Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Солотвино

Солотвино (Солотвина, Марамороське Солотвино, Солотвин; рум. Ocna Slatina, угор. Faluszlatina , угор. Aknaszlatina, словац. Selo Slatina, словац. Slatinskе Doly, нім. Salzgruben)селище Тячівського р-ну, Закарпатської обл., знаходиться в Мармароській котловині на правому березі р. Тиса.

Соляні копальні були найціннішим скарбом цього краю й давали найбільші прибутки угорському урядові. З 15 ст. для добування, збереження і охорони солі були запрошені німецькі сакси. Крім місцевих жителів тут працювали також засуджені на каторгу та кріпаки з сусідніх сіл.

Нині Солотвино відоме Українською алергологічною лікарнею та мінералізованими озерами. На базі Української алергологічної клініки лікують бронхіти, астму, алергію за допомогою тепло й електролікування, питної терапії, масажу.

Солотвинські озера виникли внаслідок просідання порід під час видобутку. Перше та найбільше з озер, Кунігунда, виникло в 1902 р., внаслідок просідання на 20 м відкритої соляної копальні "Кунігунда", звідки і назва озера.

Протягом року температура води не опускається нижче 17 °С. Концентрація солей - 146-150%, підвищена концентрація іонов брому, містить лікувальну ропу та сульфідні грязі.

Музей історії солекопалень, що діє з 1974 р. Експонати музеюілюструють історію видобутку солі на території Закарпаття. Тут представлені інструменти та особисті речі солекопів, спеціальні інженерні конструкції.

Дивитись багато старих фото та опис про Солотвино тут

1

Коментарі

Гість: Лъйошкин_Кот

110.04.11, 01:21

где нарыл такие старые артефакты?Прикольно!

    210.04.11, 01:34Відповідь на 1 від Гість: Лъйошкин_Кот

    на мадярських сайтах.
    більше всього цікавої інформації і старих фото про Закарпаття у мадяр ... Ну і кусочек області там де Тячів на румуньських сайтах можна знайти цікавинки.
    Вся стара історія не пов*язана з Україною тому у нас нічого і нема.

      Гість: Лъйошкин_Кот

      310.04.11, 01:34Відповідь на 2 від Vladya

      ясно,на жаль не володію тими мовами...