Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Пане президенте, не копайте собі яму

Президенту України Віктору Януковичу Від трьох американських друзів України

Після перемоги на чесних та відкритих президентських виборах в лютому 2010, ви можете пишатися чималими здобутками для вашої країни

Ваша правляча більшість в парламенті прийняла таку необхідну пенсійну реформу; нескінченні чвари, що характеризували адміністрацію вашого попередника нарешті позаду; ваш уряд домігся значного прогресу, наблизившись до завершення перемовин, щодо зони вільної торгівлі та угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Проте вашим досягненням загрожує небезпека, якщо ви та ваш уряд не припините нехтувати правами людини та демократичними принципами. Для тих, хто бажає вашій країні добра і процвітання, такі тенденції видаються тривожними.

Кримінальне переслідування колишнього прем’р-міністра Юлії Тимошенко, яку ви перемогли в другому турі президентських виборів минулого року, є свідченням погіршення ситуації в країні.

Її справа стала приводом для розгляду міжнародним співтовариством як брутальне порушення законодавства з метою переслідування головних політичних опонентів.

І це не єдиний привід до занепокоєння. Міністр внутрішніх справ уряду Тимошенко Юрій Луценко перебуває за гратами з грудня минулого року. Він також став жертвою підозрілої підвищеної активності прокуратури.

Ваші представники говорять, що розслідування проводяться проти більше, ніж 400 нинішніх чиновників, але жоден з цих випадків не торкається осіб з таким політичним статусом.

Поцедура проведення таких кримінальних розслідувань не викликає довіри ні в Україні, ні за кордоном. Чотири різні кримінальні справи було порушено проти Тимошенко.

Служба безпеки України та Генеральна прокуратура, здається, вийшли з-під контролю і намагаються зачепитися за будь-що, що може буте використане як звинувачення проти Тимошенко з метою позбавити її права участі в майбутніх виборах.

Європейський суд з прав людини буде розглядати цю справу. І це лише доводить те, що порушення українського судового законодавства відбувається з політичними цілями і є нехтуванням європейськими нормами та цінностями.

Пане президенте, Ви повинні покласти край цьому негайно. У відповідь на зростаючу критику у зв'язку зі справою Тимошенко, ви нещодавно вирішили припинити будь-які втручання у процес розслідування. Так, такий крок міг би бути доцільним, але лише у разі справедливої та неупередженої процедури судового розгляду справи.

Проте, за браком авторитету, нездатність зупинити ці переслідування може лише зашкодити вашим намаганням приєднатися до ЄС і позбавити вас цієї важливої рівноваги у відносинах з Росією.

Вибіркові переслідування – не єдина проблема. Місцеві вибори у жовтні минулого року відбувалися з грубим порушенням демократичних стандартів, ламаючи позитивну п’ятирічну тенденцію проведення чесних і справедливих виборів.

Служба безпека бере на себе занадто велику відповідальність, зважаючи на необгрунтований тиск співробітників служби на громадських активістів (українських та іноземних), а також журналістів.

Парламент погруз у бюрократії. Корупція і досі залишається величезною проблемою на всіх рівнях влади. Політика в галузі освіти, релігії та мови лише посилює суспільну ворожнечу та чвари і зовсім не сприяє національній єдності.

 

Ми не є прихильникамии попередньої адміністрації, хоча давно підтримуємо Україну. Нескінченні чвари між президентом Віктором Ющенком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко мали паралізуючий вплив на політику.

Той період характеризувався економічною кризою і неефективним управлінням. Корупція і тоді була величезною проблемою, зважаючи на газову угоду з Росією у 2006 році. Тому зовсім не дивно, що адміністрація не виправдала очікувань учасників Помаранчевої революції у 2004 році. П'ять років після Помаранчевої революції були періодом втрачених можливостей. І Україна не може дозволити собі рухатися в неправильному напрямку ще п'ять років. Саме тому ми закликаємо Вас втрутитися і припинити ці антидемократичні дії, доки не стало надто пізно і ви не змушені відмовитися від членства в ЄС та припинити переговори.

Тривалі тривожні тенденцій у вашій країні ведуть Україну до клептократії та авторитаризму. Це загрожує катастрофічними наслідками для країни. І це зовсім не те, для чого вас обрав народ.

Зараз час продемонструвати ваше вміння керувати країною, пане президент. І, як кажуть на Заході: якщо ви опинилися в ямі, то в першу чергу потрібно перестати копати, тобто потрібно припинти робити те, що ще більше ускладнює ситуацію. Ще не пізно, але часу у вас майже не залишилось. Девід Кремер, Деймон Вілсон, Роберт Нурік http://www.kyivpost.ua/opinion/op-ed/pane-prezidente-ne-kopajte-sobi-yamu-25463.html

0

Коментарі

120.07.11, 11:20

отдаст америке севастополь какой-то, и они сразу станут друзьями

    220.07.11, 11:30

    краще Маріупіль, для під базу для 6-го флота