Не до парадів!..

  • 08.05.14, 02:59
Не «при параді» 
Частина областей на заході та сході відмовляється від традиційних святкувань 9 травня задля безпеки громадян
Катерина ПЕТРОВА   

Радянський пам’ятник Батьківщині-матері в Києві. Чи вдасться Україні уникнути трагедій на 9 травня? (Фото  УНІАН.)

Цього року 9 травня ризикує отримати ще один привід називатися святом «зі сльозами на очах». Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив, що російські диверсанти 8-9 травня планують провокації у Донецьку, Луганську, Запоріжжі, Харкові, Херсоні, Миколаєві, Одесі та Києві. У зв’язку з цим місцеві влади відміняють велелюдні заходи, які можуть перетворитися на арени масових заворушень.

У Харкові параду не буде. Тампланували демонстрацію військової техніки і літаків. Утiм інформація про можливі сепаратистські акції змусила відмовитися від застосування будь-якої техніки, в тому числі повітряної. Натомість у небо там випустять білого голуба миру, зробленого з 600 повітряних кульок.

Запоріжжя також відміняє помпезні урочистості. Складна суспільно-політична ситуація змусила міського голову Олександра Сіна та міську раду ветеранів відмовитися від проведення святкової ходи проспектом Леніна, мітингу на площі Леніна і святкового концерту.

У Дніпропетровську чекають на серйозні провокації. Під виглядом «Правого сектору» «невідомі» буцімто планують напад на ветеранів під час параду. Щоб убезпечити місто і область від подібних «неприємностей», під час святкувань Дня Перемоги на чергування там вийдуть близько 3000 міліціонерів. За даними Управління громадської безпеки ГУМВС, на території 15 населених пунктів області відбудеться 67 масових заходів, у яких планують узяти участь більше 80 тисяч осiб. Підвищена готовність міліціонерів спостерігатиметься і в Західній Україні. У Львові силовики забезпечуватимуть контроль за в’їздами та виїздами з міста та області, а також патрулюватимуть у місцях можливого скупчення людей. У місті Лева пам’ять загиблих під час Другої світової війни вшановуватимуть 8 травня.9-го від масових заходів утримаються.

У Києві готуються до провокацій і навіть терактів. Головного військового параду країни тут не буде. Для покладання квітів до меморіалу в парку Слави перекриють рух кількох центральних вулиць. Охороняти порядок у столиці міліції допомагатимуть загони самооборони.

На Волині, Чернігівщині, Хмельниччині на «гарячі події» не чекають. Сумну дату там відзначать традиційною панахидою. Містами пройдуть мітинги-реквієми, покладання квітів до могил «Невідомого солдата» та святкові концерти. Дещо незвично святкуватиме Луцьк. Там відбудеться обласний турнір iз шахів, присвячений 69-й річниці Перемоги. У Ковелі з нагоди 9 травня пройде ІХ міжнародний легкоатлетичний пробіг. Найбільш масштабно святкуватимуть у Дніпропетровську, Кривому Розі, Нікополі та Дніпродзержинську.

Луганськ задля безпеки відсторонить від святкування дітей. Удень там пройде святковий мітинг, а вечірні концерти і феєрверки відмінено. У Донецьку на дев’яте заплановано урочисте покладання квітів до пам’ятників героям Великої Вітчизняноївійни, потому на меморіальному комплексі «Твоїм визволителям, Донбас» відбудеться мітинг. Увечері — салют. Щоб уникнути провокацій, міський голова Олександр Лук’янченко попросив представників «Донецької народної республіки» не проводити в цей день жодних політичних акцій. «Я сподіваюся, що всі знайдуть у собі сили для того, щоб не оскверняти пам’ять полеглих у Великій Вітчизняній війні. І не будуть політизувати це свято», — зазначив міський голова. А от Слов’янськ «гулятиме». Сепаратисти планують влаштувати парад військової техніки. Про це заявив «народний мер» Слов’янська В’ячеслав Пономарьов.

У СБУ Донбас 9 травня вважають найбільш критичним регiоном. «Найбільшим магнітом для провокацій, диверсійних актів, можливої терористичної загрози, застосування зброї та вибухів, безумовно, залишається Донецька область», — заявив голова СБУ Володимир Наливайченко.

ЗВІРСЬКА БРЕХНЯ рашиської пропаганди.

  • 08.05.14, 01:58
07.05.14 13:46 В сети показывают зверства российских солдат, называя их действиями украинских силовиков, - разоблачение пропагандистского вранья. ВИДЕО
В сети распространяется видеозапись, якобы демонстрирующая украинских солдат, грубо сбрасывающих мертвые тела с боевой машины под Краматорском 3 мая 2014 года.

Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на ресурс Стопфейк, видео было опубликовано 4 мая 2014 года.
фффффффффф
На самом деле эта запись была сделана в Дагестане и опубликованная еще в ноябре 2012 года. 


фейк

Ее оригинальное название "Публичные зверства кафиров над телами Шахидов":http://censor.net.ua/video_news/284309/v_seti_pokazyvayut_

zverstva_rossiyiskih_soldat_nazyvaya_ih_deyistviyami_ukrainskih_

silovikov_razoblachenie  Будем дальше "братацца"???

Падіння масок.

  • 08.05.14, 01:40
Загибель богів07.05.2014 23:05

 

На захисному драпуванні довкола реконструкції київського ЦУМу, яку проводить, як відомо, фірма Ахметова, нещодавно з’явилося кілька написів. Трохи про Путіна — ну, цей текст з «ла-ла-ла» вже весь колишній СРСР знає, а ще (цитую мовою оригіналу): «Ринат, ты предал Донбасс или продал?» Сильно сказано, гарними великими літерами написано. Однак, здається, тут той випадок, коли шукають чорну кицьку в темній кімнаті за відсутності самої кицьки.

 

Зрозуміло, що після втечі горлорізів з попереднього уряду роль головного диявола перейшла до Ахметова. Наразі йому приписують авторство повзучого перевороту  на Сході і мало не плани щодо реставрації диктатури.

 

Але ось на днях у Єнакієвому десь 300 бандитів з автоматами та іншим необхідним для перемовин обладнанням прийшли до місцевого металургійного заводу, який належить Ахметову. Директора на смерть перелякали, вивели персонал із заводоуправління, підняли над будівлею прапор «Донецької республіки». Завод остаточно не захопили, мабуть, тому, бо незрозуміло, що з ним далі робити — це не міськрада і не відділок міліції.

 

Тобто ще раз: на підприємство до людини, яка є найбагатшою в Україні, яку йменують королем Донбасу, вдираються якісь люди і влаштовують дебош. Без будь-яких для себе наслідків.(Що це? Інсценування невинності? Чи дурість рашиських  терористів, які навіть не в курсі, що Тарута не являється власником СКМ?)

 

Але, зрештою, так і мало статися.

 

Бо що, взагалі, наш герой робив останні півроку?

 

Спочатку робив вигляд, що нічого не відбувається, всебічно підтримуючи Януковича. Коли прикидатися стало неможливим — згодовував газетам обтікальні фрази про загальне примирення. Удавав глибоку стурбованість, коли люди в Києві гинули вже десятками: слова, зрештою, коштують дешево. Впливу його частини фракції Партії регіонів з головою вистачило б, щоб припинити кровопролиття в перший же день. Але «король» вирішив грати почет до останнього. Зрештою залишився без діла.

 

І це його нічому не навчило.

 

Бо в історії з донецьким сепаратизмом він поводився так само. Мудрував і вираховував, вичікував і відмовчувався. Випускав заяви про єдність країни і водночас приймав у себе путінських емісарів. Ну й перехитрив самого себе. Сепаратисти не сприймають його ніяк, він для них — кульгава качка, відпрацьований матеріал, зникаюча величина. Якщо їм знадобиться від нього якась нерухомість чи актив — прийдуть і візьмуть.

 

Ні, Ахметов не зрадив і не продав Донбас. Він його просто прос*ав (вставити замість зірочки літеру «р» чи «п» — лишаю на розсуд читача) так само, як і свою партію, з усіх можливих кандидатів у президенти обравши найгіршого.

 

Цікаво, що паралельно з цим згасає зірка не менш впливової людини з протилежної частини політичного спектру. Тимошенко поводиться дуже активно, вона всюди, вона багато шумить, багато їздить, багато радить, багато скандалить, але це — жвавість агонії. Газової принцеси більше нема. Восени вона стане історією — так, як багато хто до неї.

 

Могутні йдуть. Ідуть ті, хто здавався вічним. Хто здобував статки, не виробляючи нічого. Хто боровся за владу, не вибираючи засобів. Хто бачив себе володарями доль. Падіння їх буде не безславним, швидше, непомітним. Без епічного розмаху та фінальної битви.

 

Тим, хто суне їм на зміну, варто добре запам’ятати цей урок скромності. Бо, якщо треба буде — повторимо.

 

Дмитро ДЕСЯТЕРИК

Крапля оптимізму.

  • 08.05.14, 01:00
Под Славянском, в Одессе, Днепропетровске преисполняешься оптимизмом и верой в победу - блогер07.05.2014 21:09


 

ПЕРЕВАЛ.

 

- Дорогие друзья. Я о хорошем.

 

Когда пятнадцать минут читаешь ленту и новости, создается ощущение тотальной катастрофы.

 

Под Славянском, в Одессе, Днепропетровске, в штабах самообороны: преисполняешься оптимизма и веры в победу.

 

Так получилось, что сейчас я активно работаю с военными, самообронами различных областей, Киева. Доводится иметь дело и с госчиновниками, и милицией, и СБУ, и хлопцами из ПС.

 

И знаете, что я скажу?.. По-моему, мы проходим перевал.

 

Столько честных, самоотверженных людей, которые жертвуют собой во имя новой Украины, будущего, я никогда не мог себе представить, несмотря на весь свой оптимизм.

 

Люди действительно работают. Действительно хотят изменить страну. Действительно меняют Систему. Действительно не берут взятки и не идут на очень привлекательные схемы. Действительно жертвуют собой и своим.

 

Вы знаете, как я жестко критикую государство и государственную систему. Меня поразило, что ныне многие сами чиновники заговорили так же, как и я и стали работать над тем, чтобы все изменить. Люди - поверили.

 

Конечно, недостатков еще очень много. Но война - сплачивает, делает все простым и ясным.

 

Наиболее здоровая атмосфера - на передовой.

 

Смотришь на людей: грязные, не евшие по несколько суток, понесшие потери, обстреливаемые каждый день, болеющие, заросшие, но стоящие с выпрямленными спинами - и смотрящие прямо.

 

Активисты в захваченных городах, которые, рискуя всем, работают на победу.

 

Это новая нация. А теперь - тыл.

 

Зашел в свой паспортный стол.

 

Был поражен предупредительностью сотрудников и начальника стола:

 

- Что Вам?.. Чем можем Вам помочь? Бабушка, садитесь, вот свободное место.

 

И вы знаете, я заплакал.

 

Мы проходим перевал. Сквозь тотальное неверие и ложь, сквозь огромную волну наветов и оскорблений, сквозь потери и трудности.

 

Перелом дала Одесса.

 

Именно после 2 мая, государство стало медленно, с грохотом и крошевом, с осадком, но разворачиваться к людям. Взаимодействовать с активистами. Идет переворот в сознании чиновников.

 

В Систему пришли новые люди, желающие ее менять.

 

Падают бюрократические преграды. Чиновники говорят о том, что необходимо устанавливать горизонтальные связи. Дела обороны стараются вершить без проволочек.

 

Люди помогают друг другу - как могут.

 

Нас впереди ждут еще более тяжелые испытания, но Ненька - никогда уже не будет прежней. Она будет молодой и красивой, как невеста. Она будет идти вперед и под ее ногами будут расцветать цветы. Нас ждет вечная весна, весна нашей победы.

 

Мы построим совсем другое будущее, новое, прекрасное, и потом - весь мир будет такой.

 

У меня была тысяча возможностей уехать в разные страны.

 

Хорошо, что я не уехал.

 

- Люблю тебя, Родина.

 

Alexey Arestovich

Рашиське ШОУ.

  • 08.05.14, 00:44

http://uainfo.org/yandex/319403-o-sobytiyah-v-odesse-2-maya-govorit-i-pokazyvaet-moskva-video.html

"Вчера на Первом канале российского ТВ вышел новый выпуск главного политического ток-шоу Российской Федерации. Ваш покорный слуга стал его главным "антигероем", а "героями" несчастные одесситы, которых сначала использовали как "пушечное мясо" 2 мая, а теперь как слёзогонное для миллионов россиян.

 

Особо умилил конец, где рассказывают, как я привез на Донбасс человека и выдаю его теперь за офицера ГРУ (это про разоблаченного нами подполковника Безлера, позывной "Бес")"

 

Алексей ГОНЧАРЕНКО


P.S. Якщо ця сипелява косноязична к@рва "учітєль", що виростила 2 своїх зеків, а скільки ще "виховала" ТАКИХ "учнів"???, то на к@я нам такі "соотєчєствєннікі"???
"П'яту колону" потрібно ГНАТИ ГЕТЬ з України!!!

Хто не дивиться роСС-ТБ, той не розуміє всієї НЕБЕЗПЕКИ РАШИСЬКОЇ БРЕХНІ!!! Судіть самі:
Мені цікаво, що будуть гавкати кремлядські СТЕРВЯТНИКИ, коли міжнародні експерти зроблять експертизу і ДОКАЖУТЬ ХТО і ЧИМ ОТРАВИВ СВОЇМ ГАЗОМ І СПАЛИВ своїх посіпак в Одеському Будинку Профспілок.question

Реальне життя в сьогоднішній Раші.

  • 08.05.14, 00:35
07.05.14 17:43 Митинг в Пскове: "Я в Крыму чувствовал себя богатым и уважаемым, но через пару лет там русским в лицо плевать будут". ВИДЕО
Атаман станицы "Кривическая" Георгий Павлов на митинге 1 мая 2014 года в Пскове рассказал о реалиях и ближайшей перспективе россиян.

Как сообщает Цензор.НЕТ, тезисы речи Павлова сильно отличаются от официальной позиции Кремля по поводу будущего России.Источник:http://censor.net.ua/v284347Источник:http://censor.net.ua/v284347

chuvstvoval_sebya_bogatym_i_uvajaemym_no_cherez_paru_let_tam_
russkim_v_litso

Одвічний Візантійський метод Кремля...

  • 07.05.14, 14:57
Спочатку на очі потрапила ось така стаття:
"Реальные проблемы Правого Сектора"

.
April 1st, 19:19

Чем вызваны реальные проблемы и промашки ПС?

Вброшенные версии о "службе Путину" я считаю совершенно фальшивыми и искусственными .  Фактически это банальная клевета, очернение конкурентов.
Для народа вброшено  десятки "версий" на выбор, каждому на его вкус. ("агенты", "мародеры", "бандиты", "мафия" и т.д.) 

В конечном итоге, у кого-то получается типичная "охота на ведьм", у кого-то просто истерика на почве последних событий и стресса, у кого-то сознательный расчет на уничтожение силы, опасной для России и жуликоватой системы. 

Любому же здравомыслящему человеку, следящему за деятельностью ПС,   ясно, что промашки их связаны с другим
1) организационные проблемы
2) отсутствие опыта и стратегического видения противостояния системе и её пропаганде и клевете.

В чем заключается организационная проблема : 
 - ПС вырос очень быстро, фактически увеличился в сотни раз . Ни одна организация не может избежать проблем при таком бурном росте, особенно если начинала как сетевая структура, сотканная из разных групп. 
Рассчитывать на то, что среди тысяч присоединившихся, каждый будет сверх-человеком, с железно дисциплиной, выдержкой и т.д. - конечно наивно. Так не бывает вообще нигде, и определенный отбор , отсев - совершенно нормальный процесс. 
Если кто-то пытается этот процесс выдать за "агентурную работу" - то возникают серьезные вопросы к самому  обвинителю...

Чисто техническими (опять же вытекающими из предыдущего пункта) являются и некоторые несогласованности , когда например каналы связи с общественностью (странички в соц.сетях например) порой опаздывают\опережают события , выдвигают несогласованную с руководством версию (по инициативе снизу, видимо) .
Опять же, любой кто пытался наладить какую-то организационную работу, поймет как оно все происходит и что искать тут тайные заговоры  - последнее дело. 

вторая проблема, что ПС как будто не был готов к тому потоку дезинформации и клеветы, которая на них полилась .

Обвинять их в этом трудно, хотя всячески желая им успеха, порой сокрушаешься , что не предусмотрели что-то или допустили мелкую промашку (  раздутую врагами до масштабов вселенской проблемы ) 

Но будем реалистами .
Кто эти ребята ? Такие же как и мы с вами. 
У них есть идеалы и принципы, но они далеки от политической "непотопляемости", изворотливости и т.д.
Их действия НЕ носят характер планомерного охмурения и зомбирования, как это присуще властям и их СМИ. 
Правый Сектор  декларирует ряд национальных идеалов, целей - и как может, идет к ним. 
Ошибки, непродуманность каких-то отдельных действий - это естественный процесс обучения, накопления опыта. 

Фактически, они обращаются к людям в сотни раз искреннее чем Власть. Им важно, что о них скажет их народ. 
Потому как раз они  и пытаются всегда исправить недочеты на которые им указывают, или как-то сгладить острые углы, найти точки соприкосновения с другими группами .  

В то время как силы нацеленные на жесткое переформатирование народа - устраивают кампании травли и очернения, и им вы не втолкуете, что они делают что-то неправильно. Они вас и не спросят. 
Это Правому сектору вы можете предьявлять претензии...   

Даже их ошибки, по большей части, из ряда "на ровном месте" , "без задней мысли". 
Воспользовались бусиком из януковского гаража (то ли отца, то ли сына) . 
Конечно поднялся крик.
В ПС сказали, что попользовались, но не собирались присваивать эти машины, и что уже вернули их на место.

Ну если вы подобные промахи называете агентурной работой на путина, мне вас искренне жаль. 

Я лично вижу в этом просто отсутствие понимания, что любое действие, даже самое невинное и мизерное, в масштабах происходящих событий, будет использовано против них. Наивность не присущая агентам.... 
Т.е. в  данном случае, совершенно на ровном месте, дали врагу повод для обвинений.

Да, можно сказать, что -  Аваков и Турчинов уже разьезжают дорогущими кортежами, и уже перекрывают для них улицы. 
Что расстреливавшие Майдан люди - сейчас работают на Авакова (а он их  видимо в розыск обьявил, все ищет!) 
Что "главнокомандующий" про**ал  или намеренно сдал флот . 
Что требования Майдана были проигнорированы. 

Но ведь понятно, что в условиях подавляющего присутствия в инфо-поле про-властных СМИ, акценты будут расставлены не так.
Понятно же, что истеричкам или просто запутавшимся людям, будет предложено смаковать, "новость", как Правый Сектор ездиЛ на машине Януковича.
Причем я читал даже версии, которые преподносили это не как "использование конфискованных машинам", а как "сотрудничество с януковичем" ... Т.е. уровень клеветы зашкаливает, и никто поблажки не даст. 

В этих условиях , теоретически, требовалось сохраняя свой имидж, обличать власть, нарабатывая рейтинг и т.д.
Но опять же - Правый Сектор слишком близкая к народу сила, а следовательно все разговоры про "власть во время войны не критикуют" , "не будем раскачивать лодку" -  действует и на них.
Даже не смотря на то, что их критики малюют их злобными агенто-бандитами....
А они серьезно к ним прислушиваются, нравится это кому-то или нет... 

Да, "путинские агенты", оказались более щепетильными в деле сохранения стабильности, чем Аваков, пытающийся , вероятно, развязать гражданскую войну по чьему-то заказу.

А могут ли они в принципе запланировать масштабную кампанию против власти ?
Не уверен, так как я пока не видел у них никаких признаков политтехнологий. 

Это энтузиазм , идеи, импровизация, ошибки, искренние попытки , опыт, устремления  - но только не политтехнологии. 
По этой причине ПС должны были бы иметь доверие намного больше, чем любая партия. 
Но это теоретически , а на практике политтехнологии оказываются сильнее. (А пипл хавает!!!stena vkaske )
Их враги оседлали эффективный метод - все кто против власти в эти дни - агенты путина. chih
Даже если власть мягко говоря пованивает всеми грехами сразу - вы агенты путина.whosthat  
Возмущены убийством ? похищениями и пытками? Вы агенты путина!stop  

Что тут скажешь - против лома нет приема. Кроме другого лома. 

Правый сектор не оставят в покое. 
Еще в феврале помнится, писал в фб, на их страничке, что власть будет долбить ПС как только появится возможность . Что им нужно укреплять свои позиции.

Если бы у них было видение своего противостояния с властью - они бы не позволили перехватить инициативу. 

Но опытные политиканы, относящиеся к народу как к быдлу и овцам, оказались ловчее, чем ребята пытающиеся услышать народ, и рассказать ему о своих идеях

Это обидно, но с другой стороны - кто-то должен держать эту оборону. Кто-то же должен принять на себя ответственность, и не пойти путем манипуляций , лжи и захвата власти путем оболванивания, как это делает нынешняя политическая элита (во многих странах) .

Можно говорить, что им надо было быть хитрее, но согласитесь, что если б это была очередная "очень хитрая партия", которых пруд пруди - то их собственная миссия могла бы затеряться и забыться. 

Политики - опущенные люди. Люди, сумевшие переступить через совесть и принципы. Пожимающие руки вчерашним предателям и называющие их "партнерами по коалиции" . От того, что их опущенность позволяет занимать высокие посты - ничего в этом их качестве не меняется. 

Вы бы хотели видеть , как одна из немногих организованных ,  национальных партий , пойдет таким же путем? 
Или может лучше поддержать их в нынешнем виде , а не требовать от них политической проституции. 

Что ж вы сначала требуете у людей прогибаться под все подряд, а потом ноете, что "ой, а в парламенте они стали другими...по другому заговорили... " . Ну так сами виноваты. 

P.S. Самое досадное в этой ситуации, что своих обьявили агентами, а реально "чужих" начали опекать , мол "дайте им время!" .
Жизнь таких ошибок не прощает!!!

Сейчас ПС потеснили из Киева.  "Самооборона майдана" пронизана людьми от власти , часть же её технично и изящно  сплавили в нац.гвардию, еще и под соусом патриотизма (для многих оно так и было, но только не для системы, которая єтих "гвардейцев" ДАЖЕ НЕ КОРМИТ, НЕ ВООРУЖАЕТ И НЕ ВЕДЕТ С НИМИ ВОЕННУЮ ПОДГОТОВКУ) . 

ПС кстати ругают, за то, что они туда идти не захотели... Агентурная работа и бандитизм тут не причем.  В ПС просто раньше всех сделали правильный вывод насчет сути этой власти и поняли , что фишка нац.гвардии отнюдь не в создании "обороны отечества", а в разбавлении, растворении и переманивании бойцов Майдана на сторону гнилой системы , которая не собирается меняться.
Признаться, у меня тоже были такие иллюзии насчет этих переименованных "внутренних войск". Но развеялись. 

Однако сейчас, как можно судить по их активности и заявлениям, они чувствуют себя не в своей тарелке.  Оно и понятно - вместо борьбы за очищение системы, им вдруг пришлось столкнуться с потоками клеветы не сравнимой даже с януковическим периодом.
Их завязанность на настроениях в народе и нежелание выглядеть провокаторами,  сталкивается с их принципами , со здравым смыслом, подсказывающим, что разоружаться не время. 

С одной стороны поди проигнорируй истеричные вопли -  "разоружайтесь!!!" - , посопротивляйся ка давлению десятка СМИ, МВД и всей власти. 

С другой стороны они понимают, что они только лишь первые на очереди по глобальному уничтожению Майдана (как прецедента).
Ведь сказки про то, что мол "разоружитесь и настанет благоденствие" - рассчитаны на идиотов. 

Украинское общество в массе своей, кажется не понимает, что травля Правого Сектора, это не то, что преподносят обывателю. Их просто разделяют и будут лупить по одиночке!!!

Все ж поняли, в чем была сила Майдана! Потому сейчас сделают все, что бы посеять неприязнь одних к другим. "вы тут не были, а вы бандиты, а вы то, а вы се, а где вы были такого числа, а мы не видели, а мы лучше, вы хуже"...Как всегда: "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАСТВУЙ"!
(А народ наш простой и наивный - КАКИЕ ПРЕДВАРИТЕЛЬНЫЕ РЕЙТИНГИ ЗАКАЗНЫЕ СОЦИОПРОСЫ НАРИСУЮТ - ТЕМ И ВЕРЯТ, мол, нету у вас выбора среди трех десятков кандидатов, только Петя!)stena vkaske 



Главная задача системы сделать всех подозрительными, мнительными и недоверчивыми.
В такой атмосфере нового Майдана не будет. 
Від себе хочу сказати, я ні за кого не агітую, я особисто, симпатизую Анатолієві Гриценко і вважаю, що в час, коли країна знаходиться в стані ВІЙНИ, очолювати державу має ексміністр Оборони України, за яким не водиться жодної кримінальної справи НАВІТЬ після "полювання на відьом" зі сторони 4 роки правлячої ПР, але заявляти, що крім "фаворитів" більш немає за кого голосувати НАВІТЬ В ПЕРШОМУ ТУРІ - ДУРІСТЬ!!!
А це один із доказів моєї правоти:

ЦВК вирішила погратися у піддавки?

"Змушений боротися у суді з ЦВК, яка вже зараз, задовго до дня голосування, напевно вирішила зіграти в піддавки з "рейтинговими" кандидатами.

Судіть самі.

Два кандидати (Королевська і Царьов) знялися з виборів. ЦВК приймає постанову №468 від 2 травня, якою перерозподіляє керівні посади у складі окружних виборчих комісій на користь решти кандидатів.

Хто ж отримав додаткові керівні посади в ОВК? Симоненко - 2 посади, Шкіряк - 3, Тимошенко - 5, Добкін - 7, Порошенко - 10 посад, абсолютний рекорд, вітаю Петра Олексійовича!

Скільки отримав Гриценко? Нуль. Справедливо? Ні. Пропорційно? Ні. Яким чином ділили посади? Невідомо, у закритому від зайвих очей режимі.

Засідання Київського апеляційного адміністративного суду відбулося сьогодні об 11:00. Рішення суд оголосить після 14:00. Мій прогноз? Дива не станеться, рішення ЦВК суд залишить без змін.

Ясна річ, кандидати-бененфіціари не впливають на ЦВК. Напевно рішення незалежної ЦВК стало для них приємною несподіванкою)
----

P.S. Суд, як і очікувалося, оголосив своє мудре рішення: постанову ЦВК залишити без змін. Будемо оскаржувати. Не за таку ЦВК, не за такий суд і не за такі перемоги на виборах стояв Майдан!"

Держиморди, ПОЧУЙТЕ!!!

  • 07.05.14, 01:40
Втікачі зі сходу.
У столиці з’явилися біженці з Донбасу та Одеси
Наталка ПОЗНЯК-ХОМЕНКО   Валерія ДОЛИНІНА 
  
Поїзд на Київ. Деякі патріотично налаштовані активісти з Луганської та Донецької областей тимчасово виїздять з малої батьківщини. (Фото  з сайта photodocumentalist.org.ua.)
Поїзд на Київ. Деякі патріотично налаштовані активісти з Луганської та Донецької областей тимчасово виїздять з малої батьківщини. (Фото  з сайта photodocumentalist.org.ua.)
Бути українським патріотом під дулами автоматів сепаратистів стає все більш небезпечним для життя. Учора вночі невідомі обстріляли з вогнепальної зброї вікно дачі головного редактора опозиційного сайта «Остров», координатора Комітету патріотичних сил Донбасу Сергія Гармаша, який у цей час спілкувався там iз народним депутатом від партії «УДАР» Єгором Фірсовим. Відтак, Гармаш та Фірсов вирішили тимчасово перебратися до столиці. А минулого тижня з Горлівки виїхала і вдова закатованого депутата міськради Володимира Рибака з 13-річною дочкою Марією.

Таке рішення все частіше доводиться приймати й іншим українським патріотам зі сходу та півдня України, які стикаються не лише з моральним тиском, а й iз погрозами фізичної розправи. Озброєні люди з погрозами приходять до активістів додому і в Луганську, повідомив співорганізатор Луганського Євромайдану Сергій Глотов, який із родиною вимушений був виїхати до столиці.

Якщо в березні-квітні західна та центральна Україна приймала потік біженців з анексованого Криму, то наприкінці квітня і в ці дні починає приймати вже інший потічок утікачів з «гарячої точки» — з Донбасу. Більшість людей оселяються у знайомих чи родичів, одиниці приходять на Майдан. Точка координації — кримський намет. Порахувати тимчасових біженців зі сходу важко, активісти Майдану кажуть: їх уже кількасот.

Сьогодні, розповідає «УМ» член координаційної ради Євромайдану Гайде Різаєва, до Києва має прибути й одеситка Світлана. Жінка знайшла контакт iз коордрадою Євромайдану і попросила про допомогу. Світлана — мати чотирьох дітей. Її побили 2 травня в Одесі тільки за те, що тримала в руках синьо-жовтий прапорець.

«Днями очікуємо прибуття півтори тисячі переселенців із гарячих точок. Це — Луганськ, Краматорськ, Маріуполь, Донецьк, Одеса. Мінсоцполітики, куди ми звернулися, каже, що вони вичерпали усі свої резерви. Але ж люди продовжують їхати! І це — наші громадяни», — розповідає Гайде Різаєва.

Гайде — одна з активісток Кримської сотні Майдану — уже не перший місяць займається розселенням у столиці приїжджих кримчан. За цей час вона допомогла облаштуватися більш як чотирьом тисячам співвітчизників. Багато хто настільки наляканий ситуацією, що відмовляється реєструватися, давати координати, просить допомогти лише знайти дах над головою. «У нас забрали батьківщину, але ми громадяни України, тож якщо держава не може захистити своїх людей там, де вони живуть, то нехай потурбується про них хоч тут. Але за півтора місяця держава так і не виробила механізму роботи з біженцями. Зараз цим займаються переважно громадські організації та окремі ентузіасти, але й їхні можливості не безмежні. Я всіма правдами й неправдами прилаштовую їх на квартири до небайдужих киян, у заміські будинки, але ж це не вирішення питання. Влада має або забезпечити їм мир і спокій у регіонах, де вони жили, або створювати якусь програму для розселення їх в інші, спокійні, регіони», — переконана активістка.

Як варіант, Гайде запропонувала тимчасово облаштувати приїжджих у залишених маєтках колишніх можновладців — Пшонки, Захарченка, в Межигір’ї. На час здачі матеріалу вона з бійцями Самооборони ще чекала 16 год., коли спливав час оголошеного ними ультиматуму владі. «На цей момент iз боку владних структур не було жодної реакції, зате посипалися погрози. Але після Майдану я вже нічого не боюся, тільки Бога. Якщо нас не почують, ми зробимо те, що сказали. Хоч один маєток, але захопимо», — заявила вона.

Ото АТО?

  • 06.05.14, 05:42
І ото АТО? 
Антитерористична операція переросла у локальну війну. Під Слов’янськом ідуть бої
Тарас ЗАКУСИЛО   

Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.

Учора вранці під Слов’янськом та Краматорськом поновилася АТО. Іншими словами — знов почалися запеклі бої між урядовими силами та бойовиками. Станом на 16.30 МВС повідомило, що з українського боку є 30 поранених та четверо загиблих. Схоже, плани АТО скоригували терористи, адже, за інформацією міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, українські силовики наштовхнулися на засідку з приблизно 800 бойовиків і довелося прийняти бій. Таку кількість бійців складно назвати «засідкою» — це вже ціла армійська бригада. Причому, за словами присутнього в районі бойових дій командувача Нацгвардії Степана Полторака, «це дуже добре організований супротивник, у якого на озброєнні гранатомети, міномети і кулемети». «Люди добре навчені, — додає він, — і за зовнішніми ознаками не слов’янської зовнішності». «Називаймо речі своїми іменами — серед нападників є чеченці», — підправив колегу міністр МВС.

Бойові дії на Донбасі також варто називати своїм іменем: це вже не антитерористична операція — це війна із застосуванням важкої техніки, зі своїм фронтом, з цілком реальним противником, у лавах якого переважають не неофіти з депресивних шахатарських міст, а найманці та диверсанти з Росії. І з усе більшим розпачем звучить питання: чому Київ так довго хитався з проведенням АТО, чому згортав її активну фазу позаминулого тижня і цими днями, чому влада дозволила ситуації вийти з берегів і перетворитися на зовсім непідконтрольну?

 

Про потребу негайно розпочати АТО і заблокувати район Слов’янська та Краматорська (між цими містами відстань — якихось 20 км) говорили на всіх телеканалах усі військові фахівці-відставники у всіх телеефірах країни ще на початку квітня, коли всім стало очевидним: ця зона опинилася під контролем місцевих сепаратистів, яким посприяла російська диверсійна група. Проте від 5-6 квітня, коли диверсанти з російським акцентом захопили адмінбудівлі в обох містах, минуло цілих 10 днів, доки Київ наважився на АТО. Натомість почати операцію вночі, раптово для ворога, її кілька днів анонсував в.о.президента Турчинов, потім обговорювали у Верховній Раді і — власне, так і не розпочали. Війська Нацгвардії тільки підійшли до Слов’янська, подекуди їх блокували місцеві мешканці. За цей час місто перетворилося на катівню, де брали заручників, мордували, вчиняли самосуд, а гідра сепаратизму поволі повзла іншими теренами Донбасу. Активну фазу АТО розпочали лиш 24 квітня. Урядові сили знищили половину блок-постів сепаратистів, зайшли на околиці Слов’янська — і... несподівано відступили. Надвечір з’явилася інформація, що Кремль пригрозив прямою інтервенцією в Україну. Відтак АТО вщухла на цілий тиждень. Хоча загроза інтервенції не зникла. Активізувалися спецсили у ніч проти 2 травня. Знищено кілька блок-постів терористів, відбито телевежі — і знов пауза на півтори доби.

Влада знаходить пояснення таким «зависанням» операції, цілком логічне і шляхетне, — уникнути жертв серед мирного населення. Та утім навряд чи це єдине пояснення. Військовий аналітик, керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук каже: «Величезною проблемою є відсутність взаємодії між задіяними підрозділами силових структур, відсутність бойових наказів і постановки завдань із застосування сил і засобів». Як приклад приводить події під час бою в ніч на 4 травня поблизу Костянтинівки, коли «підрозділ силовиків, що піддався нападу терористів, озброєних кулеметами і гранатометами, впродовж трьох годин не міг одержати підкріплення на бронетехніці». Увечері 4 травня силовики залишили Краматорськ «замість того, щоб закінчити операцію з його звільнення від терористів або хоча б блокувати місця їх перебування».

Ще одна біда — тотальна зрада. І не тільки міліціонерів на сході, які потурають сепаратистам, а й вищих офіцерів у силових відомствах (згадаймо, що хтось iз Києва попередив російського «емісара» Стрєлка про таємний приїзд до Горлівки групи «альфівців», які мусили викрасти ще одного активного росіянина на прізвисько «Біс»).

Але навіть сукупність цих чинників залишає чимале поле для жорсткої критики керівників Антитерористичного центру і тимчасового керівництва країни у нерішучості. Слова «час іде не на дні, а на години» українці чують від експертів уже місяць. Години вже спливли. Це вже не антитерористична операція, а значно складніше явище — локальна війна з багатьма невідомими на мінному полі (і це не метафора — учора речник СБУ Марина Остапенко заявила, що терористи замінували вулиці в Слов’янську).«Не хочеться цього визнавати, але Україна пройшла точку неповернення, — пише британське видання Independent. — Десятки смертей в Одесі та збройне протистояння на сході країни дозволяють говорити про війну в Україні як факт». Слово «війна» спливає і в репортажі журналіста Крістіана Жерегі, який побував у Слов’янську напередодні першотравня. «Тут готуються до повноцінної війни, — пише він в «українській правді», — готуються грамотно: «їжаки», мішки з піском заввишки 2,5 метра, колючі дроти... Вулиці, прилеглі до СБУ (та інших будівель, які тримають терористи) перегороджені технікою, БТРами». За словами журналіста, станом на 30 квітня місто не було заблоковане і туди можна було вільно проїхати, оминувши українські блок-пости.

І раніше було очевидно, що без результативної АТО Україна втратить Донбас, провести там вибори вже зараз не уявляється можливим. На що ж чекали? У чому мета?

«Найбільша наша ключова проблема — не армія чи силові структури, не настрої в народі, а влада — бездіяльна і безвідповідальна», — вважає екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Останніми днями популярною стала думка про те, що один з кандидатів у президенти «грає на пониження». Про це, зокрема, говорить і «затятий друг» Юлії Тимошенко, затриманий австрійськими правоохоронцями газовий олігарх Дмитро Фірташ. В інтерв’ю європейським ЗМІ, яке цитує «Українська правда», він висловив припущення, що Тимошенко хоче зірвати вибори, на яких вона однозначно не переможе, а влада нині однак знаходиться в руках її однопартійців, через яких Юлія Володимирівна і сьогодні рулить Україною. До подібних міркувань схиляється і Гриценко, та й не тільки він. «На Донбасі я бачу трьох ключових гравцiв, — розмірковує кандидат у Президенти в розмові з виданням «Новості Донбасса». — Перший — це Путін... Другий — Рінат Ахметов. Ми знаємо силу цієї людини, і не тільки економічну. Якби він захотів — жоден телецентр не був би захопленим, над жодною будівлею не з’явився б прапор іншої держави... Він жодного разу у своїх виступах не вимовив слова «російська агресія»... Третій ключовий гравець — Юлія Тимошенко, про яку я в даний момент говорю як про фактично діючого президента. Зараз при владі її «Батьківщина»; всі ключові посади — Президент, прем’єр, спікер, секретар Радбезу, головні міністри — це партія «Батьківщина».

Чи насправді це так? Побачимо. Якщо доживемо.

ХРОНІКА ПОДІЙ

 

Кривавий першотравень на Донбасі: під час АТО, яка розпочалася у ніч на 2 травня, загинуло семеро українських вояків, семеро отримали поранення. Двоє десантників з 95-ї Дніпропетровської аеромобільної бригади були вбиті під час нападу сепаратистів 3 травня поблизу с. Андріївка, передмістя Слов’янська. Ще п’ятеро загиблих — льотчики гелікоптерів, які здійснювали патрулювання над цим містом, і були збиті з переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК). Їхнього колегу, капітана Краснокутського, терористи взяли в полон, та, на щастя, вчора, повідомляє прес-служба Міноборони, його вдалося визволити. ПЗРК — професійна армійська зброя, з якою непідготовлений «аматор» не зуміє впоратися. У Міноборони заявили: у Слов’янську «діють добре підготовлені та озброєні за останнім словом техніки професійні диверсійні групи», які є або військовими, або найманцями, що пройшли вишкіл у гарячих точках.

Під час АТО терористи втратили вбитими, за різними даними, від семи до 20 бійців, ще 17 — поранені (останню цифру навів самопроголошений мер Слов’янська Пономарьов), пише місцевий сайт «Славгород».

Очевидний успіх АТО — звільнені телевежі у Слов’янську та у Краматорську, і тепер мешканці цих міст можуть дивитися українські канали. І це все. Поза зоною бойових дій ситуація лишилася плачевною: під контролем сепаратистів продовжують перебувати адмінустанови та місцеві відділки міліції в Донецьку, Луганську, Горлівці, Макіївці, Харцизьку, Красноармійську, Костянтинівці, Маріуполя. У суботу бойовики т. зв. Донецької народної республіки розгромили офіс корпорації ІСД — бізнес-імперії голови ОДА Сергія Тарути, наступного дня — захопили Донецьку військову прокуратуру, зірвали українські прапори, потоптали їх, а відтак спалили. А райадміністрацію міста Антрацит на Луганщині, розташованого всього за 20 км від російського кордону, зайняли місцеві сепаратисти під орудою прибулих iз РФ донських козаків.

«Регіон, мешканці якого зовсім недавно гаряче переконували всю країну в тому, як потрібна стабільність, тепер рухається у прірву громадянської війни, — пише оглядач видання «Новості Донбасса». — У містах панує безвладдя, міліція фактично самоусунулася, і краєм прокотилися хвиля грабунків та страшних убивств». Бізнес тікає з регіону. Так, після кількох гучних нападів згортають роботу відділення «Приватбанку» в Донецькій та Луганській областях, повідомляє УНІАН.


Ашипачка Нєзнаєк.

  • 06.05.14, 05:25

В Донецке экстремисты по ошибке разгромили офис российской компании ИСД (ВИДЕО)
Теперь все награбленное просят вернуть обратно  04.05.14 01:29

Киев, Май 04 (Новый Регион, Константин Зельфанов) – Вечером в субботу, 3 мая, в Донецке оголтелая толпа экстремистов разгромила офис корпорации «Индустриальный союз Донбасса» (ИСД), ошибочно посчитав, что ее владельцем является губернатор Донецкой области Сергей Тарута.


Как сообщает hromadske.dn.ua, внутри здания пророссийские активисты устроили погром. Они разбили окна, разгромили мебель и компьютерную технику, вынесли весь алкоголь и найденные иконы.

До этого сепаратисты вломились в здание управления СБУ в Донецкой области, которое никто не охранял.

Напомним, ранее нынешний председатель Донецкой ОГА Сергей Тарута занимал должность гендиректора компании ИСД. Сейчас контрольный пакет акций компании принадлежит пулу российских инвесторов. Отметим, что еще 3 марта нынешнего года на официальном сайте ИСД появилось сообщение о том, что Тарута не является сотрудником корпорации. Он владеет лишь миноритарным пакетом акций.

Боевик просит мародеров вернуть все, что они украли в офисе ИСД

После погрома один из боевиков обратился с просьбой к «рЫбятам вернуть все, что украли».

«Верните сервера, верните ножи, верните все, что здесь забрали. Это очень нужно для плодотворной работы с Россией… Это давно уже не Тарутин офис, чтобы все знали», – сказал боевик.

Новый Регион: В Донецке экстремисты по ошибке разгромили офис российской компании ИСД (ВИДЕО)

Разбитые входные двери в офис ИСД

Новый Регион: В Донецке экстремисты по ошибке разгромили офис российской компании ИСД (ВИДЕО)

Офис ИСД после визита мародеров

Новый Регион: В Донецке экстремисты по ошибке разгромили офис российской компании ИСД (ВИДЕО)

Офис ИСД после визита мародеров

Новый Регион: В Донецке экстремисты по ошибке разгромили офис российской компании ИСД (ВИДЕО)

Офис ИСД после визита мародеров

Новый Регион: В Донецке экстремисты по ошибке разгромили офис российской компании ИСД (ВИДЕО)

Мародеры катят добычу домой

Новый Регион: В Донецке экстремисты по ошибке разгромили офис российской компании ИСД (ВИДЕО)

Бумаги выброшенные из офиса ИСД

Новый Регион: В Донецке экстремисты по ошибке разгромили офис российской компании ИСД (ВИДЕО)