хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

Швейцарська преса назвала сина Януковича "вугільним королем"

  • 29.01.13, 22:12
Олександр Янукович займається в Швейцарії бізнесом з продажу вугілля: за підрахунками місцевих журналістів, він заробляє мільйони доларів на місяць.


У Швейцарії зацікавилися бізнесом старшого сина Януковича


Швейцарська щоденна газета "Le Matin Dimanche" присвятила статтю синові українського президента Олександру Януковичу, якого вважають "вугільним королем у Женеві".

Текст перекладу статті опублікувала журналістка Natalie Sedletska на своїй сторінці в Facebook.

Як пише видання, "олігарх Олександр Янукович заробив майже 100 мільйонів доларів з моменту вступу батька на пост президента України три роки тому".

"Завдяки Женеві в минулому студент-стоматолог тепер продає тисячі тонн вугілля на добу. Багато хто сумнівається в законність його стрімкого успіху", - говориться в публікації. Журналісти відзначають, що наразі він заробляє мільйони доларів щомісяця.

"Його "історії успіху" може позаздрити кожен. У 2012 році Олександр Янукович у свої 30 років перемістився на третє місце в рейтингу 200 найвпливовіших людей України за версією журналу "Фокус". Вперше він з'явився в цьому рейтингу в 2010 році на 21-му місці", - нагадує газета.

За її даними, Олександр Янукович заснував будівельну компанію МАКО в 2006 році. В останні роки компанія розширилася, ставши холдингом.

"Олександр Янукович офіційно їздить у Швейцарію як турист, робить бізнес непомітно в будинку біля готелю "Інтерконтиненталь". За даними комерційного реєстру цю будівлю було записано на MakoTrading SA в листопаді 2011 року. Але компанія, схоже, не хоче публічності. Ніде не вказується контактний телефон, на будівлі назву МАКО не вказано", - йдеться в статті.

Журналісти "Le Matin Dimanche" зустрілися з головою ради директорів компанії Mako Trading SA Феліксом Блітштейном.

"Mako Trading - компанія з торгівлі вугіллям, що належить Олександру Януковичу", - підтвердив він.

"Це була моя ідея, я побачив нішу в експорті українського вугілля", - розповів Блітштейн

За його словами, зараз компанія займається виключно торгівлею антрациту з України і продає від 40 тисяч до 50 тисяч тонн вугілля найвищої якості в місяць (таке вугілля продається за ціною від 1,5-3 разів вище, ніж звичайне).

Блітштейн відмовився говорити про доходи, але видання підрахувало, що "МАКО в Женеві продає вугілля на п'ять-шість мільйонів на місяць".

"Багато джерел сумніваються, що Олександр домігся таких успіхів лише завдяки своїм підприємницьким навичкам. В Україні клан Януковича прозвали "Сім'я" і звинуватили їх у сімейному збагачення. Спостерігачі відзначають нову групу олігархів, де все обертається не навколо батька Віктора, а навколо старшого сина Олександра", - пише "Le Matin Dimanche".

Видання цитує Ендрю Уїлсона, представника Європейської ради з міжнародних відносин, що базується в Лондоні: "Члени Сім'ї" в буквальному і метафоричному сенсі використовували владу президента Януковича, щоб збагатитися в безпрецедентних масштабах. ЄС не може дозволити собі чекати наступних президентських виборів в 2015 році".

Газета звертає увагу, що Уілсон закликав ЄС розглянути діяльність "підозрілих компаній" клану Януковича, зокрема в Австрії, Кіпрі і Люксембурзі. До них експерт відніс також Швейцарію та Ліхтенштейн. Проте, на думку видання, зараз швейцарська влада, швидше за все, не будуть у цьому зацікавлена.
11

Коментарі

129.01.13, 22:39

Це падло заробляє міліони на вугіллі,яке добувають шахтарі за копійки,втрачаючи своє здоров"я та житті.

    229.01.13, 22:52Відповідь на 1 від Davigadoff

    Дійсно даунецька біомаса не перевершена,вона перша повинна викинути цих виродків з влади,а вони знову голосують за нашого парня.

      330.01.13, 07:10

      і вони не помиляються.

        Гість: lyo Dnepr

        430.01.13, 07:38

        А наследным принцем они его не называют?

          Гість: ТарасЧупринка

          530.01.13, 12:01

          Саша "стоматолог" уже заробив столипінську краватку!!

            630.01.13, 12:25