьох століть так і не було наведено більш-менш серйозних аргументів на користь того, що Мазепа повинен вважатися віровідступником.

Іван Мазепа Церква Всіх Святих в Києво-Печерській Лаврі, побудована гетьманом Мазепою.

16

Останні статті

Коментарі

Гість: pivolub

122.02.08, 11:03

Мудаг він, оцей Ющенко... Просити якогось там галімого Алєксія про те, що має бути зрозумілим само собою... Якийсь філіал КГБ під назвою російська православна церква буде розказувати нам, як ставитись до Мазепи?

    222.02.08, 11:11Відповідь на 1 від Гість: pivolub

    До цього часу ми маємо факт, що анафема з Мазепи не знята.

      322.02.08, 11:17

      А кто такой у нас Ющенко? Нехорошо, когда бухгалтеры лезут переписывать историю

        422.02.08, 11:19Відповідь на 1 від Гість: pivolub

        Та не те слово!!! Це якась суцільна "політична проституція"!!!
        Нам, як і зовні, так і з середини заважають об"єднати Православ"я, А потім кажуть: "Ви такі х***і, бо розколюєте православну віру".

          522.02.08, 11:22Відповідь на 3 від CKB

          громадяни України більшістю своїх голосів вибрали його Президентом України. А хто Ви є таким, що критикуєте Президента?

            622.02.08, 11:22Відповідь на 3 від CKB

            Доречі, про переписування історії!!! Комуністи так понаписували, що довго розгрібать неправду доведеться!!! Мове йде про оприлюднення нових достовірних фактів, що знаходять в архівах, друк праць справжніх істориків, особливо історичних документів, а "бред"не "історичних повій".

              Гість: pivolub

              722.02.08, 11:26Відповідь на 5 від NATALI_YA

              громадяни України більшістю своїх голосів вибрали його Президентом України. А хто Ви є таким, що критикуєте Президента?Правда, громадяни України його вибрали. Більше того - якби повторилася ситуація із вибором між Ющенком і Януковичем, особисто я знову би проголосував за Юща, як за менше зло. Але зло від того, що воно менше, не перестає бути злом.

                Гість: Ogin

                822.02.08, 11:39Відповідь на 1 від Гість: pivolub

                  922.02.08, 11:42Відповідь на 5 від NATALI_YA

                  громадяни України більшістю своїх голосів вибрали його Президентом України. А хто Ви є таким, що критикуєте Президента?Вот только не будем про большинство голосов, хорошо?
                  Просто как-то исторические масштабы не сочетаются - великий Виктор Ющенко и какой-то там Петр Первый

                    1022.02.08, 11:43Відповідь на 6 від Mamay_

                    Доречі, про переписування історії!!! Комуністи так понаписували, що довго розгрібать неправду доведеться!!! Мове йде про оприлюднення нових достовірних фактів, що знаходять в архівах, друк праць справжніх істориків, особливо історичних документів, а "бред"не "історичних повій".Никогда не знал, что Петр I был коммунистом

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна