точніше про смачнючий пиріг зі сливкАми.
Історія появи рецепта в нашій родині смішна і улюблена і розповідається всім, хто пробує це чудо) Сподіваюся і ви скуштуєте корисну смакоту
Одного разу в кінці свого робочого дня, якраз постила останню новину і шукала фото Страсбурзького суду. Починаю в рядок пошуку вписувати назву і мені тут же випадає назва "стразбурзький пиріг". Зацікавившись, я скоренько приліпила фото в новину і полізла в дебрі шукати рецепт. Опис і картинки припали до душі і того ж дня на столі з"явилася перша спроба. Смак сиру, слив і кориці підкорив домашніх і з вечора до сніданку ледь лишилося кілька шматочків до кави))) Відтоді, як я його називаю, Страсбурзький сирник у нас частий гість на столі. Його їсть навіть малий, який взагалі не їсть ніякої молочки. Ми вдома вже жартували, що працівникам ЄСПЛ треба спекти і завезти з подякою. Чи, принаймні, Луценкові, новина про якого спричининила пошуки фотографій суду. Пригощайтеся :) Не можу не поділитися рецептиком з Вами. ТУТ Смачного Вам! П.С. НЕ знаю чому його так назвали... Страсбурзький пиріг, прославлений Пушкіним, Пред ним roast-beef окровавленный,
И трюфли, роскошь юных лет,
Французской кухни лучший цвет,
И Страсбурга пирог нетленный
Меж сыром лимбургским живым
И ананасом золотым.
(«Евгений Онегин»)
це запечений у тісті (листковому, заварному, здобному, прісному, рубленому, розсипчатому і навіть у дріжджовому) паштет, який готували з гусячої чи телячої печінки, телятини і рябчиків з трюфелями. Для довгого зберігання, після запікання у формах, проміжок між тістом і паштетом заливали розтопленим смальцем. Так паштет ставав
«нетлінним».
Коментарі
Хан Геварыч
131.10.13, 16:22
а я тебя уже второй день жду в гости
Гість: Апрель_ка
231.10.13, 16:24
ням ням
в избранное
bestiaya
331.10.13, 16:24
Котя, я ток освободилась, не успеваю заехать. Завтра между 14 и 16 часами могу подскочить, если не занят
bestiaya
431.10.13, 16:26Відповідь на 2 від Гість: Апрель_ка
це дійсно нереально смачно, причому я його робила і з грушами і з яблуками (половинками яблук з корицею) Відривають з руками. І корисно для дітей і стареньких
анонім
531.10.13, 16:27
Гість: Апрель_ка
631.10.13, 16:28Відповідь на 4 від bestiaya
я тоже люблю куховарить что-то из кондитерского.... ууууу... выходные близятся, дома яблоки и груши из сада есть...
огромное спасибо
bestiaya
731.10.13, 16:29Відповідь на 6 від Гість: Апрель_ка
на здоров"ячко
bestiaya
831.10.13, 16:29Відповідь на 5 від анонім
Хан Геварыч
931.10.13, 16:31Відповідь на 3 від bestiaya
для тебя я не занят
bestiaya
1031.10.13, 16:33Відповідь на 9 від Хан Геварыч
ти попав!