Зупинись, крємльоФскій мєчЬтатєль!

  • 03.02.14, 02:13

Кінець путіноміки.

img
Володимир Путін
фото: http://lyapy.com.ua/

Все последние дни января российский Центробанк выходил на рынок с масштбаными интервенциями для поддерживания курса национальной валюты

Были дни, когда проданные суммы приближались к миллиарду долларов, а был и день, когда интервенции составили почти два миллиарда. И, тем не менее, курс продолжал снижаться – правда, не так значительно, как мог бы, если бы Центробанк не тратил столь значительные средства на сохранение хотя бы видимости финансовой стабильности.

Конечно, это еще не крах. Некоторые наблюдатели утверждают, что покупателем валюты выступило российское Министерство финансов – то есть произошел переброс средств из одной корзины в другую. Сам Центробанк располагает несколькими десятками миллиардов вне стабилизационного фонда – хотя, по правде говоря, при таких темпах расходования эти средства закончатся уже за пару месяцев и банкирам придется залезать в кубышку или в средства Пенсионного фонда. Но кто бы не покупал, сколько бы не оставалось, никто не может отменить одной простой истины: рубль падает, хотя цена на нефть остается относительно стабильной!

Ранее колебания российского валютного курса связывались с ситуацией на нефтяном рынке, что и понятно – в России практически нет настоящей рыночной экономики и все ее золотовалютные запасы связаны с нефтедолларами. Нынешние проблемы увязывают с решениями Федеральной резервной службы США по сокращению объемов стимулирования экономики – что обычно пагубно отражается на валютах развивающихся стран, к коим спешно причислили Россию. Но главная проблема – даже не нефть и не ФРС, а то, что началось расходование накопленного. “Легкие деньги”, на которых строилась вся уродливая модель путиномики и самой российской государственности, окончились.

Для Украины это означает простую вещь: просто так вытащить из кармана 15 миллиардов и подарить очередному Виктору Федоровичу Россия уже не сможет. Аттракцион неслыханной щедрости, устроенный Владимиром Владимировичем для недопущения европейской интеграции нашей страны, может оказаться одной из последних таких забав кремлевского мечтателя, наконец-то начинающего понимать, что он руководит не супердержавой, а развивающейся страной, скатывающейся в пропасть стагнации. Но изменить ситуацию не сможет уже никто: сама модель закостенела, власть “заточена” на авторитаризм и отсутствие фантазии, общество пассивно и судьба России его мало волнует.

Конечно, сил для дестабизации ситуации в Украине или поддержки режима в Беларуси  у Кремля еще хватит – но тоже ненадолго. Главное, что будет интересовать Путина уже через пару месяцев – это не виртуальная империя, а вполне реальная Россия с ее очевидными проблемами.

Все по темі: Віталій Портніков

Зможуть, якщо захочуть.

  • 03.02.14, 01:50
Януковича и Ко могут судить в Гааге - эксперт
Воскресенье, 02 февраля 2014, 18:02

Наказание власти во главе с Виктором Януковичем, которая причастна к нарушениям прав человека, с привлечением Международного уголовного суда в Гааге является проблематичным, но не исключается. 

Об этом заявляет доктор юридических наук , профессор Владимир Василенко , комментируя возможность обращения в Гаагский трибунал с целью прекращения эскалации нарушений прав человека в Украине, пишет "Зеркало недели".

Как отметил Василенко, юрисдикция МУС действует на территориях государств, которые являются участниками Статута МУС.

"К преступлениям, которые подлежат юрисдикции Суда, относятся преступления против человечности, определенные в ст. 7 Устава МУС - убийства, тюремное заключение или другое жестокое лишение физической свободы и нарушение основных норм международного права, пытки, преследования, насильственное исчезновение людей, умышленные действия, что является причиной серьезных телесных повреждений и т.п.", - отметил Василенко.

Вместе с тем по ст.17 Устава, юрисдикции Суда подлежат представители высшего руководства стран, котоыре причастны к совершению указанных преступлений.

По словам эксперта, Украина подписала, но не ратифицировала Устав МКС.

"Таким образом юрисдикция Суда не распространяется на преступления, совершенные на территории Украины, даже если их можно квалифицировать как преступления против человечности по Уставу МКС", - отметил Василенко.

"В порядке исключения Международный уголовный суд может осуществить свою юрисдикцию в отношении граждан государства, не является участником его Устава, только в случае, если с требованием возбудить уголовное дело к прокурору Суда обращается Совет Безопасности ООН, действующего на основании главы VII Устава ООН. Такое  требование должно быть оформлено решением Совета Безопасности, принятым с согласия всех 5 постоянных членов Совета, и в котором ситуация, вызванная международными преступлениями квалифицируется как "угрожающая международному миру и безопасности или нарушает их", - отметил Василенко.

Также он отметил, что "во многих случаях действия украинской власти, руководства силовых ведомств и их личного состава можно квалифицировать как преступления против человечности. Но для вмешательства Совета Безопасности ООН и его обращение к МУС необходимо, чтобы масштаб преступных действий мог служить основанием для их квалификации как представляющих угрозу международному миру и безопасности".

Как известно, ранее лидер ВО Свобода Олег Тягнибок заявил:юристы оппозиции собирают материалы относительно действий власти во время массовых акций протеста в Украине для представления в Международный уголовный суд.

"Юристы начали сбор документов о палачах, пытках-истязаниях, похищениях людей для представления в Гаагский трибунал, поскольку эти преступления подпадают именно под юрисдикцию этой международной институции", - заявил Тягнибок и призвал приобщаться к сбору этих материалов.

В декабре 2013 года после силового разгона Евромайдана представители международного сообщества осудили действия властей, потребовали немедленно прекратить "насилие в Киеве" и пойти на диалог с оппозицией и гражданским обществом.

Позже в США и ЕС речь зашла о применении санкций против ряда чиновников в связи с отсутствием прогресса в диалоге для урегулирования конфликта, а также гибели участников Майдана, похищениях людей и судебных решениях против активистов. 

Прошу поширити цінну інфу!

  • 03.02.14, 00:33
Друзі, дуже важливо ! Усі поранені та понівечені украінці на Грушевського чи на інших Майданах України мають змогу негайно отримати безкоштовне лікування за кордоном!! Потрібно лише звернутися за допомогою з інформацією про потерпілого на електронну пошту [email protected]
 Дякую Вам за поширення! 
Дякую Європі, США та Канаді за підтримку України !
СЛАВА УКРАЇНІ!

ХарькОвська сходка "Сєвєродонецьк ІІІ".

  • 02.02.14, 14:50
Павуки в банці гризуться за владу.
Медведчук, Добкін та інші «федералісти» почали зливати Януковича
img

фото: galnet.org

Сьогодні в Харкові відбувся з’їзд голів первинних осередків Партії регіонів. Начебто на підтримку Януковича, але, насправді, проросійське радикальне крило в ПР почало шантажувати президента

Захід під патронатом Добкіна і Кернеса у Харкові вийшов відверто войовничим: створено Український фронт «тітушок» та «дружини фронтовиків», які будуть очищати українську землю від «окупантів - бандерівців», а Кернес обізвав майданівців покидьками і викликав на бій Кличка. Зрештою, у цьому немає нічого несподіваного, як для Майдану, так і для Януковича, у якого є певний сценарій повстання «тітушок» для приборкання протестів. Але от що мало би насторожити президента так – це те, що на харківському з’їзді завуальовано прозвучала думка, що він не зовсім дієздатний у переговорах з опозицією і занадто з нею панькається.

Про це свідчить те, що на харківському з’їзді було вирішено, що новоспечений Український фронт має вступити в переговори з «екстремістами» на Майдані, а, крім того, стати одною зі сторін у переговорах Януковича з опозицією.

Останнє ніби дзеркальна відповідь майданівському «Правому сектору», який теж захотів брати участь у переговорах з Януковичем. Але, якщо згадати чому «Правий сектор» цього захотів, то Янукович зразу мав звільнити Добкіна. Радикали з Майдану вважають, що опозиція недостатньо тверда у переговорах (лідер "Спільної справи" Олександр Данилюк своєму Фейсбуку і взагалі її обізвав імпотентами). А отже виходить, що Український фронт Добкіна натякнув Януковичу на політичну «імпотенцію» і зайву поступливість?  

До речі, про певну провокативну роль «Правого сектора» та їх союзників з "Спільної справи" не говорить тільки лінивий: це і захоплення Мін’юсту у розпал переговорів, це і заяви польській пресі про територіальні претензії щодо чи не єдиного надійного друга України в Європі - Польщі (щоправда, потім ці заяви були підкореговані із поясненням, що "Правий сектор" підставили польські журналісти-провокатори) і, зрештою, це вимога взяти участь у переговорах з Януковичем, від чого його «яструби» були би у захваті. Одним словом, низка дій «Правого сектора» підриває надії на мирне врегулювання конфлікту і підштовхує до громадянської війни та розколу країни.І виходить, що Український фронт Добкіна хоче того самого тільки з іншого боку барикади.

А розкол України - це явно російський сценарій, адже, Кремль мріє перетворити Україну у «сіру» буферну зону між РФ та ЄС. А, щоб досягнути цієї мети головне підштовхнути Януковича, який взяв тайм-аут, до силового сценарію. Янукович, на якого тисне не лише Кремль, а і Захід, зараз на роздоріжжі. Він підозрює, що росіяни хочуть його використати і «кинути». І у зв’язку з цим проросійське радикальне крило в оточенні Януковича, яке асоціюється з Віктором Медведчуком, посилило свій тиск через Добкіна і компанію. Не зайвим буде нагадати, що Добкін – «медведчуківець».

А тепер, повертаючись до сьогоднішніх подій у Харкові, слід відзначити ще одну тенденцію неприємну для Януковича. На з’їзді в Харкові багато говорили про федералізацію України. Говорив про неї ще один «медведчуківець» та нардеп від ПР Олег Царьов, який давно став «біло-голубим» рупором ідей «Українського вибору» Медведчука. І паралельно з цим ще один давній політичний партнер Медведчука лідер КПУ Петро Симоненко сьогодні надрукував в офіційному парламентському органі «Голос України» свою «федералістичну» концепцію Конституції України, яка взагалі не передбачає інститута президентства.

Таким чином, по суті, Медведчук і компанія почали шантажувати Януковича. Мовляв, якщо найближчим часом він радикально і без поступок не вирішить проблему Майдана (до речі, Кернес заявив сьогодні, що їх терпіння не безмежне), то, вони візьмуться її вирішувати самі без Януковича. Чого власне боятися Януковичу? Насамперед того, що в федеративній Україні, де губернатором Харківщини буде обраний Добкін, а губернатором Тернопільщини – наприклад, «свободівець» Олесь Кайда,  такий от Янукович вже просто не потрібний. Так, в такій Україні потрібний «арбітр», «англійська королева», але це явно не ті ролі, які влаштують Януковича. До речі, нещодавно Олег Тягнибок теж де-факто виступив за «федералізацію» України, сказавши, що в нього є питання до Конституції-2004 і «Свобода» хотіла би бачити Україну президентською республікою з широкими повноваженнями у регіонів. Виглядає так, що Тягнибок натякав на американську модель.

Але, зрештою, створення такої України, що є не найгіршим варіантом, не стоїть у порядку денному, адже, жодна зі сторін не визнає засадничої умови федералізму – повага до цінностей, які сповідують у іншій частині країни. А тому розмови усіх радикалів про федералізацію банальний натяк на те, що ми хочемо відокремитися, якщо не «нахилимо» супротивника. А от відокремлення, до речі, федеративним устроєм аж ніяк не передбачається, хоча, наприклад, в США з цього приводу і була «гаряча дискусія» у 1861-1865 роках. 

Але повертаючись до України, що ми маємо у підсумку? Перше - Янукович вже не контролює своїх радикалів (зрештою, як і опозиція своїх). Друге – «яструби» Медведчука перейшли до відвертого шантажу Януковича. І, третє – у Януковича є тільки один спосіб перевірити наскільки реальні погрози його радикалів - це взяти і «зачистити» їх. Для початку підійде звільнення Добкіна з губернаторів і переведення його на «відповідальну» посаду кудись в РНБО. І тепер питання в одному - чи стане на це політичної волі Януковичу, який не дуже ввагається, коли треба застосувати силу  проти відкритих опонентів, «нагнути» своїх. Судячи з того, що Віктор Федорович більше любить чекати на те, що може само розсмокчеться, то ніякого Добкіна він звільняти не буде. І обере варіант взагалі нічого не робити. В такій ситуації, Добкін і компанія ще більше упевняться в своїй непогрішимості і почнуть діяти «проти окупантів».  І в цій новій історії місця для Януковича ставатиме все менше і менше.

http://espreso.tv/new/2014/02/01/medvedchuk_dobkin_ta_inshi

_federalisty_pochaly_zlyvaty_yanukovycha


Операція "ТВД".

  • 01.02.14, 21:43
"ТЕАТР ВІЙСЬКОВИХ ДІЙ"



ПРОШУ ШИРОКИЙ РЕПОСТ.

Допоможіть знайти!!!

  • 01.02.14, 19:06
"Позвонили люди з Вінничини, вони впізнали виродків, які роздягли догола і знущалися над Михайлом Гаврилюком. Прокуратура й міліція досі "не можуть" знайти цих садистів. Це співробітники спецпідрозділу "Ягуар" Внутрішніх військ МВС Хортюк Сергій і Костюк Максим - вони роздягали Гаврилюка. Козацького чуба відрізав майор Фірак Ігор. Серед тих, хто знущався над затриманим також Ругеніус Томас. За катуваннями спостерігав їх начальник - полковник Плахотнюк Олег Миколайович. Спецпідрозділ "Ягуар" базується у Калинівці на Вінничині, а зараз перебуває на Грушевського.
До речі, для мешканців Вінничини: Хортюк - з села Іванів Калинівського району, Костюк - із самої Калинівки, проживає в районі залізничного вокзалу.
Під трибунал цих янушистів та їх начальника!"

Автор просить поширити в мережах.

Це вам не "сєятєль"! ;-)))

  • 01.02.14, 15:51
Прокурор звільнився й здав адреси конвертаційних центрів донецьких на Львівщині

26 января 2014 | 15:56

Президенту України Януковичу В.Ф. Генеральному прокурору України Пшонці В.П. Всім незалежним ЗМІ (підлягає розповсюдженню та опублікуванню).


Офіційна заява:" Я, Іваник Тарас Ярославович, працюючи на посаді начальника відділу прокуратури Львівської області, офіційно заявляю, що стаю на бік активістів Євромайдану. Повністю усвідовлюю, що після появи цієї заяви у всіх ЗМІ та повідомлення про це Генерального прокурора України, мене буде звільнено з органів прокуратури Львівської області, а можливо й затримано та піддано репресіям, так як і інших активістів Євромайдану, тих хто бореться з бандитським режимом Януковича. Тому, закликаю всіх працівників прокуратури України та інших правоохоронних органів не виконувати злочинних вказівок керівництва та опубліковувати свої наміри про перехід до опозиційних сил через мережу Інтернет. 


Тільки разом ми зможемо перемогти цю банду. Надіюсь на те, що перебуваючи на керівній посаді в прокуратурі Львівської області зможу зробити все, щоб завадити злочинцям катувати людей та вчиняти злочини. Я, з роду козаків, тому терпіти не маю сили, коли бачу як моїх братів і сестер вбивають за бажання бути вільними. Я хочу, щоб мої діти жили у європейській Україні у якій не місце Януковичу та його банді. Я хочу бути вільним і незалежним працюючи у структурі прокуратури України та не виконувати злочинних вказівок, а керуватись лише законами України. Будучи на посаді начальника відділу по нагляду за дотриманням законів органами податкової міліції Львівської області я був змушений виконувати вказівки прокурора Львівської області та в окремих випадках генерального прокурора України: фабрикувати кримінальні провадження відносно активістів Євромайдану та членів сімей партій „Свобода”, «УДАР» та «Батьківщина» і мені соромно за це, за що і прошу вибачення у всіх постраждалих. 

Мене примушували збирати гроші та покривати так званий програмний „конвертаційний центр”, який очолює колишній працівник податкової міліції та мій товариш Кривун Віктор Ярославович і за це мені соромно браття Українці. Я отримував нагороди та чергові звання з рук цієї ганебної влади про що жалкую кожного дня і прошу Вас пане президенте позбавити мене всіх звань та нагород, які я отримував з ваших бандитських рук, бо не буде мені прощення від моїх пращурів. Адже, щоночі я прокидаюсь з сльозами на очах, бо мені сниться мій покійний дідусь козак, який дивиться мені прямо в очі і промовляє : «Тарасе, не роби зла людям, рятуй Україну». Кожного дня я збираю всю свою волю в міцний кулак і прямую на роботу, де все крутиться по бандитських правилах. 

Я для себе намітив чітку місію – боротися як сокіл в небі, за неньку України, бо немарно у дитинстві мене батько називав соколятком. Деякий останній час, я збираю архів документів з незаконними наказами вищого керівництва прокуратури, а також підтвердження злочинних дій осіб, які прикриває прокуратура України. У разі приходу до влади опозиційних сил, я присягаю оприлюднити всі дані мого таємного архіву, так як боюсь за життя моєї родини. Сьогодні ж, я зважуюсь відкрити для всіх громадян України крихту інформації про мільярдні оборудки сім’ї Януковича та його технічного керівника Кривуна В.Я., останній є моїм товаришем та однодумцем. Проте, я бачу, що Віктор схилився і вже не може розправити плечі, він змушений виконувати накази сім’ї Януковича та вести потаємну бухгалтерію «конвертаційного центру». Але при таємній зустрічі, ми з ним вирішили діяти як справжні бандерівці, викрити злочинні фінансові потоки конвертаційного центру сім’ї Януковича, які прямуюють на хабарі і подачки Беркутівцям та іншим силовикам, які знущаються та гноблять українців на майдані. 

Оголошую частину переліку підприємств, які входять до вищезгаданого конвертаційного центру з мільярдними оборотами: 

— ТзОВ «Алюмельс» (ЄДРПОУ – 38619438) оборот злочинних коштів 18 (вісімнадцять) мільярдів; 
— ТзОВ «Метіза» (ЄДРПОУ – 38619417) оборот злочинних коштів (шість) мільярдів; 
— ТзОВ «Горизонт-ТзОВ «Алюмельс» (ЄДРПОУ – 38619438) оборот злочинних коштів 18 (вісімнадцять) мільярдів; 
— ТзОВ «Метіза» (ЄДРПОУ – 38619417) оборот злочинних коштів (шість) мільярдів; 
— ТзОВ «Горизонт-Трейдінг» (ЄДРПОУ –38487897) оборот злочинних коштів 9 (дев’ять ) мільярдів; 
— ТзОВ «Найсвін» (ЄДРПОУ – 38516676) оборот злочинних коштів 1 (один) мільярдів; 
— ТзОВ «Сіммбуд» (ЄДРПОУ – 38545822) оборот злочинних коштів 300 (триста) мільйонів; 
— ТзОВ «Сібол» (ЄДРПОУ – 37265968) оборот злочинних коштів 800 (вісімсот) мільйонів; 
— ТзОВ «Фобос-О» (ЄДРПОУ – 38150128) оборот злочинних коштів 200 (двісті) мільйонів; 
— ПП «Свічадо» (ЄДРПОУ – 30019487) оборот злочинних коштів 450 (чотириста п’ятдесят ) мільйонів; — ТОВ «Радіум» (ЄДРПОУ – 37266914) оборот злочинних коштів 100 (сто) мільйонів; 
— ТОВ «Ерідл» (ЄДРПОУ – 38370808) оборот злочинних коштів 750 (сімсот п’ятдесят ) мільйонів; 
— ПП «Ворк супорт» (ЄДРПОУ – 38326675) оборот злочинних коштів 300 (триста) мільйонів; 
— ТзОВ «Вітал-тех» (ЄДРПОУ – 38098097) оборот злочинних коштів 500 (п’ятсот ) мільйонів; 
— ТОВ «ОБГ» (ЄДРПОУ – 38693286) оборот злочинних коштів 200 (двісті) мільйонів; 
— ТОВ «Агродон» (ЄДРПОУ – 38586997) оборот злочинних коштів 70 (сімдесят) мільйонів; 
— ТОВ «Тревелін» (ЄДРПОУ – 38421768) оборот злочинних коштів 400 (чотириста) мільйонів; 
— ТОВ «Едміт» (ЄДРПОУ – 38599485) оборот злочинних коштів 800 (вісімсот) мільйонів; 
— ТОВ «Відродження» (ЄДРПОУ – 38199048) оборот злочинних коштів 1 (один) мільярдів. 

Я не вдягаю маски, не ховаю обличчя, а розміщую свою фотографію, де я посміхаюсь і цією козацькою посмішкою я плюю Вам в обличчя пане Президенте та пане Генеральний прокурор, тим самим підтримуючи свій народ, опозицію та мирний козацький майдан. Я молю Бога бути почутим.

Вірю в те, що якщо Ви й встигните мене звільнити то після державного перевороту, до якого я закликаю усіх, я відновлюся в лавах прокуратури та буду тим прокурором, який буде судити Вас і просити в суду покарання для Вас у вигляді довічного ув’язнення за геноцид свого народу". 

Борімося й поборемо. СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА! 

ext_1653378

01.02.2014 13:26

Австрійське видання опублікувало схему "відмивання" грошей Януковичем, Азаровим та Клюєвим.
Австрійська газета Format опублікувала схему "відмивання" грошей в Австрії президентом України Віктором Януковичем, екс-прем'єр-міністром Миколою Азаровим і главою Адміністрації президента Андрієм Клюєвим.

Видання оцінило статок українського президента в 150 мільйонів євро. "В останній офіційній декларацій були, однак, тільки депозити в розмірі 3 мільйонів доларів і дохід 2,5 мільйонів доларів. Решта йде через довірених осіб і керуючих активами або братів Клюєвих", - йдеться у публікації.

Format дивується, як син президента Олександр, "досвідчений стоматолог", міг протягом строку повноважень свого батька, за даними Forbes, нажити стан в 187 мільйонів доларів.

Дослідження з українського майна у Відні приводять до іншого сина політика - Олексія Азарова, який живе в красивому будинку у Відні.

Нагадаємо, раніше австрійське видання Krone повідомило, що Микола Азаров після своєї відставки вилетів на приватному літаку до Відня, де збирається знаходиться протягом тривалого часу.


nbnews.com.ua