"Pavle mi pie" - Macedonian Folk Ensemble "Kitka"

  • 03.03.14, 11:05
Нап"юса ракии .......dada drink dance dance dance dance dance

Из портрета ООН

  • 03.03.14, 10:21
ООН Из портрета ООН

Членами ООН могут стать только независимые страны, получившие международное признание.

Официальные и рабочие языки ООН

Многоязычие народов

Мирное разрешение споров

В отношении несамоуправляющихся территорий

Международный суд в уставе ООН

Из истории ООН

Список государст членов ООН

Если бы каждый бедный человек на планете потреблял столько же энергии, сколько приходится в среднем на одного человека в Германии или Соединенном Королевстве, то для того, чтобы загрязнение не превышало допустимого уровня, потребовалось бы четыре планеты. А если за точку отсчета взять средний уровень Соединенных Штатов или Канады, то потребовалось бы девять планет.

Веб-сайт ООН

У Организации есть сайт по адресу: www.un.org/ru

Веб-сайт, являющийся «информационной витриной» Организации для средств массовой информации, неправительственных организаций, учебных заведений и широкой общественности, был разработан на шести официальных языках. Во исполнение рекомендаций ГА относительно абсолютного паритета языков на веб-сайте Департамент общественной информации, отвечающий за веб-сайт, предпринимает ежедневные усилия в этом направлении в тесном сотрудничестве с управлениями, представляющими ему информацию.

Так, веб-страницы ГА и СБ позволяют получить доступ к документам и информации этих органов на шести официальных языках; кроме того, новостные центры Департамента общественной информации постоянно передают последние новости на всех языках. Хотя эти ежедневные обновления информации отвлекают на себя значительную часть ресурсов, они позволяют получить доступ к актуальной и важной информации на официальных языках.

Веб-сайт Организации служит также эффективным и недорогостоящим в эксплуатации средством для трансляции аудио и видео программ (UN Webcast). С помощью него пользователи во всем мире имеют прямой доступ или доступ по заявке к заседаниям, происходящим в ООН: заседаниям СБ, ГА или к брифингам для прессы. В 2005 году было просмотрено 7,2 млн. видеоматериалов (в прямой трансляции и из видеотеки).

Информационные центры ООН

Информационные центры ООН представляют собой сеть, охватывающую 63 стран и позволяющую распространять среди местной аудитории информацию о деятельности и целях Организации. Эта функция осуществляется в рамках комплексной стратегии Департамента общественной информации в области коммуникации; центры выполняют свою миссию, используя традиционные средства коммуникации, такие, как радио, газеты и другие печатные материалы, а также новые информационно-коммуника­ционные технологии, в частности веб-сайт. Для обеспечения как можно более всестороннего выполнения своей роли эти центры работают с 34 языками и готовят информационные материалы на более чем 80 языках.

Принимая во внимание тот факт, что информация на местных языках оказывает более эффективное воздействие на местное население, сеть информационных центров ООН (ИЦООН) осуществляет ряд различных коммуникационных мероприятий для освещения деятельности ООН как на родных языках, так и на языках, используемых для международного общения.

В настоящее время 63 информационных центра ООН в различных странах мира поддерживают свои веб-сайты на пяти официальных языках (английском, арабском, испанском, русском и французском) и 29 неофициальных языках (армянский, бахаса, белорусский, бенгальский, венгерский, голландский, греческий, датский, исландский, итальянский, малагасийский, немецкий, норвежский, польский, португальский, румынский, словацкий, словенский, суахили, тайский, турецкий, узбекский, украинский, урду, фарси, финский, чешский, шведский и японский).. Дальнейшее развитие веб-сайтов на местных языках является приоритетным направлением деятельности информационных центров ООН.

http://goodbasis.com/un/index.htm

Что таке ООН.

  • 03.03.14, 10:14
Організація Об’єднаних Націй


Ще до закінчення Другої світової війни учасниками анти­гітлерівської коаліції та іншими прогресивними державами була визнана необхідність ліквідації Ліги Націй і створення нової світової організації на цілком нових засадах. Цими за­садами були принципи права, спрямовані на забезпечення миру, безпеки, свободи і загального добробуту людства.

Такою організацією стала Організація Об'єднаних Націй, створена 26 червня 1945 р. зі штаб-квартирою у Нью-Йорку. Її Статут і плідна діяльність протягом уже понад 50 років свідчать про величезний внесок 00Н у розвиток сучасного міжнародного права.

У статті 1 Статуту 00Н закріплено такі загальні цілі цієї міжнародної організації:

1 Підтримувати міжнародний мир і безпеку

2. Розвивати дружні відносини між націями на основі поваги принципу рівноправності і самовизначення народів.

3 Здійснювати міжнародне співробітництво в розв'язанні між­народних проблем економічного, соціального, культурного і гу­манітарного характеру й у заохоченні і розвитку поваги до прав людини й основних свобод для усіх, незалежно від раси, статі, мови, релігії тощо.

4 Бути центром для узгодження дій націй у досягненні цих за­гальних цілей.

Для досягнення цих статутних цілей 00Н керується та­кими принципами, що є фактично основними принципами міжнародного права:

1. Принцип суверенної рівності всіх членів 00Н.

2. Принцип сумлінного виконання прийнятих на себе зобов'я­зань.

3. Принцип розв'язання міжнародних суперечок мирними засо­бами.

4. Принцип утримання в міжнародних відносинах від погрози силою або її застосування.

5. Принцип утримання від надання допомоги будь-якій держа­ві, проти якої Організація Об'єднаних Націй застосовує дії пре­вентивного або примусового характеру.

6. Принцип забезпечення дії відповідно до цих принципів, ос­кільки це може виявитися необхідним для підтримання міжна­родного миру і безпеки.

7 Принцип невтручання в справи, що по суті належать до внутрішньої компетенції будь-якої держави.

У Статуті 00Н чітко визначено членство в організації (статті 3—6). Головними органами 00Н визначені такі, що засновуються за Статутом: Генеральна Асамблея, Рада Без­пеки, Економічна і соціальна рада, Рада з опіки, Міжнарод­ний суд і Секретаріат (ст. 7). Повноваження головних орга­нів 00Н докладно окреслено у розділах IV і V Статуту

Значну увагу в Статуті приділено проблемам мирного розв'язання спорів, які могли б загрожувати додержанню міжнародного миру й безпеки (розділ VI).

Для реалізації мети, викладеної в ч. 1 ст. 1, Статут 00Н докладно визначає обов'язки і дії Ради Безпеки стосовно за­грози миру, порушень миру й актів агресії (розділ VII)

У Статуті 00Н закріплено норму, яка ніякою мірою не перешкоджає існуванню поряд з 00Н регіональних угод або органів, що пов'язані з підтриманням міжнародного миру і безпеки (розділ VIII). При цьому застерігається, що такі уго­ди або органи та їх діяльність мають бути сумісні з цілями і принципами 00Н.

Для створення у світі умов стабільності і благополуччя, необхідних для мирних і дружніх відносин між націями, за­снованих на повазі принципу рівноправності і самовизначен­ня народів, у розділі IX Статуту 00Н окреслено основні на­прями міжнародного економічного і соціального співробіт­ництва.

Як зазначалося, у ст. 7 Статуту перераховані головні ор­гани 00Н, зокрема Економічна і соціальна рада. У розділі Х Статуту докладно викладено норми, що стосуються складу, функцій і повноважень, принципів голосування і процедурні аспекти Економічної і соціальної ради. Розділ XI Статуту містить Декларацію про території, що не самоврядовуються. Міжнародну систему опіки викладено у розділі XII Статуту. Норми ж, що стосуються Ради з опіки, як-от: склад, функції і повноваження, голосування, процедура — закріплені в роз­ділі XIII.

Важливим за своїм значенням і правовими наслідками є розділ XIV Статуту, де містяться норми, відповідно до яких створюється і функціонує Міжнародний суд. Відзначається, що він є головним судовим органом 00Н (ст. 92). Всі члени Організації (тобто внаслідок самого факту) учас­никами Статуту Міжнародного суду (ст. 93). Кожний член Організації зобов'язується виконати рішення Міжнародного суду у тій справі, в якій він є стороною (ст. 94). Статут Між­народного суду є додатком до Статуту 00Н. У його основу покладено Статут Постійної палати Міжнародного правосуд­дя. Статут Міжнародного суду — невід'ємна частина Стату­ту 00Н.

У заключних розділах Статуту 00Н викладено норми про Секретаріат 00Н (розділ XV), постанови 00Н (розділ XVI), заходи щодо безпеки в перехідний після Другої світо­вої війни період (розділ XVII), поправки до Статуту 00Н (розділ XVIII). Завершують Статут 00Н норми його ратифі­кації і підписання (розділ XIX).

Підписано Статут 00Н представниками урядів Об'єдна­них Націй у місті Сан-Франциско (США).

Понад піввікове існування 00Н підтверджує, що ця ор­ганізація є унікальним міжнародним центром на службі миру і безпеки, вона здатна акумулювати колективний розум і во­лю людства. Ці розум і воля були спрямовані незадовго до закінчення Другої світової війни передусім на створення че­рез механізм 00Н концепції всеосяжної міжнародної безпе­ки, що домінує сьогодні.

Набрання чинності Статутом 00Н зумовило кардинальні зміни в міжнародному праві. Деякі з цих змін слід зазначити.

1. У Статуті 00Н уперше закріплено положення, що за­бороняють агресію і встановлюють механізм санкцій щодо агресора. Ці норми практично поставили поза законом "пра­во на війну", що безкарно практикувалося раніше.

2. Заборона агресії спричинила перегляд міжнародно-правових норм про відповідальність держав як суб'єктів між­народного права, а також норм про основи покарання зло­чинців війни, про мирні засоби розв'язання міжнародних спорів і т. п.

3. Закріплення у Статуті 00Н норми про право народів (націй) на самовизначення зафіксувало рівність прав вели­ких і малих націй, а це у свою чергу стало юридичною осно­вою боротьби колоніальних народів за свою незалежність і державність.

4. Зазнали значного впливу багато галузей міжнародного права такі як право міжнародних договорів, територія у між­народному праві, інститути визнання правонаступництва і т. д.

5. Норми Статуту 00Н, що характеризують принцип співробітництва держав, стали відправною точкою у при­йнятті численних міжнародних актів, зокрема з питань спів­робітництва у сфері прав людини. Насамперед до них слід віднести Загальну декларацію прав людини, прийняту резо­люцією 217 А (ПІ) Генеральної Асамблеї 00Н 10 грудня 1948 р., Міжнародний пакт про економічні, соціальні та культурні права та Міжнародний пакт про громадянські і політичні права (16 грудня 1966 р.). Як відомо, щорічно 10 грудня у всіх державах світу відзначається День прав лю­дини, встановлений Генеральною Асамблеєю 00Н 5 грудня 1949 р. на ознаменування прийняття Загальної декларації прав людини.

6. У світі склалася система цілеспрямованих дій і співро­бітництва держав для розвитку заходів довіри між ними. Ло­гічним завершенням цього процесу стало підписання 1 серп­ня 1975 р. в Гельсінкі (Фінляндія) Заключного акта Наради з безпеки і співробітництва в Європі.

7. Набула прогресивної спрямованості тенденція демок­ратизації норм міжнародного права, їх широка кодифікація і розвиток.

Значно зросла кількість універсальних норм міжнародно­го права.

8. Склалася група норм, що мають імперативне значення (норми jus cogens).

Система Об'єднаних Націй

Спочатку 00Н та її спеціалізовані інституції не були створені спеціально для сприяння розвитку. Але починаючи з 60-х років вступ у ці організації нових держав, які утворилися в процесі деколонізації та у розвитку згодом, які отримали більшість у цих асамблеях, де кожна дер­жава має один голос, спричинив глибокі зміни в їхній діяльності.

Великою мірою діяльність цих організацій присвячена підтримці роз­витку. Правду кажучи, їх успіх був дуже невеликим, розвинені країни з ринковою економікою часто чинили опір прийняттю нових норм, фінан­суючи фонди, вони зберегли контроль (хоча й мінімальний) за фінансо­вою та за технічною допомогою, яка надається цими організаціями.

Під впливом країн, що розвиваються, Організація Об'єднаних Націй зазнала певної інституційної еволюції. У 1965 році була створена Гене­ральна Асамблея Програми Об'єднаних Націй для розвитку, яка коорди­нує допомогу, яка надається країнам, що розвиваються, всіма спеціалізо­ваними інституціями системи Об'єднаних Націй. У 1961 році при Асамб­леї був утворений важливий додатковий орган, Конференція Об'єднаних Націй з торгівлі та розвитку (КОНТР), функції якої досить широкі, оскільки їй доручено «формулювати принципи та політику стосовно міжнародної торгівлі та проблем, пов'язаних з економічним розвитком». На думку її ініціаторів, КОНТР повинна протидіяти ролі ОАТТ, висту­паючи проти лібералізму та організовуючи міжнародну торгівлю з більш дирижистським методом, вигідним для країн, що розвиваються. Згодом КОНТР змогла б замінити ОАТТ. Автономність цієї організації була надана їй для того, щоб надати їй характеру спеціалізованої самостійної організації (наприклад, її штаб-квартира знаходиться у Женеві, де розміщується САТТ, а не у Нью-Йорку, де міститься штаб-квартира Ге­неральної Асамблеї, додатковим органом якої є ця організація). Але опо­зиція з боку розвинених країн з ринковою економікою та слабкість за­собів, якими володіє КОНТР, перешкодили такому розвитку подій, ця організація здійснила численні і вражаючі ініціативи, але результати, яких вона досягла, дуже незначні. КОНТР сприяла укладанню угод що­до деяких сировинних ресурсів. Вона стояла біля витоків Загальної сис­теми переваг та Об'єднаної програми щодо сировинних ресурсів; її ініціативи, які ми раніше розглядали, не мали великого успіху. Сьогодні антагонізм між КОНТР та ОАТТ став меншим, встановлені відносини між цими двома організаціями.

Нарешті, у 1965 році Генеральна Асамблея створила ще один додат­ковий орган, Організацію Об'єднаних Націй з індустріального розвитку. Ця організація заповнила прогалину у системі Об'єднаних Націй, адже жодна інституція не мала повноважень стосовно індустріалізації, на­томість вона дійсно є важливим чинником розвитку. Розвинені країни з ринковою економікою не чинили спротиву посиленню повноважень цього органу, і останній перетворився згодом на спеціалізовану автоном­ну інституцію після підписання у Відні у 1977 році договору, яким була затверджена її установча хартія. Ця інституція відіграє досить серйозну роль у дослідженні та виробленні пропозицій, але через недостатні кош­ти її оперативна ефективність стосовно технічної допомоги країнам, що розвиваються, та а fortiori у нормативній галузі залишається обмеженою.

Зрештою, якби система Об'єднаних Націй враховувала потреби країн, що розвиваються, вона б не зазнала таких потрясінь з боку цих держав. Існуючі проекти повної реструктуризації системи, щоб краще пристосувати її до виконання функцій розвитку, ще не реалізовані досі, до того ж отриманню допомоги Об'єднаних Націй, розмір якої зали­шається обмеженим, перешкоджають надмірні бюрократичні труднощі.

Посилання на сайт:

http://horting.org.ua/node/773

 

Конвенція Організації Об'єднаних Націй проти корупції (укр/рос)

  • 03.03.14, 09:59
    Конвенція Організації Об'єднаних Націй проти корупції (укр/рос)
         ООН; Конвенція, Міжнародний документ від 31.10.2003
Конвенція
Організації Об'єднаних Націй
проти корупції
(укр/рос)

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2007, N 49 )

{ Конвенцію ратифіковано із заявами Законом
N 251-V ( 251-16 ) від 18.10.2006, ВВР, 2006, N 50, ст.496 }

Статус Конвенції див. ( 995_j51 )


Дата підписання: 31.10.2003
Дата ратифікації Україною: 18.10.2006
Дата набрання чинності для України: 01.01.2010


Офіційний переклад

Преамбула

Держави - учасниці цієї Конвенції,

будучи стурбованими серйозністю породжуваних корупцією
проблем і загроз для стабільності й безпеки суспільств, що
підриває демократичні інститути й цінності, етичні цінності й
справедливість та завдає шкоди сталому розвитку й принципу
верховенства права,

будучи стурбованими також зв'язками між корупцією та іншими
формами злочинності, зокрема організованою злочинністю й
економічною злочинністю, у тому числі відмиванням коштів,

будучи стурбованими також випадками корупції, пов'язаними з
великими обсягами активів, які можуть складати значну частку
ресурсів держави та які ставлять під загрозу політичну
стабільність і сталий розвиток цих держав,

будучи переконаними в тому, що корупція вже не є локальною
проблемою, а перетворилася на транснаціональне явище, яке впливає
на суспільства й економіки всіх країн, що зумовлює винятково
важливе значення міжнародного співробітництва в галузі запобігання
корупції та контролю за нею,

будучи переконаними також у тому, що всеосяжний і комплексний
підхід є необхідним для ефективного запобігання корупції та
боротьби з нею,

будучи переконаними також у тому, що наявність технічної
допомоги може відігравати важливу роль у розширенні можливостей
держав, у тому числі через посилення потенціалу та шляхом
інституційної розбудови, у галузі ефективного запобігання корупції
та боротьби з нею,

будучи переконаними в тому, що незаконне придбання особистого
майна може завдати серйозної шкоди інститутам демократії,
національним економікам та принципу верховенства права,

будучи сповненими рішучості більш ефективно запобігати
міжнародним переказам незаконно придбаних активів, виявляти й
припиняти їх та зміцнювати міжнародне співробітництво в поверненні
активів,

підтверджуючи основоположні принципи законності в
кримінальному провадженні та цивільному або адміністративному
провадженні для встановлення майнових прав,

беручи до уваги, що запобігати корупції та викорінювати її -
це обов'язок усіх держав і що для забезпечення ефективності своїх
зусиль у цій галузі вони повинні співпрацювати одна з одною за
підтримки й участі окремих осіб і груп, які не належать до
державного сектора, таких як громадянське суспільство, неурядові
організації та організації, що функціонують на базі громад,

беручи до уваги також принципи належного управління
державними справами й державним майном, справедливості,
відповідальності й рівності перед законом і необхідність
забезпечити добропорядність, а також сприяти формуванню культури
неприйнятності корупції,

високо оцінюючи роботу Комісії з запобігання злочинності й
кримінального правосуддя та Управління Організації Об'єднаних
Націй з наркотиків і злочинності в галузі запобігання корупції та
боротьби з нею,

посилаючись на роботу, що здійснюється іншими міжнародними та
регіональними організаціями в цій галузі, у тому числі діяльність
Африканського союзу, Ради Європи, Ради з питань митного
співробітництва (також відомої як Всесвітня митна організація),
Європейського Союзу, Ліги арабських держав, Організації
економічного співробітництва та розвитку та Організації
американських держав,

беручи до уваги з удячністю багатосторонні документи щодо
запобігання корупції та боротьби з нею, у тому числі, зокрема,
Міжамериканську конвенцію про боротьбу з корупцією, прийняту
Організацією американських держав 29 березня 1996 року
( 998_089 ), Конвенцію про боротьбу з корупцією, яка зачіпає
посадових осіб Європейських Співтовариств або посадових осіб
держав - членів Європейського Союзу, прийняту Радою Європейського
Союзу 26 травня 1997 року, Конвенцією про боротьбу з підкупом
іноземних посадових осіб у міжнародних комерційних угодах,
прийняту Організацією економічного співробітництва та розвитку
21 листопада 1997 року ( 998_154 ), Кримінальну конвенцію про
боротьбу з корупцію, прийняту Комітетом міністрів Ради Європи
27 січня 1999 року ( 994_101 ), Цивільну конвенцію про боротьбу з
корупцією, прийняту Комітетом міністрів Ради Європи 4 листопада
1999 року ( 994_102 ), та Конвенцію Африканського союзу про
недопущення корупції та боротьбу з нею, прийняту главами держав й
урядів Африканського союзу 12 липня 2003 року,

вітаючи набуття чинності 29 вересня 2003 року Конвенцією
Організації Об'єднаних Націй проти транснаціональної організованої
злочинності ( 995_789 ),

домовилися про таке:
далі переход на сайт ООН





Израильский разведчик о расколе Украины и возможной войне

  • 03.03.14, 09:31
http://www.youtube.com/watch?v=KswxumWhe2s
Израильский военно-политический эксперт, бывший глава секретной службы "Натив" Яков Кедми утверждает, что никакой войны в Украине не будет. Но если Киев отвернется от России, его ждут финансовый крах нищета и голодные бунты...
Другие программы Итон-ТВ с ЯШЕЙ КЕДМИ здесь: http://www.iton-tv.com/art/3871/Ekspe...

На ветерана Чечни завели уголовное дело.

  • 03.03.14, 09:17
На ветерана Чечни завели уголовное дело по "русской" 282 ст. УК РФhttp://shturmnovosti.com/view.php?id=64289

Друзья, РАСПРОСТРАНЯЕМ! На ветерана Чечни, настоящего русского воина, тренера по боевым искусствам в Санкт-Петербурге Валентина Табачного завели уголовное дело по ч.1 ст.282 УК РФ. 

ldQiwKEjYwE


Человека прошедшего войну Чечню, ветерана ВДВ и спецназа, честно отдавшему свой долг Родине, обвиняют в разжигании межнациональной розни (!), цитирую отрывок из постановления суда: " 21 августа 2011 года на личной странице Табачного В.А. "Вконтакте" им размещен к видеофайлу "Расул Мирзаев нанес смертельный удар", котором имеются отрицательные эмоциональные оценки и унизительные характеристики лица как представителя этнической группы "народы Кавказа". Так же далее перечисляются другие видеоролики, которые у себя на странице разместил Валентин,причем, видеоролики общедоступны, скрин документа публикую ниже. Можете скачать и увеличить.

5iiZPbQE_WQ


0OvCjSgRgdA


По словам Валентина, ему неоднократно, в течении двух лет угрожали, препятствовали в тренерской работе. Валентин тренирует детей в Санкт-Петербурге, в том числе детдомовских. Валентин убежден, что уголовное дело заказали, так как, по всей видимости, он перешел кому-то дорогу. Кому, надеюсь, мы вскоре узнаем, имена предателей и нелюдей, взявшихся за это грязное дело против такого человека должна знать страна. Я раннее переписывалась с Валентином и убеждена, что это человек чести и дело намеренно заказали, чего стоят одни нелепые формулировки в постановлении суда. 

6I-UW_mVAv4

Вот что пишет сам Валентин у себя на странице вконтакте http://vk.com/id93064573?w=wall93064573_21634%2Fall :
"У ЭТИХ НОСЯЩИХ ПОГОНЫ ЛЮДЕЙ-НЕ ИМЕЮЩИХ НИ СОВЕСТИ НЕ ОФИЦЕРСКОЙ ЧЕСТИ- ЕСТЬ СВЯЗИ В ПРАВООХРАНИТЕЛЬНЫХ ОРГАНАХ- ЭТО ЛЮДИ В ПОГОНАХ-МНЕ УГРОЖАЛИ НЕ РАЗ МЕНЯ "ПОСАДИТЬ"-ДРУГИМИ УГРОЗАМИ-В ТОМ ЧИСЛЕ ФИЗИЧЕСКОЙ РАСПРАВОЙ-ВРЕДИЛИ И ПРЕПЯТСТВОВАЛИ МНЕ В ТРЕНЕРСКОЙ РАБОТЕ
ДЕЛО ШЬЮТ-ПЕРВЫЙ ДОПРОС ЗАНЯЛ БОЛЕЕ 3-Х ЧАСОВ-НАКАПАЛИ В МОИХ ВИДЕО РОЛИКИ-СДЕЛАННЫЕ НЕ МНОЙ-ОТКРЫТЫЕ В ОБЩЕСТВЕННОМ ДОСТУПЕ-НЕ ЗАПРЕЩЕННЫЕ ЗАКОНОМ-ВЫЗВАЛИ МОИХ БЫВШИХ СОСЛУЖИВЦЕВ-И ПОД ДАВЛЕНИЕ ЗАСТАВИЛИ НАПИСАТЬ-НУЖНУЮ ИМ ИНФОРМАЦИЮ
ПРОШУ РЕПОСТ-ПРИВЛЕЧЬ ОБЩЕСТВЕННОСТЬ-ЮРИСТОВ"

IvgnURNLUOI

Все мы знаем, какую роль играет общественный резонанс, иначе все может получиться, как с Квачковым и Хабаровым, против которых выдвинули нелепые обвинения и засадили на немалый срок. Сейчас телефон Валентина отключен, знакомые не знают, что с ним, пока связи нет. Я обращаюсь КО ВСЕМ ветеранским организациям и ветеранам Чечни! Поддержите своего "братишку" и просто мужественного человека, который несмотря ни на что не бросил свою деятельность и не испугался от шквала угроз от противников, остался верен себе и своему делу! Если власти не прекратят преследовать ветерана Чечни, предлагаю всем выйти и перекрыть Невский проспект, как протест против репрессий тех, кто рисковал своей жизнью и здоровьем во имя Родины. Хочется так же отметить, что Валентин лично был знаком с Юрием Будановым и отзывается о нем очень положительно.