хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Жовтий Білий дім

  • 15.08.19, 20:41

Зранку 1 травня цього року (вихідного дня, але холодного й дощового) я вирушив у мандри півднем Вінницької області. Добиратись сюди із Вінниці незручно. До цікавих точок їхати 3-4 години, якщо вночі – не виспишся, вдень – не встигнеш нічого побачити. Тому хотілось за раз побувати у як можна більшій кількості місць, щоб потім зайвий раз не повертатися.

Опорною точкою у цій поїздці для мене виступала Вапнярка – основний залізничний вузол півдня області. З неї вранішньої (а також вечірньої) і почнемо прогулянку.

Типово для вузлових містечок, Вапнярка виникла одночасно з прокладанням залізниці, а саме у 1870 році. Тільки на відміну від Жмеринки і Козятина, двох інших транспортних важковаговиків, вона не є ні містом, ні навіть райцентром (входить до Томашпільського району). Також якщо козятинській і жмеринський вокзали відносяться до найгарніших в Україні, тутешній двірець в архітектурному плані вкрай убогий.


5

Коментарі

115.08.19, 21:46

Руїни біля палацу-школи,то конюшні, житло для панської прислуги,таке інше. Там був цілий комплекс будинків. Потім там була повноцінна сільська поліклініка зі стаціонаром,,стоматкабінетом, акушерським відділенням. Потім у 90-х занехалось, а десь у 2000-х усе благополучно згоріло.

    215.08.19, 23:17Відповідь на 1 від DUM_DUM

    а тепер заросло хащами так, що далі першого будинку нічого не видно.