Я не вірю, що в нашій країні скоро щось зміниться.


Я не вірю, що в нашій країні скоро щось зміниться. Я, взагалі-то, позитивно дивлюся на життя, особливо, коли сиджу дома. Як тільки «вийду в люди» - нападає на мене песимізм. От і зараз, я не вірю, що в нашій країні скоро щось зміниться, бо винуваті в цьому не політики, а всі ми. Народ винуватий. Навіть, не "винуватий", скоріше - причина. Попри всі наші Майдани, опір на сході, все одно, наш народ – незрілий.

Так, у нас є вагоме виправдання нашій незрілості. Спочатку нас виморили голодом, а потім усіх, хто не вмер, просіяли на сито репресій – і все, що було найкраще, розстріляли. Після голодомору ще тридцять тисяч найкращого, першосортного - в яму. Даруйте, але всі ми, сьогоднішні, нащадки отого, що залишилося, що просіялося в сито: покірне, сіреньке, невиразне, не сяє розумом, кероване. (так не прийнято говорити, то ж нариваюся)

Але вже те, що ми сьогодні розуміємо: у нас щось іде не так і політики не такі – це вже велике досягнення. Нам би ще зрозуміти, що це ж НЕ ВОНИ не такі, а МИ!

Ми не змінилися. Адже це в нас у більшості ще й досі рублі: ну то й що, я так завжди казала і казатиму, так звикла. Більшість не розуміє, нащо оті всі перейменування: кому заважає Щорс чи Кіров, можна подумати Іван Сірко звучить краще. Для більшості яка разниця, яка мова. Більшість, як «Єдіная росія» привезе машину ковбаси і стане роздавати, поб’ється за ту ковбасу. Більшість дивитиметься російські телесеріали, де хохли вороги чи лохи – а шо такоє, кому ці серіали мішають. Більшість спокійно купує товари загарбників і пофіг, що збагачує цим ворожу економіку – ой, наче як я не куплю цю жвачку, то це шось рішає. Більшість святкуватиме масляну, якої в Україні ніколи не було, (у цей час у нас інше народне свято з кращими смислами) – тю, класний празник. Більшість святкує Хелоувін, та не знає українських колядок і що таке Вертеп …
Для більшості, усе, що перерахувала вище, якийсь брєд. І кому це не «брєд» - таких ще мало.
Більшість чіпляється за своє радянське минуле, як вош за кожух. У всьому чіпляються. В роботі, в побуті. Дітки й досі малюють зірки на українських танках і літаках вже для бійців АТО (це б у ІІ Світову намалювали радянським солдатам свастику) – отак і вирощуємо собі заміну…

Чому вирвалися Польща, чому прибалти? Тому що сам народ був готовий мінятися! Ми ж мінятися не готові. Ми готові ще десятками років дискутувати, треба нам Бандера чи скільки державних мов запровадити. Тільки не мінятися. Мінятися так, щоб кожен окремо. Мінятися хоча б у дрібницях. Тому й реформи (зміни) у нас такі, замість них - дискусії. Тому й політики в нас ті самі, бо нових, по великому рахунку, і немає. Та й де ж їм узятися, новим, ми ж ті самі. Тому й топчемося на місці, бо все у нас, як і було. «Рублі, бо я так звикла».

І не допоможе нам «міхо» чи «нато». Бо ми ще не грунт, на якому це може прорости, ми все ще пісок, крізь який «майдани» протікають, як вода крізь пальці.

Радує одне - ми ростемо. Ростемо і завдяки майданам. Майдани – це сплески нашого росту. Ростемо як акселерати. Де інші ідуть сотні років, ми – пройшли за десятки. Ми йдемо семимильними кроками. І звісно, все у нас буде добре, але не завтра. Колись… Коли кожен, візьметься за своє власне переосмислення. І коли таких стане більшість.

США сняли 40-летний запрет на экспорт нефти

Зняття мараторію на нафту Штатами свідчить лише про одне: наука і поступ зробили крок вперед і найближчому майбутньому вуглеводні будуть витіснені іншими технологіями одержання енергії. Тому треба рубать бабло з того, що є, доки воно має попит і актуальність. Хоча лобісти від нафти завжди стримували альтернативні технології.

Нещодавно була інформація про те, що Штати з Рашкою підписали договір чи угоду, про стримання певних передових технологій на певний час від впровадження в життя. Цифра лунала 20 технологій в різних напрямках. 

Це ми знищили промисловість і науку, а люди працюють. 

Ще одне. Нафта дешевшає, а в Україні пальне дорожчає. Привіт власникамКаламойскім.



Со вчерашнего дня CNN, Wall Street Journal, USA Today и другие мировые новости говорят об одном: США сняли 40-летний запрет на экспорт нефти. Этот шаг был осуществлен благодаря республиканским законодателям и руководителям сектора нефтяной промышленности страны. Что это значит для мировой экономики?



"У нас лучшие технологии, лучшего качества нефть, и в течение короткого времени мы вытесним из рынка нефть России и Саудовской Аравии и Ирана”, - заявил республиканский конгрессмен, Джо Бартон в Техасе в интервью Bloomberg, - “Этот шаг посадит Соединенные Штаты на водительское сидение в автомобиле энергетической политики во всем мире. Это огромная победа.”
Переход к отмене запрета на экспорт нефти, учитывая, что цены на нефть упали до самых низких точек за последние десятилетия, дал возможность использовать передовые технологии и открыть недоступные ранее резервуаров нефти, создавая переизбыток нефти в США. West Texas Intermediate в среду, 16 декабря, опубликовал цены на сырье менее, чем $37 за баррель, по сравнению с более $100 в прошлом году.
Эксперты делают выводы, что низкая цена на нефть на данный момент останавливает производителей от работы на полную мощность и добычу максимального объема сырья. Но снятие многолетнего запрета на экспорт открывает новые рубежи для нефтяных магнатов США, которые смогут поставлять нефть на мировой рынок по уже более высоким ценам. По всем показателям предвидится тенденция роста цен на сырье за баррель. Именно инвестиции в нефтегазовый комплекс США мировые экономисты считают самым рациональным действием на сегодня.
"Нефть из Южного Техаса или Северной Дакоты является легче сырой, что может принести более высокие доходы на мировом рынке, чем от американских покупателей, которые оптимизированы для более тяжелого сырья”, - заявил старший директор по исследованиям в Университете штата Техаса, Томас Танстол в институте по экономическому развитию в Сан-Антонио.
Разрешение экспорта создаст примерно 630,000 новых рабочих мест и добавить дополнительные $ 165 млрд ежегодно ВВП в течение следующих шести лет, согласно докладу, в прошлом году из Института Аспена.

стенограму останнього засідання Національної Ради Реформ:

Аби уникнути непорозумінь і спекуляцій на тему ксенофобії, Bogdana Babych пропонує українським високопосадовцям лаятись виключно українською. І навіть як приклад переклала стенограму останнього засідання Національної Ради Реформ:

Аваков: Ви сказали, що Кабмін очолює корупцію, сказали це бездоказово, ясно, чітко, недвозначно.
Саакашвілі: Дуже доказово.
Аваков: Ви подивіться на нього. Сере, співає ще й тріски збирає. 
Саакашвілі: Дуже доказово, повторюю.
Аваков: А щоб тобі повилазило!... 
Саакашвілі: Най би тобі пір'я в горлі поросло! 
Аваков: Як ви говорите в таких випадках, бе-бе-бе-бе, ви так говорите?
Саакашвілі: Що значить бе-бе-бе? Так зі мною ще ніхто не розмовляв.
Аваков: Я з вами буду так розмовляти!
Саакашвілі: А щоб тобі зацпило …
Аваков: Всрався та й криво!… Аби тобі заклло…
Саакашвілі: Я закликаю вас до ввічливості. На відміну від вас у мене мільйонів, мільярдів немає ніде.
Аваков: Ти...ти, гімно нероздушене!
Саакашвілі: А щоб тебе вертіло, підняло і гпнуло …Мої мільярди ще Росія шукала. Пошукайте гарненько.
Порошенко: Припиніть, бовдури. Хай вам грець! 
Саакашвілі: Я не буду корумпованого міністра....
Аваков: Стули пльку, корумпований губернаторе. Суче вухо
Саакашвілі: Що? Ах ти, наволоч!
Аваков: А ти, падлюка!
Порошенко: А бодай ви сказилися!
Аваков: Засранець!
Порошенко: Арсене Борисовичу... можна без матюків?
Аваков: Матюків і не було.
Порошенко: Я чув. Мені не заклало.
Аваков: Я хочу закінчити...
Порошенко: Так, я прошу вас, по суті, по порядку денному, а не по коментарях виступу. Прошу. От йолопи (про себе).
Аваков: В мене питання, ви своїми діями, пане Саакашвілі, перешкоджаєте приватизації ОПЗ чи ні?
Саакашвілі: Серун тобі кланявся... У мене більше, крім репутації, нічого немає. Я не збираюся, щоб якийсь злодійкуватий міністр, якого вся країна знає, що ...

Аваков кидає склянку з водою

Порошенко: Арсене! Ви що, подуріли? 
Аваков: От, тварюка. 100 кг гімна - а смердить як тона.
Саакашвілі: Злодій! Поцілуй мене в сраку! 
Аваков: Лайно. Щоби твоя срака по шву розійшлася…
Саакашвілі: Щоб ти падло дристало та й дристало…Ти будеш сидіти, тому що ....Я українець, між іншим. 
Аваков: Я українець теж.
Саакашвілі: Ні, ти - злодій і покидьок!
Аваков: А ти базікало й блазень!
Яценюк: Телепень, ось хто ти!
Аваков: Циркач, сволота така...
Яценюк: Гастролер, одною сракою на всі базари... 
Аваков: Гімно собаче...
Яценюк: Щоб ти всрався! Тебе запросили в країну справу робити, а не аферизмом політичним займатися. Чорти тобі в печінку!
Саакашвілі: Срали-мазали, рачки лазили. Ви ображаєте народ України ... і ви будете за це відповідати!
Порошенко: До сраки, панове, до сраки це засідання. Всі розійшлися!

***

І знову рубрика «У світі прекрасного».

15 грудня 2015 року видатна оперна співачка Монтсеррат Кабальє була засуджена в себе на батьківщині до 6 місяців в’язниці за несплату податків – у тому числі, у зв’язку з концертами в Україні. Процес над 82-річною примадонною проходив за зачиненими дверима, а сама вона через поганий стан здоров’я предстала перед судом в режимі відеоконференції, перебуваючи вдома в Барселоні.

Тим не менш, іспанська газета газет «El pas» довідалась про деякі подробиці процесу, виклавши їх у статті «Caball acepta medio ao de crcel desde casa y a puerta cerrada» :

http://ccaa.elpais.com/…/15/catalunya/1450172697_514547.html

Кабальє інкримінується ухилення від сплати податків з гонорарів, отриманих у 2010 році за концерти в Іспанії, Німеччині, Швейцарії, Італії, Литві, Чехії, Росії та Україні. З метою уникнення оподаткування вона представлялась як резидент Андорри, у той час як, насправді, є громадянином Іспанії. Таким чином вона приховала від оподаткування біля 2 млн. євро доходу, зекономивши на податках 500 тис. євро.

Підсудна повністю визнала свою провину й підписала угоду з обвинуваченням. Вирок суду: позбавлення волі на строк у 6 місяців і штраф у розмірі 240 тис. євро.

Оскільки найближчі півроку слухати легендарне сопрано доведеться лише в запису, рекомендую в її виконанні уривок з «Травіати» Джузеппе Верді, записаний ще в ті часи, коли Кабальє була сумлінним платником податків.