Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Спасибо, товарищу Сталину, за наше...


Нашел свои садиковские  фотографии 1949 года на фоне  портрета т. Сталина. Портет "отца народов" был обязателен для парадной залы садика. Его написал  мой отец.
На первом фото я пятый  справа за столом, что справа. На втором- я первый  слева в верхнем ряду.
Самое вкусное из еды в те годы было - половинка ломтика ноздреваного пшеничного  хлебного кирпичика с намазанным тоненьким слоем сливочного масла или маргарина со сладким чаем.. А еще , невероятного вкуса компот из сухофруктов ( узвар).
7

Коментарі

14.02.13, 12:06

О-о-о-о-о-о! Це знахідка — так знахідка!!! Свідчення епохи... Як символічно: батько написав батька народів.
Знали тоді твої одногодки про це? На скільки усвідомлювали? Яка була реакція?

    Гість: Ogin

    24.02.13, 12:17

      34.02.13, 13:18Відповідь на 1 від kas57

      Яка реакція? Розкажу! 5-го березня 1953 року я хворів на застуду. Мама прийшла з базару, стала біля мого ліжка, і дмухаючи на змерзлі руки, промовила: - На базарі розповідають, що помер Сталін! Я дуже здивувався, бо у моїй свідомості Сталін - це навзавжди. Я спитав у мами: - Як же ми без Сталіна. На що вона відповіла спокійно: - Не буде Сталіна, буде хтось інший. Першого чоловіка моєї мами репресували у 1937 році за наклепом нашої сусідки Кміцінської, яка безуспішно залицялася до нього. Після короткого "слідства" його - формувальника -ливарника Браїлівського цукрового заводу Вінницької області невдовзі стратили десь під Києвом. Мамин будинок по вул Шевченка у Жмеринці конфікували, а маму з братом викинули на вулицю. Лише після втручання Крупської будинок повернули мамі. Таке щастя!

        44.02.13, 13:31Відповідь на 3 від VChmyriov

        Продовження! У 1947 році за наказом партії батько створив скульптуру Сталіна, яку встановили у сквері залізничного вокзалу у Жмеринці. Після 20-го зїзду КПРС мій же батько приймав участь у знесенні цього памятника. Скульптура Леніна у виконанні батька досі стоїть на Могілівській платформі станції Жмеринка. Після Леніна,Сталіна , Кагановича та інших мерзотників, батько за своїм професійним обов"язком малював Хрущова,членів політбюро, потім Брєжнєва та інших можновладців. Свою кр"єру художника- оформлювача він завершив у 1980 році, з переїздом нароживання до мене у Київ. Після війни батько прикрашав вокзал у Жмеринці пано та картинами з полотен Шишкіна, інших класиків живопису. На вокзалі ще залишилось полотно з картини Лактіонова "На привалі".Солдатський котелок малював саме я.

          54.02.13, 14:28Відповідь на 4 від VChmyriov

          Добряче по вас пройшлося котком... А що таке роботи "за професійним обов’язком" — я спостерігав змалечкку. Багато знайомих художників у славному місті Прилуки займались тим самим. Але ж і робилося все високопрофесіонально. А зараз 1 кругом халтура. Ну, крім твого блога, звичайно .

            65.02.13, 09:24

            Цінне фото.

              712.02.13, 22:38

              Зверніть увагу на якість світлин! Дякую за публікацію.