Профіль

enigma2006

enigma2006

Україна, Запоріжжя

Рейтинг в розділі:

"Проблема" довготривалої пам'яті.

  • 08.02.07, 14:02

Трохи про можливе природне походження "контактної" інформаїі. Особено це стосується технічної інформації, яка сильно компрометує.
Людський мозок сприймає неймовірно тонко величезний об'єм інформації, з якої ТІЛЬКИ 5-7% виявляється на усвідомленому рівні. Решта спокійнісінько складується в нашому несвідомому. Ми ніколи нічого не забуваємо. Просто менш важлива на даний момент інформація відтісняється тою, якою ми користуємося постійно, завдяки якій у нас виробляються певні життєво важливі рефлекси. Краще за все ми запам'ятовуємо і відтворюємо з яскравістю те, що було під час сприйняття забарвлено емоційно. Тобто, реліктовий мозок, що відповідає за емоційну сферу, розвинений у нас куди краще за молоді відділи великих півкуль, що відповідають за абстрактне мислення.
Тому інформація, якою ми не користуємося довго, блокується. Блокується так само рефлекторно, як результат захисної реакції організму на негативний подразник, і те, що заподіює нам, біль, сором і т.д.
Я, пам'ятається, була одного разу дуже здивована, коли перед сном у мене почали з'являтися перед очима, як на екрані, картинки з досить солідним ментальним навантаженням. Але тоді я не мала уявлення про математику, зокрема, наприклад, про аналітичну геомтрію і все, що я бачила, здавалося мені дійсно чимось неземним. Можливо, я колись краєм ока, наприклад, на екрані телевізора або в книзі, що випадково попалася мені на очі і потім забулась (ну навіщо була потрібна дитині геометрія, та ще і аналітична?), побачила це креслення. Це було креслення проекції якоїсь кривої в аффінном просторі. Один базис, інший базис... Чорний, нібито автокадовський монітор...
Це я зараз зрозуміла, що бачила те, що було ще в часи Евкліда...
А ось така людина, як Анатолій Климанов, наприклад, навіть не розуміє, мабуть, що пише про фотонний двигун, придуманий людьми, але з ТАКИМИ ПОМИЛКАМИ, що хочеться порадити йому взяти, та й просто списати з книги і не ганьбити товаришів-прибульців.

Потвори

  • 08.02.07, 13:23
Ніхто ніколи не замислювався, чому в хворій уяві багатьох "контактерів" так звані "прибульці" мають вид чудовиськ, схожий на фантасмагорії Босха?
Коли з"являються красені і красуні, - це ще більш менш дотепно може бути пояснено сублімацією лібідо.
У випадках з потворами ми маємо справу, швидше за все, з матеріалізованими страхами. Але чому несвідоме людини розчленовує і об'єднує воєдино таким химерним чином тільки якісь певні частини різних тварин? Якимсь чином саме таке поєднання асоціюється в несвідомому людини, на рівні його первісного інстинкту з образом абсолютного зла.
Французький учений-уфолог Жак Валле зраджує цьому феномену особливе значення, вважаючи. що бачення подібні НЛО і прибульцям, є своєрідним ментальним механізмом управління системою вірувань людей.
Знаходиться цей віртуальний механізм десь в області ноосфери і за великим рахунком є віддзеркаленням людських  запитів.
У наш час спостерігається сплеск захоплення НЛО, прибульцями, магією, езотерікою...
Можна здогадатися, якщо прослідкувати хід історичного розвитку релігійності людства і досліджувати детально її психологічний аспект, що подібні піки захопленості простежються саме у застійні часи. У такі часи люди вже переситилися системою цінностей , що існує , перспектив на майбутнє вони не бачать. Як правило, відбувається це на тлі політико-економічних криз, падіння довіри до науки внаслідок того, що вона перестає відповідати запитам, що ростуть. Людина в цей період знаходження на межі будь-якої чергової, наприклад, наукової революції, у пошуках відповіді на, мабуть, єдине питання "а чого я тут взагалі забув?", вимушена створювати собі який-небудь віртуальний простір, в якому можна було б втілити всі свої ілюзії. Інакше їй нічого іншого не залишається, як пуститися в запій або підсісти на наркоту.