хочу сюди!
 

Катерина

42 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

День Перемоги

  • 26.05.10, 20:36
В Івано-Франківську відбулася святкова хода на честь 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Згідно з планом проходження колони, комуністи зібралися на Вічевому майдані і мали урочисто пройти центральною вулицею Івано-Франківська – вулицею Незалежності до Меморіального кладовища на вулиці Лепкого та провести мітинг.
Але вулицю Незалежності на відстані 100 м від початку перекрили для руху щільними шеренгами близько 100 представників Івано-Франківської міськорганізації "Свобода"
Вони тримали партійні прапори і гасла "Бандера і Шухевич - наші герої", "Бандера і Шухевич - Почесні громадяни Івано-Франківська", "Сталін = Гітлер", "Комуністів - на смітник історії", "Партія регіонів - п'ята колона Москви". При цьому вони скандували "Бандера - наш герой!", "Шухевич - наш герой!", "Комуно-фашизму - ні!", "Чемодан, вокзал, Росія!", "Не дамо комуністам пройти центральними вулицями Івано-Франківська!" . У результаті колона, в якій йшли понад 300 представників КПУ, Партії регіонів, Народно-демократичної партії, ветеранів Великої Вітчизняної війни, у супроводі бійців підрозділу "Беркут" та міліціонерів змінила маршрут і пройшла вулицями Франка, Грушевського, Гаркуші до Меморіального цвинтаря.
Співробітники підрозділів УМВС перекривали прилеглі вулиці, щоб представники "Свободи" не змогли перешкодити проходженню.
На початку колони їхав "УАЗ" часів Великої Вітчизняної війни, в якому сиділи четверо юнаків та дівчат у польовій формі червоноармійців. З динаміків, встановлених на машині, лунав голос диктора Юрія Левітана, з привітанням радянського народу з перемогою у Великій Вітчизняній війні, а також пісня "День Перемоги".
Учасники ходи несли вінки і квіти, два державних прапори і партійні прапори Комуністичної партії, Партії регіонів і Народно-демократичної партії, а також гасло "Пам'ять про радянських солдатів Великої Вітчизняної війни - визволителів України - священна!".
На Меморіальному кладовищі учасники ходи поклали вінки і квіти до могил загиблих під час звільнення Івано-Франківська солдатів Радянської Армії і провели мітинг.
У своїх виступах ветерани, зокрема, наголошували на ролі Радянського Союзу у війні, висловлювали сподівання, що радянська влада повернеться, жалкували про те, що в Івано-Франківську перейменували кілька вулиць, названих на честь визволителів міста від фашистів.
Більше конфліктів не виникало
Представники Івано-Франківської міськорганізації "Свобода" пройшли ходою до Меморіального скверу, де запалили свічки біля Хреста жертвам сталінських репресій.
Як повідомлялося раніше, 8 травня в Івано-Франківську відбулися обласні заходи з нагоди 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, організовані Івано-Франківської облдержадміністрацією.
Одночасно національно-патріотичні сили провели молебень близько Хреста жертвам сталінських репресій.
Івано-Франківська облорганізація КПУ в цих заходах участі не брала, а вирішила провести святкування Дня Перемоги окремо, 9 травня.
0

Коментарі