хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Букет для чоловіка.

Букет для чоловіка.

Як же розрізняються букети, так би мо­вити, за гендерною ознакою? По-перше. форма. Якщо в жiночих композицiях пе­реважае округла, то в чоловiчих - витяг­нута, спрямована вгору, тут панують чiткi лiнii i кути. По-друге, колiр. Не дуже до­речно виглядатимуть у чоловiчому букеті квiти нiжно-рожевих, пiсочних, кремових i iнших пастельних тонiв. Букет повинен бути яскравим, тому тут переважають темно-червонi, синi, бордовi, оранжевi, жовтi вiдтiнки. Окремо слiд згадати про зелень. Вона повинна бути яскравих, на­сичених або темних тонiв, тобто ближче не до салатового кольору, а до смараг­дового.

I нарештi, caмi рослини, що входять до складу букета для представникiв чоловi­чоi cтaтi. Найчастiше це так званi квiти ­екзоти, до яких вiдносяться aнтypiум (його суцвiття - це один великий плос­кий лист, що нагадуе за формою серце, з жовтою або оранжевою маточкою, що росте з середини. 

Як правило, використовуються червонi або зеленi різновиди: Стрiлицiя – ця квiтка схожа на пiр'я або хвости райських птахiв; використовуються, в основному, оранжевi сорти);

Кала – суцвіття нагадує витончений келих, у серединi його - тон­ка контрастна маточка; для чоловiчих бу­кeтiв iдеальнi жовтi, бордовi кали;

Лiлiя – азiатськi гібриди.

Протея – її пелюстки схожi на тонкi голки, тому квiтка має дещо "колючий" вигляд; бордовi або жовтi квiти привертають увагу до букета своею екзотичнiстю i яскравістю. Лейкоспер­мум – теж iз сiмейства протей.

Гладiо­лус, еремурус (має суцвiття-китицю з безлiчi квiток-зiрочок, що нагадуе розкi­шний xвiст; використовуються оранжевi i жовтi види).

Троянда – це унiверсальна квiткa, декiлька троянд на довгих стеблах також будуть цiлком доречнi як пода­рунок чоловiковi.

Флористи не радять дарувати чоловi­ковi тюльпани i нарциси, мiнiатюрнi су­цвiття фiалок i стокроток, зворушливi ро­машки i фрезiї. Взагалi, чоловiчi букети слiд складати з великих квiтiв.

Якщо все таки використовуються дрiбнi, то їх по­винно бути дуже багато. Хоча, наприклад, тaкi квiти, як гiпсофiла, не пiдiйдуть зовсiм. тi дрiбнi бiлi повiтрянi квiточки на майже невидимих гiлочках виглядають дуже "несерйозно" для чоловiчого букета.

Як зелений компонент рекомендуе:ть­ся використовувати рiзьблене листя монстери, довге i гостре – берграсу, м'я­систе i темно-зелене – аспiдистри.  Зловживати аксесуарами не варто.

Пдiйдуть сухоцвіти (фарбованi очере­ти, дрiбні гарбузи), нenoмiтнi пакувальнi матерiали. Зi зрозумiлих причин не ви­користовуються банти, намистини, лелiтки, фольга.

Чоловiчий букет – яскравий, часто ­екстравагантний i нiколи - непомiтний i скромний.

До речi, якщо ви вважаете, щодарува­ти чоловiковi квiти - все ж таки не най­кращий вapiaнт, але пiднести щось де­коративне i дуже красиве все ж таки хо­четься, то в хорошому квiтковому магазинi вам зроблять композицiю, ос­новою якоi служить корзина (як правило, темна, не дуже глибока, прямокутноi форми), куди разом iз рослинами по­мiщаються, наприклад, фрукти, вино або будь-який iнший подарунок.

Якщо ж ви зовсiм не знайомi зi смака­ми людини, якiй збираетеся пiднести бу­кет, i непокоїтеся, що екзотичнi квiти i насиченi барви iй можуть не сподоба­тися, зупинiть свiй вибiр на трояндах i бордово-зеленiй колiрнiй гaмi. Це кла­сика, а вона завжди молода i в мoдi.

3

Коментарі

130.01.13, 10:39

Лично я не хочу букетов:
от одних не всегда можно излечиться,а другие из подземного ящика всё равно не видно...

    Гість: Pamadka*

    230.01.13, 10:42Відповідь на 1 від Лъйошкин_Кот

    Лично я не хочу букетов:
    от одних не всегда можно излечиться,а другие из подземного ящика всё равно не видно...
    вы шо померли?

      330.01.13, 10:54Відповідь на 2 від Гість: Pamadka*

        Гість: Pamadka*

        430.01.13, 10:56Відповідь на 3 від Лъйошкин_Кот