Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Усе нове – давно забуте старе

  • 27.04.14, 20:32

Роки зо два тому, коли нинішніми подіями в Україні ще й не пахло, я натрапив на цікаву серію статей, про те як зараз живе східний, тобто російський, Донбас.

Сьогодні я знайшов ці статті, датовані ще 2011 роком, але від того не менш актуальні.

http://frankensstein.livejournal.com/204592.html

http://frankensstein.livejournal.com/206629.html

http://frankensstein.livejournal.com/206968.html

http://frankensstein.livejournal.com/207822.html

http://frankensstein.livejournal.com/209541.html

http://frankensstein.livejournal.com/211990.html

http://frankensstein.livejournal.com/212767.html

http://frankensstein.livejournal.com/215012.html

Рекомендую почитати на дозвіллі, написано досить цікаво. А якщо у двох словах, то із цих текстів  я хотів би виділити і донести наступне.

З часу розвалу СРСР і до наших днів в обох частинах Донбасу мала місце тенденція до суттєвого збільшення собівартості вугілля: найбільш легкодоступні і «смачні» пласти уже вибрали, крім того, обладнання на шахтах морально застаріло. Росія провела реструктуризацію шахт, причому найбільш радикальним образом: закрила їх.

Кількість робочих на шахтах, які ще формально працюють, скоротилась в десятки разів. Люди, залишені без роботи, змушені були роз’їхатись у великі міста. Сучасний східний Донбас представляє із себе невеликі депресивні містечка із кепською репутацією, в яких більш-менш пристойні хіба що центри, а решта перебуває в руїнах різного ступеню запущеності.

А тепер поговоримо про варіанти розвитку українського Донбасу, якщо він стане неукраїнським.

1) Донбас увійде до складу Росії, і немає ніяких підстав стверджувати, що вона не зробить те ж саме з нашими шахтами, собівартість вугілля на яких також висока. Сотні тисяч людей залишаться без роботи.

2) Донбас стане ніким не визнаною і формально незалежною республікою, з якою ніхто не захоче вести справи (хіба крім тієї ж Росії, але у неї власне вугілля дешевше), і робота шахтарів також буде нікому не потрібна.

Із початку заворушень на Донбасі, кількість учасників-шахтарів у них була і є мінімальною. І схоже, це не тільки офіційна позиція їхніх профспілок, а і результат роздумів простих людей, які розуміють, чим це все може скінчитись.

Якщо серед мітингувальників і є шахтарі, то їх одиниці. Основну ж масу складають місцеві люмпени – безробітні, бомжі, алкоголіки, пенсіонери з особливо запущеним сталінізмом головного мозку і інші елементи, які чудово підходять у якості гарматного м’яса для прикриття російських бойовиків і козачків.

У цій ситуації для мене залишається не зовсім зрозумілим, чому самі донеччани не розгонять рашистську наволоч, яка тероризує їхні міста, а скоро узагалі зможе пустити їх по світу із простягнутою рукою. Приклад – ось він, одразу ж за кордоном.

11

Коментарі

анонім

127.04.14, 20:41

согласна

    227.04.14, 20:49

    Кто может ответить на это кроме самих шахтёров?

      327.04.14, 21:16Відповідь на 2 від Бармалей Глюк

      Навряд вони читають мій блог

        427.04.14, 22:08Відповідь на 3 від visnyk

        Навряд вони читають мій блогМожет быть. За всё время моего обитания на этих блогах мне не попадалось ни одного шахтёра.

          528.04.14, 11:37

          https://www.youtube.com/watch?v=qKm4WSdFU40

            Гість: lyo Dnepr

            629.04.14, 09:40Відповідь на 5 від ЯКриворожанка

            https://www.youtube.com/watch?v=qKm4WSdFU40Смотрел этот фильм и даже разослал за границу. В Финляндии знакомый никак не мог поверить, что на Донбассе нет никакого Правого сектора. Дал посмотреть ему этот фильм, немного призадумался

              729.04.14, 10:02Відповідь на 6 від Гість: lyo Dnepr

              У мене зараз такий дєпресняк, що не хочеться і до людей виходити. Після того, як Турчинов підписав антиекологічний закон http://epl.org.ua/novini/anons/backPid/1/article/6710/
              , я позбавилася останніх мотивів вести агітацію за Тимошенко. А в планах Батьківщини змінити статті Конституції, якими взагалі позбавлять прав територіальні громади.

                829.04.14, 20:03

                Тому що більшість донеччан - вихідці з Росії або їхні діти.
                Тому підсвідомо їм Росія близька.

                  Гість: Sova13

                  92.05.14, 18:02

                  Против капитализма не многим удается сохранять твердость и осанку. Люди, не выдерживая эксплуатации и гнета, падают на колени и теряют обличие независимо от национальности и места проживания.

                    анонім

                    105.05.14, 19:34Відповідь на 6 від Гість: lyo Dnepr

                    Ти ще скажи, що й в Кривбасі його немає. Я зараз постараюсь знайти стару нотатку про те, як мене вербували в армію ВО "Тризуб" імені С.Бандери (основа нинішнього ПС). Уже років 5 тому це була потужна напіввійськова організація, що готувалась до силового перевороту. І були вони по всій Україні. Принаймні так мені казали їх лідери.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна