Ідеальне меню з природних продуктів.
- 31.01.13, 10:03
Дієтологи провели широкомасштабне дослідження, в
ході якого виявили найкорисніші продукти харчування. Авокадо – постачальник
ненасичених жирних кислот, олеїнової
кислоти і рослинноі клітковини. Споживання цього продукту зменшує рівень
холестерину в крові.
М'якоть
абрикосів насичена бета-каротином, який у ході біохімічних процесів в організмі
перетворюється на вітамін А. Він перешкоджає руйнуванню клітин під дією вільних
радикалів, запобігає пошкодженню шкірних покривів під впливом активного
ультрафіолетового випромінювання.
Ягоди малини містять
велику кількысть аскорбіновоі кислоти, що зміцнює судинну стінку і знижує
вірогідність розвитку серцево-судинних
захворювань. Ученим удалося виділити з малини речовину, що отримала назву еладжик,
яка гальмує поділ клітин ракової пухлини.
Не меншим вмістом вітаміну С може похвалитися плід манго. Його присутність у раціоні харчування
перешкоджає процесам перекисного окислення в клітинах, зміцнює імунітет,
прискорює загоєння раневоі поверхні.
Подібні властивості має м'якоть мускусної дині. Крім того, вона містить хороший
запас калію, що благотворно позначається на серцево-судинній діяльності
організму.
Журавлина і натуральний журавлинний сік
пригнічують розвиток і розмноження бактерій сечовивідних шляхів.
Родзинки сприяють насиченню організму
залізом, яке є головним транспортувальником кисню до клітинних елементів.
Регулярне вживання інжиру насичує організм калієм і вітаміном В6. Достатня кількість цього вітаміну сприяє
виробці серотоніну – гормону, який відповідає за формування позитивних емоцій і
задоволення.
Недавні дослідження учених дозволили віднести лимон до одного із засобів профілактики
онкологічних захворювань. Про
протипростудні властивості цього плоду можна навіть не нагадувати.
Томати містять
речовину лікопен, яка має властивість знижувати ризик розвитку
серцево-судинної патології, онкологічних захворювань. Особливо багато цієї
речовини в томатах, підданих тепловій обробці, і при додаванні маслинової олії.
Цибуля і часник містять фітонциди, що
знищують мікроорганізми в повітрі. Крім того, флавоноїди цих продуктів
зменшують вірогідність появи ракової пухлини.
Броколі містить бета-каротин і вітамін
С. Дослідники стверджують, що індол-3-метанол, який міститься в цій капусті,
перешкоджає розвитку раку грудей. Так само діє й китайська капуста,
яка містить брасинін та індольні сполуки.
Артишоки славляться
вмістом антиоксиданту силімарину, який має захисні властивості відносно клітин
шкіри і знижує концентрацію холестерину в крові.
Імбир –
поширена приправа, нормалізує діяльність травного тракту і знімає симптоми
нудоти. Зміцнює імунітет.
Офтальмологи рекомендують шпинат, як засіб профілактики дистрофії
сітківки і зниження гостроти зору. Це досягається високим вмістом у зеленому листі каротиноїдів, зиксантину і
латеїну.
Ще одна зелень –
хрінниця водяна, містить вітаміни Е, С і фенетил ізоціоценат.
Основною дією цієї комбінації речовин учені вважають профілактику онкологічних
захворювань. Схожа дія відзначена і при вживанні представників сімейства
гарбузових.
Лобода, додана
в суп, підвищує в ньому вміст білка, магнію, заліза і вітаміну В2.
Пророщені зерна
пшениці – джерело вітаміну Е і магнію,
покращують процес травлення.
Для насичення організму
корисними білками і клітковиною вчені рекомендують використовувати сочевицю. Різні види горіхів також
підходять для цієї мети.
Знизити захворюваність на
серцево-судинну патологію допомагає вживання бобів, які містять речовини фолатної природи.
Живі йогурти сприяють
нормалізації мікробного складу кишечника. Молоко
- джерело кальцію вітамінів В і А, зміцнює кісткову й нервову системи.
Омега-3 жирні кислоти, що містяться в рибі, знижують ризик виникнення хвороб серця,
зміцнюють нервову систему. Вітамін В12, залізо, цинк, магній і калій
надходять в організм разом із крабовими і ракоподібними. От такий, на думку вчених, вигляд має ідеальне меню.
ході якого виявили найкорисніші продукти харчування. Авокадо – постачальник
ненасичених жирних кислот, олеїнової
кислоти і рослинноі клітковини. Споживання цього продукту зменшує рівень
холестерину в крові.
М'якоть
абрикосів насичена бета-каротином, який у ході біохімічних процесів в організмі
перетворюється на вітамін А. Він перешкоджає руйнуванню клітин під дією вільних
радикалів, запобігає пошкодженню шкірних покривів під впливом активного
ультрафіолетового випромінювання.
Ягоди малини містять
велику кількысть аскорбіновоі кислоти, що зміцнює судинну стінку і знижує
вірогідність розвитку серцево-судинних
захворювань. Ученим удалося виділити з малини речовину, що отримала назву еладжик,
яка гальмує поділ клітин ракової пухлини.
Не меншим вмістом вітаміну С може похвалитися плід манго. Його присутність у раціоні харчування
перешкоджає процесам перекисного окислення в клітинах, зміцнює імунітет,
прискорює загоєння раневоі поверхні.
Подібні властивості має м'якоть мускусної дині. Крім того, вона містить хороший
запас калію, що благотворно позначається на серцево-судинній діяльності
організму.
Журавлина і натуральний журавлинний сік
пригнічують розвиток і розмноження бактерій сечовивідних шляхів.
Родзинки сприяють насиченню організму
залізом, яке є головним транспортувальником кисню до клітинних елементів.
Регулярне вживання інжиру насичує організм калієм і вітаміном В6. Достатня кількість цього вітаміну сприяє
виробці серотоніну – гормону, який відповідає за формування позитивних емоцій і
задоволення.
Недавні дослідження учених дозволили віднести лимон до одного із засобів профілактики
онкологічних захворювань. Про
протипростудні властивості цього плоду можна навіть не нагадувати.
Томати містять
речовину лікопен, яка має властивість знижувати ризик розвитку
серцево-судинної патології, онкологічних захворювань. Особливо багато цієї
речовини в томатах, підданих тепловій обробці, і при додаванні маслинової олії.
Цибуля і часник містять фітонциди, що
знищують мікроорганізми в повітрі. Крім того, флавоноїди цих продуктів
зменшують вірогідність появи ракової пухлини.
Броколі містить бета-каротин і вітамін
С. Дослідники стверджують, що індол-3-метанол, який міститься в цій капусті,
перешкоджає розвитку раку грудей. Так само діє й китайська капуста,
яка містить брасинін та індольні сполуки.
Артишоки славляться
вмістом антиоксиданту силімарину, який має захисні властивості відносно клітин
шкіри і знижує концентрацію холестерину в крові.
Імбир –
поширена приправа, нормалізує діяльність травного тракту і знімає симптоми
нудоти. Зміцнює імунітет.
Офтальмологи рекомендують шпинат, як засіб профілактики дистрофії
сітківки і зниження гостроти зору. Це досягається високим вмістом у зеленому листі каротиноїдів, зиксантину і
латеїну.
Ще одна зелень –
хрінниця водяна, містить вітаміни Е, С і фенетил ізоціоценат.
Основною дією цієї комбінації речовин учені вважають профілактику онкологічних
захворювань. Схожа дія відзначена і при вживанні представників сімейства
гарбузових.
Лобода, додана
в суп, підвищує в ньому вміст білка, магнію, заліза і вітаміну В2.
Пророщені зерна
пшениці – джерело вітаміну Е і магнію,
покращують процес травлення.
Для насичення організму
корисними білками і клітковиною вчені рекомендують використовувати сочевицю. Різні види горіхів також
підходять для цієї мети.
Знизити захворюваність на
серцево-судинну патологію допомагає вживання бобів, які містять речовини фолатної природи.
Живі йогурти сприяють
нормалізації мікробного складу кишечника. Молоко
- джерело кальцію вітамінів В і А, зміцнює кісткову й нервову системи.
Омега-3 жирні кислоти, що містяться в рибі, знижують ризик виникнення хвороб серця,
зміцнюють нервову систему. Вітамін В12, залізо, цинк, магній і калій
надходять в організм разом із крабовими і ракоподібними. От такий, на думку вчених, вигляд має ідеальне меню.
-
-
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
1
Коментарі