***

Ні. Ви знаєте, через цю людину, вона називалась Ганна Половинка, це покійна мама мого вже покійного чоловіка Василя, я побачила оцей інший лик України. А потім я згадала, що я таких людей зустрічала, просто їх ми рідко зустрічаємо. Оце така тиха шляхетність, це така вишуканість у кожному жесті, і така дискретність і любов… коли вона рве бур’яни, коли вона робить їсти, коли вона заносе в хату щось мені поїсти, і коли вона строго мені каже: "Наташка, от ти почала співати оці духовні напіви, ти вже не можеш того кинути, дитино". І всьо, і пішла… І я розумію, що вона мені щось таке тяжке сказала, що я ще не розумію.

"Гадюка укусила змію... "

На скамейці біля двору бабця Марія читає газету.
"Гадюка укусила змію... "
- ти диви Миколайович, у них там все точно так як в людей.
( Із заміток Зустрічі в Степу)

финансовый отчет за 2013 г ГО "ГРОМАДСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ"

Итак, обещанная бомба насчет hromadske.tv 

Я обнаружил финансовый отчет за 2013 г ГО "ГРОМАДСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ" (код 38780085), на которое оформлен ТВ-сайт www.hromadske.tv. Полностью отчет здесь: http://www.hromadske.tv/files/b/b/bbbe20c-annual-fin-report---ukr.pdf На скрине - самый важный фрагмент этого отчета.

Из него прямо следует, что ключевое финансирование для проекта hromadske.tv предоставили отнюдь не граждане, а... посольство США.

Именно посольство США в августе 2013 г. дало почти 360 тыс. грн (45 тыс дол), за которые в сентябре hromadske.tv закупило оборудование. От "общественности" в августе поступило 27 тыс грн., в сентябре - 31 тыс. грн.

Они сами это подтверждают: "Техніку вдалося купити завдяки донорській допомозі Посольства США в Україні, розповідає Роман Скрипін" http://www.pravda.com.ua/inozmi/deutsche-welle/2013/11/22/7002717/

Стартовал проект 22 ноября, одновременно с началом "Евромайдана"http://www.pravda.com.ua/news/2013/11/22/7002741/

Именно в ноябре проект получил от того же посольства США ключевой транш на сумму еще 40 тыс грн (5 тыс дол), что практически точно совпадает с суммой, за которые было арендовано помещение и оплачены коммунальные услуги.

Итак, два ключевых транша, необходимых для запуска мощной пропагандистской машины одновременно с началом Евромайдана, были уплачены именно посольством США. 

Инициировавший "Евромайдан" Мустафа Найем является главным редактором в "громадська організація "Громадське ТВ". Это указано в его данных кандидата в избирательном списке БПП http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP406?PT001F01=910&pf7171=202 (см. № 20).

Поле 22 ноября украинцы уже самостоятельно начали финансировать собственное оболванивание. В ноябре hromadske.tv получило "от общественности" 160 тыс, а в декабре - 908 тыс грн.

Я помню это время. Мои "омайданенные" харьковские знакомцы тогда почти круглосуточно были подключены к зомбоящикам, где шла прямая трансляция евромайдановских событий - постоянного митинга, выступлений и стычек.

Разговаривать тогда с ними было невозможно: горящие глаза, постоянные восторженные разговоры о майдане. Они напоминали сумасшедших или адептов какой-то секты.

Думаю, эффект "промывания мозгов" в их случае достигался именно за счет постоянной прямой ТВ-трансляции с майдана. Постоянное созерцание управляемой толпы превращал телезрителя тоже в участника этой толпы, с соответствующими психологическими эффектами. Постоянное внимание к "сцене", повторение одних и тех же мантр, регулярные бессмысленные действия, отсутствие сна отключали логическое мышление, повышали внушаемость и замещали накопленный опыт примитивными, но эмоционально яркими идеями.

Это все известные проявления "эффекта толпы". Благодаря созерцанию постоянных ТВ-трансляций в такую толпу превратилось полстраны. hromadske.tv вместе с похожим проектом "Эспресо ТВ", ТVi и 5 каналом стали мощнейшим идеологическим оружием, убившим в массе народа рациональное мышление и превративших их в фанатиков.

Но вернемся к источникам финансирования hromadske.tv . В декабре оно получило огромную сумму 793 тыс грн (почти 100 тыс. дол) от посольства Нидерландов. Практически эта же сумма была потрачена на закупку оборудования, зарплату и офис. 

Надо сказать, что финансирование правительством Голландии оказалось уже некритичным. Поступления за декабрь "от общественности" составили 908 тыс грн, а расходы - 873 тыс. грн, остаток средств на конец декабря был 1 млн 170 тыс. грн.

Видимо, это пришли деньги по заявке, которая была утверждена голландским посольством еще в сентябре http://ukraine.nlembassy.org/news/2013/9/results-matra-rule-of-law-2013.html (см. п.8). 

Получается, что правительство Голландии приложило руку к пропагандистскому обеспечению февральского переворота в Украине. Что привело в итоге к войне на Донбассе и сбитому "Боингу"...

Сколько в том "Боинге" летело голландцев - 192? А их родственники, часом, не хотят "поблагодарить" свое правительство за раздувание гражданского конфликта в Украине, который перерос в войну и привел к этой трагедии?

В любом случае, именно правительством США было создано мощное пропагандистское оружие, которое серьезно поспособствовало смене власти в Украине. И это всего за каких-то 50 000 долларов...

***

І можливо, я б не так зациклювалася на темі виборів, якби... Без пафосу, якби мене не гризло усвідомлення і жах, скільки життів покладено на вівтар "Чого?"

Я б хотіла обрати молодих і "правильних", але сумніви, мене зупиняє їх майстерність жити з арахунок грантів. Бо ніби красива картинка, але життя демонструє у молодих кандидатів уміння піаритися, малювати картинку своєх неперевершених досягнень у 20-ть з коротюсіньким хвостиком і воланням про те, що жити молодим.

Та ніби і моє покоління ще не старе. І не думаю, що вважатиму себе старою й через років двадцять (ха-ха, от хочу на цих 20-літніх подивитися років через стільки ж: якою буде їх передвиборча риторика). Моїх ровесників стало модно називати "совком", але... Нам було тоді також 20-ть, коли була "революція ан граніті", коли платили зарплату мільйонами й купонами, коли не було ні харчів у магазинах, ні роботи. І багатьом із нас довелося обміняти дипломи про вищу освіту й потенційні кандидатські на місця на базарах, щоб виростити й виховати оцих нинішніх самовпевнених ілюзіоністів.

Я дивюся у передвиборчі списки і розводжу руками. Бо не підніметься у мене рука проголосувати за тих, хто вчиться маніпулювати свідомістю виборця вже на старті свого життя, хто, замість освоювати фах, грається у політичні перегони. Я довіряю молодим програмістам, але не довіряю зеленим політикам. Бо чітко постає у моїй памяті картинка більшовицької революції, яку творили 16-літній командир полку Аркадій Гайдар і його ровесники. Вони "знали", як жити молодим.

Я не проголосую за дітей комуняцько-комсомольської номенклатури. Я не оберу фанатичних націоналістів, що йдуть до влади за національною ознакою. Я не вірю й тим, хто вчора "зліз із гір", а сьодні вважає, що усіх "в долині" треба декомунізувати, бо ті, що "в долині" нічого не робили для "незалежності". 
Я б хотіла віднайти баланс бодай в одній політичній силі, але не бачу того балансу. І мрія, і віра в те, що нинішні вибори будуть виграні, зникає з кожним днем. 
Я чекатиму, коли у виборах братимуть участь "пластуни", яким нині всього 15-17. Тоді, думаю, ми всі матимемо непоганий шанс

Крадійство і алкоголізм.

Бахмут ( Артемівськ). квітень 2015 Я все частіше і частіше задумуюсь над цим діалогом. 
Із бесіди з літньою жіночкою.( Олена Леонідівна - пенсіонерка, в минулому вчителька математики. Артемівський район.)
...................................................
- Щоб відійти від Росії і наблизитись до Європи, що треба зробити?
- Подивитись, що повязує нас з Росією і послабити ці ланцюги. 
- А, що об'єднує на Вашу думку?
- Крадійство і алкоголізм.
- Підождіть. А література, а слов'янство, а галузеві зв'язки?
- Нас література об'єднує з поляками , татарами, канадійцями теж. Слов'яни коли глянути на мапу, в більшості з іншої сторони України від Росії мешкають . Галузеві зв'язки в виготовленні товарів минулого століття чи і потрібні на сьогодні взагалі?
- А перемога над фашизмом? ...ну да, з різних сторін теж люди були... Так все таки на Вашу думку алкоголізм і крадійство.
- Уяви собі, що цього нема в Україні. Або уяви, що воно хоч вдвічі менше ніж є.
- ... як просто. 
- ... не просто. Але зменшення цих показників прямопропорційне збільшенню відстанні від Росії .
- І шлях до Європи коротший.
- Та навіть не до Європи, а до достойного населення в достойній країні.
- Ви як політолог.
- Я вільна мислительниця.
- ...алкоголізм і крадійство... Ви Олена Леонідівна не політолог, ви хвілософ

***

  • 13.10.15, 14:43

***

  • 13.10.15, 14:34