Десерт із печених яблук
- 27.02.13, 14:45
Піддивилася у шоу "Все буде добре".
1. Яблука чистимо, нарізаємо шматочками й запікаємо зі шматочком масла й цукром за смаком (можна на вогні в кастрюльці, можна - в мікрохвильовці). Збиваємо на пюре.
2. Вершки збиваємо, вводимо цукор, додаємо обсмажені й мілко подрібнені горіхи (краще фундук, але звичайні волоські - також смачно). Можна влити трішки апельсинового лікеру й додати ваніль. Особисто я цього не робила, бо обожнюю горіховий присмак і запах.
3. Цукор карамелізуємо у пательні (на 100 г - 30 мл води) до золотавого кольору, вливаємо вершки. Коли маса стане однорідною - знімаємо з вогню.
4. У прозорі креманки викладаємо шарами: пюре, потім вершково-горіховий крем. Поливаємо теплою, майже гарячою карамеллю.
Можна їсти одразу. Або охолодити. Що я й зробила. Смачного!
Коментарі
Triumfator65
127.02.13, 15:08
Яблок ты мне наготовила много,
Кусочками резала, долго пекла.
И сдобрила сливками, сладким посыпала, --
А всё потому, что любишь меня.
Как же наемся яблок-то этих я,
Сдобренных сахаром, сладким вином,
Я от тебя уже не отцеплюся, --
Скажу: ну, давай, либо пой.
Сколько же силушки в яблочках этих-то,
Не оторвусь от тебя я и днём.
Ну, а о ночи говорить не приходится, --
Ведь яблочки ел я как раз вечерком...)))))
Mila-Lyu
227.02.13, 15:09
и телефончик того, кто это все сделаеткому помочь десертик съесть? оставлю свой адрес
mNoga
327.02.13, 15:10Відповідь на 1 від Triumfator65
ой, дякую!!! так приємно, що є кого пригостити
mNoga
427.02.13, 15:10Відповідь на 2 від Mila-Lyu
готуватиму знову - свисну
верь
527.02.13, 15:11
Предпочитаю в натуре
mNoga
627.02.13, 15:12Відповідь на 5 від верь
так приготуй... або зачекай, коли я готуватиму
верь
727.02.13, 15:13Відповідь на 6 від mNoga
Второй вариант примем за основу
mNoga
827.02.13, 15:17Відповідь на 7 від верь
всі чоловіки лейзі й ласунчики...
верь
927.02.13, 15:21Відповідь на 8 від mNoga
Люблю это дело
Triumfator65
1027.02.13, 15:26Відповідь на 3 від mNoga
)))))))))