хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Молдова

У Молдові заборонили комуністичну символіку

12.07.2012

Фракція комуністів у парламенті покинула засідання.
У Молдові заборонили комуністичну символіку

Парламент Молдови засудив злочину тоталітарного режиму СРСР в колишній Молдавській Радянській Республіці і заборонив використання комуністичної символіки на території країни. Прийняті зміни в закон про політичні партії виключають використання політичними партіями атрибутики тоталітарних політичних режимів, під якими маються на увазі серп і молот - символіка Радянського Союзу.

Фракція опозиційної Партії комуністів демонстративно покинула зал засідання на знак протесту. Пізніше лідер комуністів Володимир Воронін, який займав пост президента країни з 2001 по 2009 роки, заявив, що прийняті закони - це спроба виключити Партію комуністів з виборчого поля.

Парламент узаконив кастрацію педофілів В якості міри покарання за злочини проти малолітніх тепер будуть застосовувати хімічну кастрацію.
Парламент узаконив кастрацію педофілів

Як повідомляють молдавські ЗМІ, таке рішення прийняв 24 травня парламент Молдови. Відтепер, застосування препаратів, що знижують статевий потяг і виключають можливість здійснення статевого акту, стане основним знаряддям у боротьбі з педофілами в Молдові. Закон незабаром набудет силу і хімічна кастрація буде застосовуватися в примусовому порядку. Примітно, що в Росії такий закон щодо гвалтівників дітей був прийнятий в лютому 2012 року.

Президент Молдови, однак, відхилив закон і повернув його в парламент, що порушує права людини. Але парламент прийняв закон повторно і остаточно.

У Молдові оштрафують за російськомовну рекламу Уряд Молдови запровадив штрафи за розміщення реклами російською та іншими іноземними мовами.
У Молдові оштрафують за російськомовну рекламу

Відповідно до законопроекту розміщення реклами російською мовою допускається тільки в тому випадку, якщо паралельного присутній текст на молдавському. За порушення закону Молдова пропонує ввести штраф.

Так, за словами депутатів, у Молдові тисячі рекламних щитів, оголошень, афіш, назв магазинів, цінників і меню написані виключно російською. А це є грубим порушенням права на інформацію населення, яке говорить на румунському. У парламенті запропонували встановити штрафи на рекламу в розмірі від 30 до 850 доларів.

3

Коментарі

анонім

114.07.12, 09:27

Молдавани нас обігнали.