Рецепти. Дідова аджика.
- 02.09.11, 21:33
Епіграф:
«Ну й гидота ця ваша заливна риба!»
Дідова аджика.
Взагалі-то аджику готують десь в кінці сезону, коли викопають моркву, зберуть останні помідори, яблука...і т.д.
Тоді видно що до льоху, а що смішно туди нести, а шкода викинути.
І так, беремо:
3 кг помідорів,
1кг перцю,
1 кг моркви,
1 кг яблук,
1 кг цибулі....
2 перчини гіркого перцю, тут "на смак кожний сам мастак"...
Тепер ідемо з кухні до Інтернету, а чоловік всю ту фігню крутить на мясорубці...
ГОЛОВНЕ: Не забудьте йому сказати, що як буде крутити гіркий перець і йому закортить чи-то почухати носа, чи Боже-з бав око....то хай терпить, а бо поміч кличе....
Коли те все буде перекручене, а він викручений, дайте йому але недовго щоб не відбився від рук.
Далі Ви всипаєте туди 2 ложки солі, склянку цукру і склянку олії.
Там ще є оцет і часник - їх додамо пізніше...
Звемо чоловіка, щоб він каструлю з тим ГЕ поставив на вогонь...
Далі кажете: Я тут до.....(варіанти: сусідки на три хвилини, в інтернет дуже терміново.... і т.д.), а ти кожні п'ять хвилин помішуй, а щоб не нудився почисти той часник, а то мені завтра в люди, а руки... ну сам розумієш...
Як заохочення можна дозволити пляшку пива з холодильника....
Сидіти йому години 1,5 так-що жертва виправдана.
Десь через півтори -- 2 години, ця уся байда почне бути схожою на долину гейзерів, як тільки почне плювати в очі, чоловік Вас швидко знайде... тоді Ви додаєте той подавлений часник... і зникаєте знову на 15 хвилин. Більше він не витримає, знову Вас знайде...
Тут Ви додаєте оцет... Ситуація та ж сама "на смак кожний сам мастак".... Я люблю не гострий, а кисло-солодкий, тому оцту ллю стакан...
Ще трохи кипить, а Ви накладаєте в банки. Чоловік катає....
Порада: Зберегти черговість закатування банок, з метою їх нумерації.
Питаєте для чого?
Відповідаю: Першу на стіл відкриваєте банку з середини списку, коли скажуть що за-гостра (за-слаба), відкриває останню (або навпаки)....
В мене вийшло 11 банок по 0,5 л. Зазвичай виходить 10 (шкода часу і терпіння)...
Смачного ДРУЗІ !
P.S. Спеціальний випуск для aleksandrinna. А світлину в альбом виставляти?
Балі буде...(тільки розжовувати так не буду)
Чи може не потрібна тема?
Рецепт може нічого нового, зате музичка фест: Akordeon - Polka Dziadek
38
Коментарі
Astra-ua
12.09.11, 21:36
Dahna
22.09.11, 21:41
заливна риба - шо надо
а часника - то скілько закладати?
wz
32.09.11, 21:42
Так, дуже корисний продукт! Особливо до м`ясних страв підходить!
Воїн світла
42.09.11, 21:42
Cмачно напевно
Діду
52.09.11, 21:43Відповідь на 1 від Astra-ua
Діду
62.09.11, 21:45Відповідь на 2 від Dahna
На першій і другій світлині 3 головки часнику.Діду
72.09.11, 21:46Відповідь на 3 від wz
Його навіть без м'яса можна їсти... хоча з м'ясом
Діду
82.09.11, 21:47Відповідь на 4 від Воїн світла
НЕ знаю я ще не пробував, кожний рік один рецепт, а різний смак... Чого? Напевно язик всихає....
Dahna
92.09.11, 21:48Відповідь на 6 від Діду
Заметила уже позже. Спасибо
Горянка
102.09.11, 21:49
Не те щоб я була страшним любителем аджики але описаний процес зворушив би навіть Гоголя.
Тепер я розумію як можна і аджику зварити і чоловіку роги наставити.
Одне питання, а що робити коли чоловік любить це все крутити.