хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Прощаниця

  • 20.05.12, 10:37

Запрошую всіх охочих відвідати врочище "Прощаниця"(Волинська обл., Іваничівський р-н, с. Милятин)

Ракурс в історію. Врочище "Прощаниця" в лісі між селами Милятин та Завидів, що у Іваничівському р-ні стало місцем щорічного паломництва патрвотів району та місцевих жителів, пам"ятаючих події. 

За часів козаччини врочище отримало свою назву через трагічну подію, що там трапилась. Після спільної перемоги над військами шляхти 300та козаків на цьому місці попрощались з татарами, що їм допомагали в бою. Після від"їзду останніх, козаки св"яткували перемогу, та лягли втомлені спати. Шляхта купила татар, і вони повернулись на місце прощання, та вирізали всіх козаків сонними...

Друга подія, що збирає очевидців та пам"ятаючих людей в це місце, трапилась за часів другої світової війни. В той час у врочищі ташувалась підстаршинська школа УПА. Після вбивства повстанцями Люцце біля сусіднього Горохова, німці у відповідь провели каральну акцію, пригнавши бронетехніку(танки) та чисельні загони SS. Повстанці були розбиті, і не багатьом вдалось врятуватись. 

Прошу всіх бажаючих відвідати "Прощаницю" звертатись до мене, узгодимо дії. Акція відбудеться 21-22 травня. Чекаю на всіх бажаючих.

Приєднатися до події

7

Коментарі

121.05.12, 21:02

Слава Героям.