хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Чи суперечить Біблія Науці

  • 29.02.12, 20:58
У давні часи, люди науки вважали, що земля тримається на трьох слонах, чи на великому киті,  який плаває в безмежному океані. Також науковці  давнини думали, що у землі є край. Таку думку вчених  того часу могли розділяти  тільки ті люди,  які ніколи не читали Біблію. Тому що в Біблії більше  чим три тисячі  років  тому в книзі Йова описана на чому тримається  земля,  в 26 розділі,  у 7 вірші читаємо: Він над порожнечею північ  простяг, на нічому Він землю повісив .

 Пророк Ісая написав, в 40 розділі в 22 вірші:  Він Той Хто сидить  понад кругом  землі а мешканці її – немов  та сарана . Люди  які не читали Біблію  переслідували  Леонардо да Вінчі ,Миколу Коперника , Джордано Бруно  і інших науковців,  які стверджували що земля кругла і висить в просторі .  Цікаво те що у 22 вірші пророка Ісаї    в якому написана слово «Круг»  в  оригіналі стоїть єврейське слово «Хуг» що означає ядро.

Також  Біблії описується колообіг  води, в книзі  Еклезіяста ми читаємо, в першому розділі, в 7 вірші: Всі потоки до моря пливуть, але море - воно не наповнюється : до місця  звідки пливуть, ті потоки  вони повертаються, щоб знову плисти.  В наш час відомо, що  ріки течуть в море  з моря вода випаровується і у  вигляді дощу наповнює ріки заново, і вони знову течуть в море.  



Давні люди вірили в різні міфи і самі придумували походження світу.  Наприклад  єгиптяни вірили в такий міф :  З безмежного  океану  появився  Бог Атум  який створив світ і інших Богів,  потім з бутону  квітки  появилася  Богиня  Ра,  яка  плакала від радості і з її сліз появилися люди.

Вавилоняни  12 тисячоліття до Христа описують створення  світу так: Мардук убив богиню-матір Тіамат і половину її тіла використав для того, щоб створити Землю, а іншу — для небес та підземного світу.

Чи розумно створення світу  і людей  описує  Біблія ? Про це ми можемо дізнатися з книги Буття  з першого розділі, з першого по двадцять восьмий вірш.
 
З першого по п'ятий  вірш  Біблія пише.
На початку Бог створив Небо та землю.
А земля була пуста та порожня, і темрява була над безоднею, і Дух Божий ширяв над поверхнею води.
І сказав Бог: Хай станеться світло! І сталося світло.
І побачив Бог світло, що добре воно, і Бог відділив світло від темряви.
І Бог назвав світло: День, а темряву назвав: Ніч. І був вечір, і був ранок, день перший.


Ці вірші  нам показують початок створення землі,  як для  спостерігача  який знаходиться на землі .  Спостерігач бачить спочатку пусту землю,  потім він бачить світло, та сонця він ще не бачить. Так як воно знаходиться  можливо  в тумані чи туманності.  Він бачить також якусь  невидиму  силу  яка щось творить,  маю на увазі Дух Божий.

З шостого вірша  по восьмий  ми читаємо.
І сказав Бог: Нехай станеться твердь посеред води, і нехай відділяє вона між водою й водою.
І Бог твердь учинив, і відділив воду, що під твердю вона, і воду, що над твердю вона. І сталося так.
І назвав Бог твердь Небо. І був вечір, і був ранок день другий.


Ці вірші  демонструють нам  утворення  атмосфери  навколо землі,  її Біблія називає твердю. Як відомо  атмосфера має  властивості захисту землі від космічної активності, тому її можна назвати  твердю,  чи так як назвав  атмосферу пророк Ісаї  в 40 розділі  в 22 вірші в другій частині - Він небо  простяг, мов  тканину  тонку, і розтягнув  Він його, мов намет  на мешкання.

 
В дев’ятому по тринадцятий вірш читаємо наступне.      
    І сказав Бог: Нехай збереться вода з-попід неба до місця одного, і нехай суходіл стане видний. І сталося так.
    І назвав Бог суходіл: Земля, а місце зібрання води назвав: Море. І Бог побачив, що добре воно.
    І сказав Бог: Нехай земля вродить траву, ярину, що насіння вона розсіває, дерево овочеве, що за родом своїм плід приносить, що в ньому насіння його на землі. І сталося так.
    І земля траву видала, ярину, що насіння розсіває за родом її, і дерево, що приносить плід, що насіння його в нім за родом його. І Бог побачив, що добре воно.
    І був вечір, і був ранок, день третій


 Біблії нас послідовно інформує  про  утворення  світу для проживання. Що ми  маємо на цей час, ми маємо  землю, ніч , день, воду, атмосферу.  Тому розумно,  що може появитися  трава.  Та  як відомо трава  опиляється різними комахами,  бджолами , тому  деякі вчені скептично відносяться до цих віршів.  Правда деякі  вчені  вважають,  що запиляться   деякі трави можуть  вітром, а дослідники  Біблії покладають свою  надію на опилення трави та дерев на Дух Божий який носився над землею .


  Хочу привернути вашу увагу до  14  вірша,  в якому Біблія нам повідомляє про створення сонця і всіх світил небесних: І сказав Бог: Нехай будуть світила на тверді небесній для відділення дня від ночі, і нехай вони стануть знаками, і часами умовленими, і днями, і роками.
Якщо ми уважно читали  третій вірш там ми бачили,  що Бог створив світло. Ми знаємо що світло без сонця  неможливе тому розумно,  що сонце було утворене Богом раніше  і було прикрите туманом  і для спостерігача який знаходився на землі  воно було невидиме. Так буває і сьогодні коли на вулиці дощова чи  хмарна погода. Коли туман був розійшовся,  тоді спостерігач побачив всі світила  небесні.
 
Далі Біблія описує процес створення  тваринного світу  і людей,  який є також послідовними.

 Двадцять шостий вірш  повідомляє нам.
І сказав Бог: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усею землею, і над усім плазуючим, що плазує по землі.
Що значить за образом і подобою створив Бог людину ? Значить чи це, що Бог подібний до людини і має таку саму зовнішність як ми люди, звичайно ні.  Ісус  Христос сказав:  Бог є Дух.  Апостол Павло писав є тіло Духовне  є тіло фізичне. Тому  слова  по образу і подобою , мають інше значення. Тут  Біблія  має  на увазі,  що ми подібні Богу правом вибору свого життя, ми маємо почуття,  ми можемо творити, як це робить Бог.  

Деякі люди які недовіряють Біблії  з посмішкою відносяться до  такого процесу створення. Тому що вважають, що за тиждень такий процес створення не міг відбутися. Для такого процесу створення потрібні  роки, чи тисячоліття. Я особисто погоджуюся з такою думкою, що для таких процесів створення  потрібен час.Та вимір часу може бути різним,  для нас людей  година життя  це ніщо, а для комах  це все їхнє життя. Тому  творчий період  створення  землі міг бути інший для творця.  Ап Петро писав, в 2 Петра в 3 розділі  в 8 вірші: Нехай же  одне  це  не буде заховане від вас , улюблені,  що в Господа один день – немов  тисяча років .  Тому  процес творення світу міг мати інший відлік часу.

Створення світу творцем є актуальне і сьогодні. Причин на існування цієї думки існує багато, вчення Чарльза Дарвіна  потерпіло крах,  так як еволюція  є не можливою ідеєю і ми на-протязі всієї історії людства  спостерігаємо деволюцію,  чи мутацію вищих осіб в нижчі. Якщо  ви будете йти  в безмежній  пустинні  і побачите дім  біля якого стоїть криниця, в домі є електрика, кондиціонер, а холодильник   набито різними стравами, не вже ви подумаєте, що все це появилося  само собою.  Звичайно  ви  будете  в цьому будинку шукати господаря.  Земля є таким  Будинком  у  безмежній пустинні всесвіту , а її господар Біблія каже Бог, який посилив в цьому будинку  поганих квартирантів  людей ))))   



Так як ми з вами узнали, що земля має творця і це розумно. Поглянемо ще раз, що наука каже про це створення сьогодні. Пам’ятаю як вчився в школі нам розповідали, що вселена розширяється а потім звужується, такий процес немає початку і кінця . Сьогодні вчені спостерігають інший процес, вони бачать, що вселена тільки розширяється . 

І погоджуються з такою думкою, що була відправна точка цього розширення, одним словом вони стверджують, що був початок походження вселеної.  Теорія великого вибуху не суперечить Біблії,  навпаки  ця теорія  показує нам, що Біблії говорить правду.


Люди науки стверджують, що напочатку нічого не було, ні сонця, ні місяця, ні землі, була пустота, вибух збудував все.
Для того щоб відбувся вибух потрібна енергія, чи закони виникнення такої енергії,  чи джерело  такої енергії.  Біблія каже що таким джерелом  енергії є Бог . Псалом  35 :10   каже нам  : Ибо  у тебя  источник жизни: во свете  Твоём  мы видим свет.  В перекладі  Огієнка  цей вірш  написано в тридцять шостому псалмі в десятому вірші .

Що цікаво сам вибух не є конструктивною силою, яка щось будує.  Вибух це сила яка навпаки руйнує .  Якщо ми закладемо вибухівку під якесь авто і підірвемо його, чи отримаємо з автомобіля літак ?  Звичайно  ми отримаємо  кусок металу. Вибух є енергією хаосу і безладу, а спостерігаючи за  вселеною ми бачимо порядок. Апостол  Павло писав  в 1Коритянам  14;33 вірші : Бо  Бог не є  Бог  безладу, але миру.  (порядку) 


Для того, щоб щось появилося потрібна енергія і ця енергія повинна бути інтелектуально розвинена.  Ця енергія  повинна враховувати всі фізичні закони, чи створювати ці закони. Пророк Ісаї пише про таку енергію в сороковому розділі своєї книги, в двадцять шостому верші: Підійміть височину ваші очі й побачите, хто те створив? Той хто зорі виводить за їхнім числом  та кличе ім’ям їх усіх! І ніхто не загубився через всесильність та могутність  Його.

Біблія не описує великий вибух, вона описує початок творення землі для проживання людей. Причина того що Біблія не описує вибух проста, вона писалася для мешканців землі і її повідомлення творення   відповідають тим  словам  які записані  в книзі Буття,  у  першому  розділі в першому вірші : На початку створив Бог. Ми бачимо що творення має початок, так і сучасна наука теж так каже, що був початок .

Чи правдиве створення людини описує Біблія в книзі Буття,  в другому розділі  сьомому вірші ? - І створив Бог  людину  з пороху земного. І дихання  життя  вдихнув в ніздрі її, -  і стала людина живою душею (Чи як переклав  Хоменко слова,  живою душею  , живою істотою) . Зимне походження   людини є науково підтверджене. Ми всі складаємося з елементів землі, ми не пришельці  і нас ніхто сюди  не закинув як диверсантів з іншої галактики. 

Біблія нам повідомляє мету створення людини Богом. В першому розділі  книги Буття в 28 вірші Бог дає завдання людям  виконувати ціле-направлену  роботу, ми читаємо - І поблагословив їх Бог, і сказав  Бог до них, плодітесь й розмножуйтесь, і наповнюйте землю, оволодівайте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим  на землі .

В Буття в другому розділі в п’ятнадцятому вірші ми читаємо : І взяв Господь Бог людину і в едемському  раї  вмістив був її, щоб порала  його та його доглядала .  З цих віршів ми бачимо  завдання яке Бог дав людині , він наказав нам  розбудовувати землю і перетворювати її в рай. Це завдання живе в нас на генетичному рівні, ми на протязі тисячоліть будуємо Рай. Правда наш Рай чомусь не дуже гарно виглядає. Про причини такої проблеми,  ми поговоримо наступного  разу.   
6

Коментарі