хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Москва придумала, як заманити Україну до Митного союзу

  • 24.03.13, 20:26
У разі отримання Україною статусу спостерігача в Митному союзі офіційний Київ зможе брати участь у прийнятті рішень на засіданнях Євразійської економічної комісії.

Про це йдеться в проекті «Меморандуму про надання Україні статусу спостерігача при Євразійської економічної комісії», текст якого є у розпорядженні «Дзеркало Тижня».

У цьому документі викликає подив, що Україна збирається підписувати меморандум з наднаціональним регулюючим органом Митного союзу, а не з рівноцінним суб'єктом міжнародного права. Наприклад, підготовлене Угоду про асоціацію з Європейським Союзом має бути підписана Україною не з Європейською комісією - вищим органом виконавчої влади ЄС, а з Євросоюзом як організацією.

Що ж стосується власне змісту меморандуму, то згідно з проектом Україна, як спостерігач при Євразійської економічної комісії, буде мати наступні права:

По-перше, «бути присутнім на всіх засіданнях Комісії (Ради Комісії та Колегії Комісії)».

По-друге, «брати участь у прийнятті всіх рішень на засіданнях Комісії (Ради Комісії та Колегії Комісії) з правом дорадчого голосу при розгляді питань, що зачіпають інтереси України».

По-третє, «отримувати документи та рішення, прийняті Вищим Євразійським економічним радою на рівні глав держав, Комісією та її органами».

По-четверте, «поширювати через Комісію письмові заяви з питань, що входять до компетенції Комісії».

По-п'яте, «вносити пропозиції для розгляду Комісією та її органами за згодою держав - членів Митного союзу і Єдиного економічного простору». «Україна, як спостерігач при Комісії, може бути запрошена на засідання Вищої Євразійського економічного ради на рівні глав держав».

Для того щоб реалізувати ці свої права, наша країна «засновує постійне представництво при Євразійської економічної комісії».

За взаємною згодою сторін в меморандум «можуть вноситися зміни та доповнення, які оформляються окремими протоколами».

Дія меморандуму може бути припинено через 30 днів після того, як сторона, що прийняла подібне рішення, повідомить про це іншу сторону. При цьому припинення дії меморандуму «не впливає на здійснення будь-якого виду співпраці, про який була досягнута домовленість в період його дії».

Поки невідомо, коли буде (і чи буде взагалі) підписаний цей документ. Можливо, підписання відбудеться на найближчій зустрічі глав держав ЄврАзЕС.

Нагадаємо, що Україна з 2002 р. вже є спостерігачем в Євразійському економічному співтоваристві, а Митний союз - це більш високий рівень торговельно-економічної інтеграції в рамках ЄврАзЕС.

15

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

124.03.13, 23:20

Витька, отдай трубу

    225.03.13, 07:01

    співпрацюючи з московитами треба пам'ятати Бісмарка, з його доцільним висловом.

      325.03.13, 10:31

      Нехай бандюки наглядають,щоб їм очі повилазили.