Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Закарпаття і 19 котів, частина 5. Вуж-Місто

  • 18.02.16, 20:49

На відміну від Мукачевого, яке знаходиться майже в центрі області, Ужгород розташований на самісінькому кордоні зі Словаччиною. Від цього складається враження, що сюди туристів добирається поменше. Якщо так, то дуже дарма – столиця Закарпаття варта того, щоб пертись заради неї хоч на край світу.

Почнемо з музею гумору, що на в’їзді в місто з боку мукачівської траси.


23

Коментарі

118.02.16, 21:40

    218.02.16, 21:54

    мадяри, йоптель

      319.02.16, 02:51

        Гість: NoTaRь

        46.03.16, 22:22

        Божечку милий , яка дурня...тепер видно чим напихають туристів

          Гість: NoTaRь

          57.03.16, 20:44

          "Гузиця" це попа, як думаю ви зрозуміли. Закарпатці в "Деці в Нотаря" практично не бувають. Цей "народний гумор" дратує, хоч ми далеко не пуритани.

            Гість: NoTaRь

            67.03.16, 20:53

            Докладної історії Ужгорода дотепер немає. В путівниках видумки, зкомпільовані з літератури 19 ст в кращому випадку- таких же романтичних видумок. Деякі уривчаті дані археології ці виклади спростовують.
            Палац Замку старіший за його стіни- орієнт. 14 ст.
            Місто являло первинно стіну з будинків по верху гори, яка в свою чергу була островом посеред великого тоді Ужа. І було досить немалим на той час- паралельно існувало ще одне поселення- на горі навпроти- в джерелах описи будинків і земель чергуються і важко зрозуміти де який був з Ужгородів.
            Нині на місці Унгуйвара (Ужг. 2) село Горяни, сади і виноградники

              Гість: NoTaRь

              77.03.16, 21:50

              Палац Замку належав Другетам, причому на час їхнього приходу він судячи з усього вже існував. А інша частина міста була там де тепер етнограф.музей.
              З книги в книгу скачуть якісь "білі хорвати", як засновники і т.д. Є обгрунтована версія того це насправді назва якого класу тогочасного населення на типу найманців- паралельно були "білі серби". Знатні взагалі називали себе армані -"римляни".- в житіях Кирила -Мефодія є про це. У єдиному автентичному джерелі від св.Мефодія - так зв."Баварський географ" є і туманна згадка про Ужгород

                Гість: NoTaRь

                87.03.16, 21:54

                замок було сильно перебудовано після буремних війн 17 ст. Стіни отримали 5 бастіонів для захисту від артилерії. Палац був даний духовеникам, які знищили практично всі розписи. Взагалі Ужгород 18-19 ст був майже цілковитою вотчиною гр.катол. єпископства які мали також фактичну світську владу.

                  Гість: NoTaRь

                  97.03.16, 22:03

                  "Два мадяри" в скверику- це найзнаменитіші художники "закарп.школи" - Йосип Бокшай і Адальберт Ерделі. Підпису під памятником немає . Рошкович памятник якого недавно встановили, практично тут не жив, і до "закарп.школи" не належить
                  "Занедбаний будинок" коло Палацу єпископа належав родині Фінцицьких. По вулиці Духновича, де цей будинок, ще недавно доживали древні роди міста. Нині вони практично всі в Угорщині.

                    Гість: NoTaRь

                    107.03.16, 22:15

                    "Комора з винними погребами" не містить винних погребів. Зараз там активна "реконструкція". Погреби знаходились насправді по вул.Собранецькій- востаннє там працював до 1990 р. ресторан "Скала" 9закрито з-за аварійності підвалів). Винний погреб у нас має назву "пивниця" і не є великим- часто там було місце лише для пари бочок і камяної цистерни.Такий був у моїх сусідів.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна