Посттравматичний синдром.

  • 04.04.14, 04:40
Олег Покальчук: Щастя настає не тоді, коли руйнуєш причину нещастя 
Соціальний психолог розповів «УМ» про причини трансформації Майдану і соціальні процеси на сході та півдні України
Наталка ПОЗНЯК-ХОМЕНКО   

Олег Покальчук. (Фото  з сайта gazeta–ptk.org.ua.)
Через півтора місяця після завершення активних дій у центрі столиці суспільство продовжує перебувати у стресовому стані. З одного боку, реальною лишається загроза агресії з боку Росії, яка після анексії Криму не відмовляється від можливостей загарбати й «исконно русские территории» півдня та сходу України, влаштовуючи там повсякчас різні провокації. З іншого — політичні процеси всередині держави не надто задовольняють романтично налаштованих громадян, які прагнуть негайних змін та розбудови ідеальної і справедливої держави. З початком передвиборчої кампанії ці процеси лише загострилися. Як подолати агресію та уникнути розчарування, розповідає соціальний психолог Олег Покальчук.

«По–хорошому, Майдан мав би розійтися іще після повалення Януковича»

— Пане Олеже, Майдан став своєрідним символом жертовності і всього найкращого, що є в українського народу. На цьому тлi дуже болісно сприймається інформація про сутички між «Правим сектором» та «Самообороною», про стрілянину. Що зараз відбувається з Майданом?

— Майдан — місце символічне ще з часів студентської «революції на граніті» та Помаранчевої революції. Але треба розуміти, що протягом останніх кількох місяців Майдан, як кожна динамічна система, трансформувався, і в нього зараз інша фаза існування. Люди, які сумлінно робили революцію, жили тут протягом трьох місяців, переважно роз’їхалися по домівках, а їхнє місце зайняла амбітна молодь, яка під час бойових дій здебільшого вешталася на периферії подій, а зараз намагається монополізувати право говорити від імені Майдану. Це чимось нагадує процеси, коли внаслідок якихось катаклізмів раптом корінне населення великого міста чи то вимирало, чи то кудись виїжджало, а на їхнє місце підтягувалися люди з навколишніх сіл, які одразу ставали бундючними новими «городянами». Також на Майдані зараз є чимала кількість асоціальних елементів, які виправдовують свою звичну поведінку революційною доцільністю. Ну і, я не виключаю, там є велика кількість провокаторів, як місцевих, так і засланих. Аферистів чимало, вже й на Заході з’явилися новітні «діти лейтенанта Шмідта». Внутрішнім і зовнішнім ворогам вигідно підтримувати такий стан справ, то я думаю, що вони це ще й спонсорують. І вони намагатимуться таке здичавіння тримати якомога довше, щоб перетворити його на вульгарний антитренд і таким чином нейтралізувати Майдан як явище.

— Що ж тоді робити з Майданом? З одного боку, він наче виконав свою місію. З іншого — у суспільстві зберігається стійке відчуття, що зміни, які очікували від революції, ще не настали, а тому Майдан потрібен як запобіжний засіб для контролю за владою.

— По–хорошому, Майдан мав би розійтися ще тоді, після повалення Януковича, демонструючи високу дисципліну і мобілізаційний потенціал. Тим більше що нинішній Майдан (у своєму вузькому, топографічному значенні) жодним чином не контролює владу, це особисті ілюзії тих людей для виправдання свого існування. Та й раніше Майдан жив своїм життям, на яке опозиція мала дуже слабкий вплив, контролювали лише партійців, яких була виразна меншість, — усе трималося лише на об’єднанні перед зовнішньою загрозою. Нинішня ситуація більше нагадує синдром заручника, коли влада не має механізму трансформувати Майдан, а люди, які там живуть, почуваються досить комфортно, оскільки війни немає, досить тепло — чому б не пожити в центрі столиці, побути героями для приїжджих фотографів, а в разі чого можна ще й щось у влади виторговувати.

А щодо розчарування — це звичайний людський психологічний стан, який приходить після ейфорії. Навіть «медовий місяць» триває місяць, а далі починаються життєві чвари. І жалоба триває сорок днів, а далі починається звичайне життя. Люди після великих психологічних потрясінь намагаються увійти у звичний ритм життя і починають усвідомлювати, що насправді чудес не існує і що щастя настає не тоді, коли ти руйнуєш причину нещастя, а коли ти починаєш самостійно будувати це щастя. А це прикро, бо вже не такий героїчний і місцями доволі нудний процес.

— Так, але люди не можуть зрозуміти, чому під час Євромайдану їм вдалося дуже швидко і ефективно самоорганізуватися, налагодити комунікації і виробити стратегію адекватної реакції на виклики, а влада за місяць–два цього не може.

— А чому влада повинна щось організовувати? У нас якийсь дивний неземний пієтет і до тих же виборів, і до депутатів. Якщо людина може щось зробити без чиновників — хай вона зробить без них, і це напевне вийде добре. Функції держави — прозорий перерозподіл наших податків, не більше. Решту все має організовувати громадянське суспільство. У тому числі вирішувати, на що витрачати гроші. Якщо вони є, звісно. Хіба Майдан організувала київська влада? Ні, це люди організували. Не треба забувати і про те, що владні структури багато в чому лишилися старими і нинішня влада опинилася в ситуації Центральної Ради, коли можна приймати будь–які розпорядження, директиви і укази, але ніхто їх виконувати не буде, бо немає механізму виконання.

Тут іще варто зазначити, що Київ значно раніше став справді українським містом, у нього є традиція протестів і самоорганізації. А інші регіони лише починають це освоювати.

«Крим уже потрапив у мишоловку, і виходу з неї немає»

— До речі, про регіони. Наскільки зовнішній ворог, яким на сьогодні є Росія, здатний об’єднати Україну? Ми звикли говорити про південний схід, де завжди розігрувалася проросійська карта, однак останні події показали цікаву тенденцію: південь України — Одеса, Херсон, Миколаїв — переважно демонструють український патріотизм і протистоять російським «засланим козачкам». А от схід — Харків, Донецьк, Луганськ — лихоманить більше. З чим це пов’язано?

— Передусім — із системною і багаторічною роботою російських спецслужб. А також iз тим, що ці регіони є традиційним джерелом гастарбайтерів у Росію. А там роботи після занепаду шахт практично немає, тому на заробітки до Росії–годувальниці їде дуже багато людей. Хоча і тут є своя специфіка. Харків — місто зі своїми амбіціями, там інтелектуальний потенціал більший, ніж на Донбасі, тому під час усіх цих провокацій, які спостерігалися останнім часом, можна було говорити про своєрідну окупацію Харкова з боку Путіна, оскільки практично всі підбурювачі були завезеними диверсантами. Донбас і Луганськ лишаються опорними пунктами Партії регіонів із доволі значним власним мобілізаційним ресурсом — ви пам’ятаєте, як іще в 2005–му до Києва потягами привозили шахтарів на протистояння. І там існує значний прошарок, можна так сказати, «професійних антиукраїнців», які розуміють, що можна кудись поїхати, когось побити і на цьому заробити.

— Чим можна їх нейтралізувати?

— Лише спецслужбами. Такі люди розуміють лише мову сили. Я категоричний противник методів переконання чи підгодовування бутербродами з чаєм — це на них не діє. Ці люди мають право на свої настрої, але завжди знайдуться групи диверсантів і терористів, які їх збурюватимуть, організовуватимуть і штовхатимуть до силових дій. Тому потрібна чітка і миттєва робота спецслужб і закриття кордону з Росією. А ті люди нехай живуть зі своїми настроями, але не за наш кошт.

— Наскільки впливають на ситуацію в цих регіонах відомі олігархи?

— Завжди люди, які дають роботу, мають серйозний вплив на ситуацію. Це в усьому світі так. Але треба розуміти і те, що в цих регіонах більше цінують силу, ніж авторитет. Тому, наприклад, Коломойський, який очолив Дніпропетровську область, швидко зумів там навести ідеальний, з точки зору безпеки громадян, порядок. А от Тарута в Донецьку виглядає, як підставна особа. Він намагається щось робити, але в цьому регіоні потрібен не «губернатор», а диктатор. З іншого боку, тиск має бути в межах закону, таким, щоб не спровокувати масового спротиву.

— А чи реально повернути Крим? Багато хто сподівається, що проблеми, з якими вже зіткнулися кримчани, викличуть у них зворотний процес і вони знову попросяться в Україну.

— Я не бачу для цього близьких перспектив. Крим уже потрапив у мишоловку, і виходу з неї немає. Це — «система ніпель». Невдоволення, звичайно, буде рости, але для зворотнього процесу немає осяжних механізмів. А на людські емоції кремлівській владі завжди було начхати. На особливий спротив розраховувати не варто — чим південніші люди, тим вони галасливіші, але менше схильні до спротиву. Швидше за все, буде масовий відтік людей із Криму — що, до речі, на руку Росії, і вона всілякими методами — де жорсткіше, де м’якше — буде витискати людей з півострова. А тим, хто залишиться, доведеться звикати до нових реалій.

Можливо, ці емоції накопичуватимуться і десь колись спрацюють у момент кризових ситуацій у самій Росії. Але і це малоймовірно — у кримчан формується підсвідоме почуття вини, і вони починають боятися: а раптом їх за це будуть карати? І не варто забувати про путінську пропаганду, яка буде продовжувати лякати їх Україною.

«Чим менше ви заморочуватиметеся глобальними проблемами, тим більше полегшите життя»

— Одразу після лютневого протистояння, особливо після розстрілів, психологи говорили про посттравматичний синдром, який спостерігався як в учасників тих подій, так і в тих, хто дивився на все це по телевізору і так само переймався. Наскільки ця проблема актуальна нині і чи впливає вона на сучасне сприйняття дійсності?

— Звичайно, впливає і буде впливати. Ці спогади і переживання триватимуть іще щонайменше кілька років. Головне — не зациклюватися на цих спогадах, не ятрити і не робити з себе «культ мученика», мовляв, я там був, а тепер мені за це треба щось. Решта сорок шість мільйонів людей не знають про ваші проблеми, бо в них є свої. Треба сприймати все як данність і жити далі.

— Як урятуватися від депресії і від розчарування?

— Займатися своїми улюбленими справами, більше дбати про себе і про своїх близьких. Менше обговорювати депресивні теми, менше критикувати всіх довкола. Не видавати безпорадність за самопожертву. Поводитися так, як зручно вам і вашим близьким, і намагатися бути в цьому щасливим. Чим менше ви заморочуватиметеся глобальними проблемами, які не у вашій компетенції, тим більше полегшите життя собі і своїм близьким. І буде у вас здоровий сон, гарне самопочуття і життєвий оптимізм. Зрештою, від цього теж залежить будівництво щасливої України.

ДОСЬЄ «УМ»

Олег Покальчук, соціальний психолог, письменник, перекладач, бард

Народився в Луцьку, отримав біологічну, літературну та психологічну освіту.

Був членом СПУ, АУП, одним із засновників товариства «Меморіал», Товариства Лева, Народного руху України. Один з ініціаторів відродження і перший керівник післявоєнного «Пласту». Дипломант конкурсів авторської пісні.

До вересня 2006 року — головний спеціаліст прес–служби Кабінету Міністрів України.

Як літератор дебютував оповіданнями в жанрі наукової фантастики, перекладав поезії з польської, іспанської, англійської, литовської мов. Разом iз братом, письменником Юрієм Покальчуком, переклав дві книги Едгара Бероуза про пригоди Тарзана.

Україна Молода.

Ескадрон смерті.

  • 04.04.14, 04:30
Ескадрони смерті 
СБУ, МВС та ГПУ назвали винних у масових вбивствах на Майдані
Тарас ЗАКУСИЛО   

Слідчі почали працювати на Майдані 26 лютого. (Фото  УНІАН.)
Учора керівники СБУ, МВС та Генеральної прокуратури України оприлюднили попередні результати слідства у справі розстрілів та побиттів під час Майдану. Слідство довело: вказівку на розправу над протестувальниками давав особисто екс–Президент Янукович. Розплутано закручені схеми керування грошовими потоками для найму бандитів–«тітушок», названо імена їх координаторів, прослідковано перебіг управління спецпідрозділами під час розстрільного дня 20 січня, вказано, скільки снайперів і з яких будинків «працювали»... Проте затримати вдалося небагатьох лиходіїв, які перебувають наразі у статусі підозрюваних, високопосадовці — «у бігах», а рядові «беркутівці» та співробітники «Альфи», які натискали на спусковий гачок, переховуються у Криму. І коли Феміда спитає з них — невідомо.

Хто вбивав

Так звану «антитерористичну операцію», що розпочалася 18 лютого (а фактично організацію масових убивств) спланував тодішній очільник СБУ Олександр Якименко, а керував нею сам Віктор Янукович. Дозвіл застосовувати зброю на ураження дав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вже ввечері того дня. Про це заявив нинішній голова СБУ Валентин Наливайченко.

«108 співробітників «Альфи» — штурмова група — були висаджені на дах Будинку профспілок і рухалися до 7–го поверху. Зупинило штурмову групу загоряння приміщення. Вони були озброєні по–повному: автомати Калашникова, снайперські гвинтівки, — повідомив Наливайченко. — Крім цього, снайперські групи розташовувалися на даху будинку по вулиці Хрещатик, 7/11 (7 людей) та Костьольна, 6... Розслідування встановило і плани, і накази, і безпосередніх виконавців». Проте за ґрати СІЗО ще жоден з «альфівців» не потрапив. Колишнє керівництво цього спецпідрозділу проходить допити, співпрацює зі слідством, пояснив Наливайченко, а ті співробітники, що «брали участь у військовому злочині, переховуються зараз у республіці Крим».

Розслідування по лінії МВС дало хоч якісь «посадкові» результати. Станом на вчорашній ранок, за даними ГПУ, затримано трьох співробітників спецроти (так званої «чорної роти») київського «Беркута», з–поміж них — і її командир Дмитро Садовик. (До речі, саме він, пригадують журналісти, керував розгоном мітингу «Врадіївської ходи» в Києві у липні минулого року). Прізвища ще двох затриманих — Зінченко й Аброськін. Ще щодо дев’ятьох київських «беркутівців» провадять слідчі дії. «Слідчі дії тривають, події розвиваються стрімко,тому важко сказати, скільки затриманих ще буде», — заявили в прес–службі ГПУ. Троє затриманих, за словами Генпрокурора Олега Махніцького, звинувачені у масових вбивствах 20 лютого. Стаття, яку їм інкримінують, загрожує максимальним покаранням — довічним позбавленням волі.

А хто гроші рахував

Слідчі назвали й ім’я особи, яка координувала діяльність «тітушок», — це керівник медіа–холдингу «Контакт» Віктор Зубрицький, який, за інформацією міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, діяв у контакті з екс–очільником МВС Віталієм Захарченком. «Він, по суті, здійснював увесь зв’язок і всю координацію дій «тітушок», банд, які асистували органам внутрішніх справ у репресивних діях проти протестувальників, (...) починаючи від Антимайдану й закінчуючи тими групами, які діяли в районі Михайлівської площі, Маріїнського парку, Кріпосного провулку в найгострішi моменти 19–20 числа, а також у попередні два місяці», — сказав Аваков. Зубрицький контактував зі Станіславом Рогозіним (це колишній начальник ГУБОЗ МВС), Юрієм Федьком (колишній заступник начальника ДГСБЕЗ МВС України). В його полі зору був і харків’янин Євгеній Жилін, ватажок організації «Оплот». Саме він, як встановило слідство, керував операцією з підпалу автівок автомайданівців у Києві. Жилін, на думку Авакова, був причетний і до викрадення активістів (утім уже після ситуації з викраденням Ігоря Луценка та Юрія Вербицького). Крім того, за словами Авакова, як один iз виконавців і організаторів нападів на активістів був залучений Олексій Чеботарьов— тіньовий бізнесмен, який контролював значну частку ринку спирту.Проте, як відомо, Євген Жилін ще 1 березня втік до Росії, тому коли його знайде меч української Феміди — невідомо.

Отримають покарання і троє харківських «тітушок» — Антон Бестаєв, Ігор Путятін, Олександр Калюка. Затриманих звинувачують у підпалах автомобілів євромайданівців та у розправі над тамтешнім активістом Дмитром Пилипцем (чоловікові було завдано 15 ножових поранень).

Слідство зазирнуло і за лаштунки інформаційного простору. Встановило: дискредитацією Майдану у ЗМІ займався Захарченко через вищезгаданого Зубрицького. «Інформацію готували за замовленням Зубрицького, потім її схвалював Захарченко, і після цього вона виходила в телеефір», — повідомив Аваков.

Інформації начебто багато як для однієї прес–конференції. Але затриманих — мало. По суті, з того, що розповіли вчора керівники силових відомств, це тільки троє «беркутівців», троє «тітушок» і троє «тітушко–начальників». Навряд чи такі результати роботи слідчих органів можуть задовольнити суспільство. Під слідством — кілька бузувірів середньої руки, на тому світі — ціла Небесна сотня... А ще — тисяча поранених і побитих, тільки 36 людей — з вибитими очима. Слідчі, старайтеся. З вас спитають.

Генпрокурор Махніцький переконує: ми стараємося. Мовляв, правоохоронні органи збирають надійну доказову базу на силовиків, винних у злочинах щодо Майдану, щоб захист не зміг їх виправдати. «Досліджуються всі обставини. Не лише вбивства, не лише снайперів шукаємо, не лише тих, хто стріляв, а також і тих, хто давав і виконував злочинні накази. І по мірі того, скільки буде встановлено — ви розумієте, організаторів є небагато (є ще ряд організаторів, про яких ми сьогодні не можемо говорити), але виконавців дуже багато», — сказав Генпрокурор. Але його слова якось мало втішили.

ТРЕТЯ СИЛА

До диригування масовими вбивствами причетна ФСБ Росії

Боротися з Майданом режиму допомагала російська ФСБ. За словами голови Служби безпеки Валентина Наливайченка, у 20 числах грудня 2013 року на полігоні СБУ знаходилися 26 співробітників ФСБ, а в середині січня 2014 року — 6 співробітників: «У нас є обґрунтовані підстави вважати, що саме ці групи брали участь у плануванні та здійсненні заходів так званої антитерористичної операції... Для цих груп за особистим наказом тодішнього голови СБУ Якименка було виділено не просто окреме проживання, охорону, а й урядовий зв’язок. Він... неодноразово приїздив до них на доповідь». Крім того, за словами Наливайченка, наприкінці січня в аеропортах «Гостомель» та «Жуляни» приземлялись транспортні літаки з Чкаловська Російської Федерації, які привезли для організації знищення протестуючих на Майдані 5 тисяч 100 кілограмів вибухівки, спеціальних засобів і додаткової зброї.

Наразі СБУ звернулася до Слідчого комітету РФ iз вимогою надати «вмотивовані і правові відповіді: склад цих груп, їхні звання і найголовніше — що вони тут робили».

Україна Молода.

З цим негайно потрібно кінчати!!!

  • 03.04.14, 18:03
"Донецк - русский город".
 Депутат Левченко пообещал, что требования донецких 
сепаратистов будут включены в программу кандидата в президенты



Требования участников еженедельных пророссийских митингов в Донецке будут зафиксированы в программе кандидата в президенты от Партии регионов. Об этом заявил народный депутат, глава Донецкой областной организации Партии регионов Николай Левченко журналистам 3 апреля, - сообщает корреспондент "ОстроВа".

"Люди по разным мотивам выходят на площади и ведут себя агрессивно. В первую очередь, это страх, разочарования, поиск защиты. Многое, что обсуждается на площади, будет в программе кандидата в президенты, которого поддержала Партия регионов. Там будет и русский язык, и децентрализация власти, и передача полномочий в регионы, и безопасность, и многое другое, о чем говорят на площади Ленина, - заявил Левченко.

"Те, которые выходят, я понимаю, они на эмоциях, люди взволнованы, и мы должны им дать ответы, чтобы они завтра не имели повода выходить. Их нельзя разгонять, им нельзя запрещать, просто надо дать ответы, протянуть им руку и объяснить, чтобы все демонстрации вернулись в правовое мирное поле", - продолжил он.

Левченко добавил, что людьми, которые на этих митингах представляют интересы других стран или групп влияния, должны заниматься правоохранительные органы. Левченко считает, что таких меньшинство. 

"В основном - это искренние люди, которых просто нужно успокоить", - заверил он.( Напевно, ось так "заспокоїти":https://www.youtube.com/watch?v=-jP0yebodlM )question

Как сообщалось ранее, главным политическим требованием участников митингов в Донецке на площади Ленина является проведение референдума о вхождении Донецкой области в состав России. Люди на митингах откровенно глумятся над украинской символикой, мероприятия проходят под российскими флагами и с лозунгами "Путин, помоги!"и "Донецк - русский город". 
"ОстроВ"
Величезна просьба до СБУ:"Будьте гуманні до своїх громадян! Допоможіть цим "людЯм"! Можливо вони потребують термінової медичної допомоги? Відкрийте закриту психіатричну клініку й лікуйте пацієнтів від страшилок кремлявських психів про "Хунту" та міфічних "бЕндерівців"!

Для тих, кому цікаво.

  • 03.04.14, 16:50
І знаєте за що мене востаннє забанили? За ТРЕТЮ статтю, що розповідала про звірства раССєйських мародьорців у чеченській війні:
Уведомление об удалении материала
Від кого:
i.ua <[email protected]додатково
Дата:
26 бер, 11:26 додати мітку
Добрый день,

Ваша заметка в дневнике "Кажете "бр@тья"???" была удалена за нарушение пользовательского соглашения http://help.i.ua/agreement/ п.3.7 Ваш рейтинг на портале также был уменьшен.

Третье предупреждение продлевается. В этом режиме в течение семи дней вы не сможете размещать информацию на сайте или комментировать других пользователей.

Спасибо за понимание.

--
С уважением,
служба поддержки I.UA

Як бачите, я не помилилась, коли радила Вам не брати цікаві статті в обране, а копіювати і зберігати на інших ресурсах.

6 санкцій, які реально лякають Кремль.

  • 26.03.14, 07:02
Шесть санкций, которые реально пугают Кремль:

отмена ЧМ-2018, запрет полетов в ЕС и отказ от газа.

Немецкий журнал Bild предлагает шесть вариантов санкций, которые на самом деле окажутся болезненными для Владимира Путина.

Так, для начала издание предлагает отобрать у России право проведения Чемпионата мира по футболу 2018 года и Гран-при "Формулы-1" в Сочи, запланированного на осень 2014 года, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на Инопрессу.

"Поскольку россияне очень сильно хотят стать чемпионами мира по футболу, они даже наняли одного из самых успешных в мире тренеров Фабио Капелло".

В качестве второй санкции издание требует "выдворить" из Германии российского посла Владимира Гранина - так же, как это было сделано немецким правительством с послом Сирии в 2012 году.

Третьей санкцией в отношении России должен стать "запрет приземляться российским самолетам, в том числе и частным". Один только "Аэрофлот", как подчеркивает Bild, совершает 52 рейса в неделю, причем летят туристы и бизнесмены по копеечным ценам (порядка 200 евро за билет туда и обратно). "Пора положить конец тому, что богатые россияне летают в Европу за покупками".

Помимо этого, издание выступает за то, чтобы российские концерны более не размещали свою рекламу в Европе, как это, например, делает "Газпром", который платит по 15 млн евро в год за то, чтобы на футболках немецкой футбольной команды "Шальке" красовался его логотип.

Еще одной мерой, направленной против России, может стать запрет выступать на "Евровидении". "В этом году россияне как раз будут праздновать 20-летие своего первого выступления на конкурсе".

Последней же санкцией, говорится в заключение, должен стать отказ от покупки российского газа. В связи с мягкой зимой в этом году, пишет Bild, хранилища заполнены. Вместо сотрудничества с Россией необходимо строить новые газопроводы, например, в Норвегию.


10 фактів про Московію.

  • 26.03.14, 06:56
Пусть россияне опровергнут эти 10 фактов:



1. Державу с названием - Московия царь Петр 1 переименовал в Россию, аж в 18 веке, в 1721 году.

2. Племя Мокши назвало свою речку Москва,а перевод этого названия, с языка Мокши, звучит как "грязная вода". Любые другие языки Мира не могут перевести слово Москва. Слово "кремль"- татарское и обозначает укрепления на возвышенности.

З. В средние века все картографы Европы писали и проводили границу Европы вдоль границ Руси (Русь - это территория нынешней Украины!!!) Московия - улус, со своими финскими народами, всегда была составляющей Орды и ее Европа справедливо относила к Азии.

4. Московия (Россия) платила дань Крымскому Хану(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), своему СУВЕРЕНУ и
ХОЗЯИНУ ,который был правоприемником Золотой Орды, вплоть до 1700 года. Царь Московии встречал крымского посла на Поклонной горе, садил его на своего коня, сам пешим, под узду, вел коня с крымским послом в Кремль,
садил его на свой трон и вставал перед ним на колени!?

5. В 1610 году, в Московии на Борисе Годунове (мурза Гудун) закончилась династия Ченгиз идов (родственник Чингисхана) и на трон возвели Алексея Кошку с финского рода Кобылы, а при венчании его на Царство церковь дала ему фамилию Романов, якобы прибывший с Рима править Московией!

6. Екатерина 2-я, после оккупации последней свободной Руськой Державы-Великого Княжества Литовского (тер. Беларуси) в 1795 г., своим приказом велела назвать угро-финские племена Московии какими-то великороссами, а украинцев - истинных русичей - малороссами!

7. Никто и никогда не видел в оригинале договор о воссоединении между Московией и Украиной якобы подписанный Б.Хмельницким и Царем А.Романовым!?

8. Уже несколько столетий археологи Московии ищут артефакты подтверждающие достоверность Куликовской битвы, но пока безуспешно, вот только басню о победе Д.Донского над Мамаем распевают до сих пор, на все
голоса!?

9. Псковская, Новгородская, Смоленская области России,- это бывшие славяно-руськие Княжества и до угро-финской Московии не имели никакого отношения, покуда Московия - Орда не оккупировала их соответственно в 1462, в 1478, и в 1654 годах. А в других областях РФ (Московии) никогда не обитали славянские племена и народы.

10. Золотая Орда и ее дочь - Московия,- это единственные страны Мира, которые держали в рабах собственный народ. Это и объясняет вечную отсталость богатой на природные ископаемые Московию от сравнительно обделенных на природные ресурсы европейских стран. Ведь эффективность
работы свободных людей гораздо выше, чем рабов...

Original: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/1557681_621446891257088_1219880491_n.jpg

Original: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/1557681_621446891257088_1219880491_n.jpg

Зомбібокс.

  • 26.03.14, 06:46
Написал aqua3 , вчера в 21.52 
Несколько дней смотрю телевизионные программы, посвященные Крыму. Чтобы по аплодисментам понять, на что сильнее всего реагирует аудитория. Выделил несколько аргументов, которые постоянно кочуют из программы в программу, вызывая бурный восторг у массовки. 

1. Мы за это кровь проливали. 
Пролитая кровь, в сознании телезрителя, обладает какими–то мистическими свойствами, которые делают землю нашей. И, что самое странное – пролитая когда–то кровь постоянно требует новой жертвы – надо быть готовым пролить кровь снова и снова. Залить все кровью. 

Проливать кровь мы умеем. Это правда. Мы проливали ее везде от Вердена до Порт–Артура. Мы воевали со всеми нашими соседями. Мы брали Берлин, Вену, Прагу, Варшаву, Будапешт, Софию, Париж и Пекин. Мы множество раз спасали наших союзников. Маршал Фош: «Если Франция и не была стерта с карты Европы, то в первую очередь благодаря мужеству Русских солдат». 
Только за одну Будапештскую операцию мы потеряли 80 000 убитыми и 240 000 раненными. 

Мы подавляли десятки чужих восстаний и сотни своих. Наши солдаты воевали в Корее, Китае, Иране, Испании, Афганистане, Китае, Вьетнаме, на Кубе, в Египте, Алжире, Анголе, Конго, Сомали, Судане, Эфиопии, Индонезии, Лаосе, Ливии, Мозамбике, Нигерии, Йемене... 

Но дает ли пролитая кровь право считать эти земли нашими? 

2. Бандеровские знамена и дивизия СС «Галичина». 
В дивизии СС служило около 22 000 человек. А в Русской освободительной армии Власова служило в пять раз больше русских. Носили нашивки с триколором. 

А были еще 29–я гренадерская дивизия СС «РОНА» (1–я русская) которая воевала против нас на Курской дуге, боролась с партизанами в Белоруссии и подавляла Варшавское восстание. Эмблема дивизии — Георгиевский крест. Были 15–й казачий кавалерийский корпус СС, 1–я казачья кавалерийская дивизия, Казачий стан, Русский корпус и дивизия «Руссланд». via 

А еще были 75 «азиатских» батальонов (кавказцев, турок и татар). 93 полицейских прибалтийских батальона. 34 белорусских полицейских батальона. via 

Может быть хватит попрекать друг друга позорным прошлым? 
Может не стоит все время показывать по телевизору ролики «кто не скачет, тот москаль»? 
У нас в России можно наснимать таких фашистов, что всем страшно станет. 


3. Единодушное одобрение. 
Это одна из самых страшных вещей. Люди не могут думать одинаково. 
Это возможно только в двух ситуациях – или люди не думают. Или они боятся думать. 
Единодушное одобрение – это Чечня или Северная Корея. Там за людей думают проверенные и надежные ответственные работники. 

Есть такая поговорка «Если в бизнесе два человека думают одинаково, один из них не нужен». 
Единодушная поддержка в Госдуме и Совете Федераций по такому невероятно сложному вопросу, говорит о том, что эти органы власти совершенно не нужны. 
Два любящих друга человека неделю не могут решить, какие обои купить. А тут судьба десятков миллионов людей. 
И хоть бы одна блядь задумалась немного. 

Год назад у меня был опрос: 
В Государственной Думе VI созыва представлены четыре партии. Какая из них представляет и отстаивает ваши интересы? 
Посмотрите его результаты

Но самое страшное даже не это. Я хорошо помню Советский Союз. 
Тогда не было интернета. Не было оппозиционных газет и радиостанций. 
Но люди смотрели телевизор, и понимали, что им постоянно врут. И советский Союз рухнул. 
А сегодня люди смотрят телевизор и искренне верят тому, что там показывают. 


4. Больше – значит лучше. 
Если территория страны увеличилась, значит Россия встает с колен. 

Идет подмена понятий. Больше – это количество, а лучше – это качество. И напрямую они между собой не связаны. 
Россия начнет вставать с колен, когда у нас будут честные суды, доступная качественная медицина, профессионально работающая полиция, прекрасное образование, минимальная коррупция... 
А Крым – это попытка внешними средствами отвлечь внимание от внутренних проблем. 
Теперь любую неудачу можно будет свалить на Запад, который боится России, вставшей с колен и на пятую колонну, решив проблему с которой, можно прийти к желанному единомыслию. 


5. Русские своих не бросают. 
Мы бросали своих везде, где им что–то действительно угрожало. В Туркмении, в Киргизии, в Узбекистане, в Казахстане. Сдавали их местным царькам. 
Сколько русских проживает сегодня в русском городе Грозный? 
И только Крым, где русским на самом деле ничего не угрожало, мы решили отжать под шумок. 
Пока у соседа горит дом – оттяпать у него коровник. 
Это ли не мародерство? У нас были сотни возможностей помочь, при необходимости, русским в Крыму. 
Мы выбрали худший вариант. 
Потому что там пролита наша кровь. У фашистов отняли. Ведь больше – значит лучше. Ведь русские своих не бросают. Единогласно. 
Слава Богу, Россия встала с колен.question

"Воля або смерть".

  • 26.03.14, 06:40
Майдан сьогодні: воля або смерть 
Майданівці не збираються розходитися, доки не проведуть люстрацію, не виберуть нового Президента і не знімуть із депутатів недоторканність
Ольга ЖУК   

Вулиця Грушевського. Бійці Самооборони повертаються на Майдан із чергування біля Верховної Ради, яку вони охороняють. (Фото  УНІАН.)
Якщо запитати будь–кого, хто більше трьох місяців живе на Майдані, доки вони охоронятимуть барикади, хлопці в один голос відповідають: «Разом і до перемоги». Але що вони вкладають у слово «перемога»? «УМ» спробувала разом зі стійкими майданівцями сформувати список вимог, виконання яких і означатиме оту саму «перемогу». Власне, це те, що називають повним перезавантаженням системи: люстрація, звільнення суддів, «чистка» правоохоронних органів, оновлення влади в обласних, міських, районних та сільських радах, 25 травня — вибори Президента, вересень — парламентські вибори, податок на розкіш, зняття депутатської недоторканності, формування контрольних комітетів. І нарешті — реставрація майдану Незалежності з дрібною бруківкою. На майбутнє.Активісти не планують стояти на Майдані до осені. Але до червня, судячи з усього, барикад ніхто розбирати не буде. Важко не погодитися з тим, що Майдан сьогодні не має ніякого впливу на владу. При тому майже щодня на Майдан приходять народні депутати або їхні помічники і закликають активістів роз’їжджатися по домівках, влаштовуватися на роботу, розвивати країну. «УМ» вирішила розпитати, що з цього приводу думають самі активісти та як їм сьогодні живеться на барикадах.Їжа, дрова, медикаменти

Перше і найнагальніше питання, яке виникає кілька разів на день: що поїсти? «Від 22 лютого, відколи на Майдан у візку приїхала Тимошенко і Луценко всім подякував за гарну роботу, про нас забули. Немає ні продуктів харчування, ні дров. Розганяють волонтерів–медиків. Медикаменти з медпунктів Майдану вивозять на дальні склади. Тепер, щоб знайти ліки від печії чи головного болю, потрібно весь Хрещатик обійти, і то навряд чи знайду. Якби не кияни, ми б із голоду повмирали. Щодня люди нам приносять їжу. Дехто й дрова привозить. Інколи самі домовляємося з лісництвами», — розповідає Іван, який на Майдані живе з грудня.

Деякі кияни вибрали для себе кілька наметів, куди щовечора привозять готові страви в одноразовому посуді. Хлопці їм довіряють, тож пригощаються без зайвих запитань. Також на Майдані є кілька точок, де на вогнищах готують кашу чи борщ у казанах і роздають усім бажаючим — чи то боєць, чи жебрак. У чергах за революційними наїдками стоять здебільшого бомжі. Волонтери до всіх ставляться нарівні. «Прошу, пане, ваш чай», — дівчата у фартухах говорять кожному на польових кухнях. Туди можна приносити консерви, гречку, макарони. Минулого тижня «рай для бомжів» став меншим на один куточок. Польова кухня Мальтійської служби допомоги попрощалася з майданівцями і згорнула свій намет.

Проте щедрість киян не перестає дивувати. Одна літня жінка спекла пиріжки і принесла цілий кошик на Майдан. «Підійшла до мене бабуся з пирогами. Видно, що хороша людина. Але звідки я знаю, що її пиріжки такі ж хороші. Прошу скуштувати першій. Бо всяке буває. Бабуся подякувала мені, що я думаю про своїх хлопців і все перевіряю, з’їла два пиріжки першою і віддала нам цілу сумку домашньої випічки», — каже сотник Андрій зі Львова. Але не всі такі обережні. Випадки з отруєнням на Майдані не поодинокі. В КМДА одному бійцеві хтось на кухні в їжу підсипав наркотики. Чоловіка так скрутило, що довелося «швидку» викликати. Пролежав два дні в реанімації. Ледве відкачали. Лікарі сказали, що в їжі знайшли наркотичні речовини, які могли його вбити.

Гроші — друг і ворог

Майже на кожному кроці стоять скриньки для пожертв на Майдан. Просять то на сигарети і поповнення рахунку, то на поховання Небесної сотні. На жаль, не всі зібрані гроші йдуть на благо активістів. На Майдані є фінансова сотня Самооборони, яка підпорядковувалася коменданту Андрієві Парубію. Коли його призначили секретарем РНБО, Парубій поставив на своє місце політика Богдана Дубаса. Із 7 березня Дубас став першим заступником головиКиївської міськдержадміністрації. Відтак він каже, що з 27 лютого не завжди встигає вирішувати проблеми Майдану. А з грошима якраз проблем найбільше. То якийсь чоловік прокрадається до сцени, забирає скриньку, в якій за день назбирали кілька тисяч гривень, виносить за межі Майдану і на машині зникає у невідомому напрямку. То волонтери збирають гроші на барикаді, а в той час бійці на варті сидять тижнями без чистих шкарпеток і взуття.

Хлопці з 34–ї сотні з Івано–Франківщини на барикаді на Грушевського розказали, що категорично проти скриньок для пожертв поруч із їхнім постом. Кажуть, що їм зі штабу Самооборони тільки цигарки видають, решту (їжу, чай, каву…) приносять безпосередньо на пост кияни. Але на днях комендатура дала розпорядження поставити скриньку. Хлопці висунули вимогу: або їм зі штабу, підконтрольному Дубасові, дають шкарпетки і нове взуття, або пішли подалі волонтери зі скринькою. В хлопців взуття все пропотіле, шкарпетки, камуфляж і рушники брудні. Живуть в Українському домі, умови не найкращі, але хоч не смердить. Штаб відразу виконав вимоги охоронців — виділив їм взуття і шкарпетки. Натомість встановив скриньку для пожертв.

Якщо прийти в штаб Самооборони і попросити звітності за зібрані гроші, волонтери першим ділом називають зацікавлених «провокаторами». Інколи показують чеки. Але зазвичай виводять фінансових контролерів зі штабу і просять охорону більше їх не впускати.

Альтернативна Самооборона

Так склалося, що на Майдані зараз існують дві Самооборони. Одна — «офіційна», якою керує Дубас (тобто влада). Там є хороші хлопці, які брали участь у боях 18—20 лютого. Та слід зазначити, що жоден сотник, і Парубій у тому числі, не взяв на себе командування активістами під час кривавих подій. За попередньою версією, Парубія контузило ще зранку 18 лютого біля Верховної Ради і він ліг у лікарню. На Майдані з’явився лише пізно вночі 20 лютого, коли вбитих повивозили, а залишки згарищ прибрали з поля бою.

«У штабі були бронежилети. Нам їх не видавали. Коли я заходив на кухню, волонтери ходили у дуже крутих бронежилетах. Кажу, щоб дали мені на передову. А вони: «А якщо на нас нападуть?» Ось так працював штаб під час боїв. Кухня захищена, а ви хоч топіться у власній крові. А коли згоріли Профспілки, я на власні очі бачив сотні обгорілих бронежилетів. Пошкодували видати. Тримали на чорний день», — обурюється Костя.

Тож хлопці, які вижили після 20–го, не захотіли записуватися до лав Самооборони. На власному досвіді переконалися, що коли пахне вогнем і газом і на кожного з них чатує смерть, з армії Майдану немає ніякого толку. Тому бійці після кривавих подій згуртувалися та організували власні сотні, до яких входять лише ті, хто пліч–о–пліч ішов на «Беркут». Відповідно, зі штабу Самооборони самоорганізованим сотням нічим не допомагають, адже вони для них — самозванці. Але хлопці не впадають у відчай. Продовжують цілодобово стояти на варті на барикадах, не пропускають на площу п’яних і невідомих зі зброєю, стежать за порядком, займаються благоустроєм вулиць, встановлюють дубовий вирізьблений гуцульськими орнаментами хрест біля банку «Аркада», де загинуло найбільше людей. Чи мають вони право ставити свої скриньки для пожертв? Кожному з нас судити і допомагати, якщо справді хочемо змін на краще.

Перестрілки на Майдані

У березні ночі на Майдані стали неспокійними. Людей зі зброєю тут було більш ніж достатньо. З пістолетами по ночах юні хлопці, майже підлітки, грали у теніс, пили пиво і залицялися до дівчат. Хто їм дав зброю — невідомо. «Краще тобі не знати», — відповідали малолітні на Майдані. Інколи за допомогою зброї вони «вирішували питання». Так, у ніч на 9 березня біля барикад, що поруч із Головпоштамтом, почалася сутичка з пострілами у повітря і по людях. Карета швидкої допомоги забрала двох постраждалих: одного — пораненого вогнестрілом у ногу, іншого — в руку. Свідки події кажуть, що сутичка сталася між хлопцями з «Правого сектору» та Дубасової Самооборони.

У міліції підтвердили факт перестрілки. «На спецлінію «102» надійшло повідомлення лікаря про поранення чоловіка. Потерпіла особа 1982 року народження пояснила, що отримала поранення в праву ногу під час перебування на вулиці Хрещатик. Потерпіла особа після отримання медичної допомоги покинула лікарняний заклад. Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України «хуліганство», — пояснили «УМ» інцидент у міліції.

Капітан міліції Оксана Нечипорук переконувала «УМ», що на Майдані за громадським порядком стежать патрулі з числа столичних правоохоронців разом із представниками «Самооборони». «Щоденно на охорону громадського порядку заступають спільні патрулі з числа столичних правоохоронців та представників Самооборони. Зазначені патрулі в обов’язковому порядку проходять інструктаж. Після цього вони направляються на визначену територію адміністративного обслуговування з 21.00 до 7.00 години. Окрім цього, створено мобільну групу швидкого реагування у складі міліціонерів і представників громадських об’єднань», — повідомляють у міліції.

Підтвердження цим словам важко знайти в реальності. Лише після того, як прес–служба міліції Києва дала відповідь на журналістський запит «УМ» про хуліганства на Майдані, 18 березня, вперше за майже чотири місяці , на Майдані були помічені чоловіки у міліцейській формі. До того часу міліція під’їжджала на автомобілях із синьо–жовтими прапорцями під барикади. «Було таке, що на Лютеранській із міліцейської машини вийшов чоловік у цивільному, пішов на Майдан, набрав бутербродів і поніс своїм хлопцям у міліцейській формі, які сиділи в машині. Коли я запропонував їм піти самим у наш буфет, міліціянти аж поблідли зі страху», — каже активіст, який стоїть на охороні на Лютеранській.

Хоч війна нібито закінчилася, але вбивати на Майдані не перестали. 3 березня на світанку двірники між контейнерами біля ресторану «Макдональдз» виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням. Коли «УМ» прийшла в офіцерський штаб «Правого сектору», який розмістився поруч у магазині «Алло», чоловіки сказали, що бачили вбитого, але він не з їхніх лав. За їхніми словами, чоловік був застрелений сьомим калібром у груди, перед тим його побили, вся спина була у гематомах. «Більше вам у міліції скажуть. Вони відразу прибули на місце злочину», — заявили у «Правому секторі». Міліція виявилася неговірка. Вони не знають, чи чоловіка поховали, не сказали, звідки він, і не назвали імені, вказали лише, що загиблому 24 роки і помер він від вогнепального поранення у голову.

У цю суботу протестувальники прощалися ще з одним хлопцем із «Залізної сотні». 17 березня зранку на Майдані чотири невідомі насмерть забили 20–річного Тимофія Стебльова. Хлопець родом із Луганської області, круглий сирота. Чи знайде міліція, яка так вправно «патрулює на Майдані», винних, — питання риторичне.

При всьому тому захисники громадського порядку в міліцейській формі запевняють, що в урядовому кварталі пересуватися і жити безпечно, вони тримають руку на пульсі. «Столичні правоохоронці спільно з громадськими активістами забезпечують безпеку громадян, які проживають в урядовому кварталі», — наголосили «УМ» у міліції. Коли хлопці з Майдану почули міліцейське пояснення, тільки розсміялися. «Я проводив дівчину додому. Живе недалеко від Майдану. Коли повертався назад на Майдан, побачив, що на тротуарі біля Банкової стоїть білий бус. Звідти вибігли хлопці в масках, почали бігти за мною, кинули мені вслід гранату. Добре, що бігаю добре. Ледве врятував шкуру», — ділиться пережитим Олег.

Зброя, яку не здають

У міліції наголосили: «Правоохоронці перевіряють дозволи на право носіння зброї в установленому законом порядку. Наразі в столиці триває місячник добровільної здачі зброї. Нагадуємо, що громадяни, які добровільно звертаються до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, звільняються від кримінальної відповідальності згідно зі статтею 263 КК України».

У неділю на віче чиновники та деякі громадські активісти в унісон із міліцією просили хлопців із Майдану добровільно здати зброю. Важко собі уявити, щоб хтось із майданівських бійців, які брали участь у боях із «Беркутом» 18—20 лютого, отримали поранення і поховали побратимів, а потім пройшли експертизу та отримали дозвіл на носіння і користування вогнепальною зброєю, добровільно здали своє «багатство» міліції. Ще важче уявити, щоб міліція прийшла на Майдан і обшукувала бійців. «Сюди вони не приходять, з нами не спілкуються. Вчора (17 березня) ми були на полігоні, поверталися на метро на Майдан. До нас уперше підійшли міліціянти та обшукали на наявність зброї. Нічого не виявили. Відпустили і на прощання потиснули руку», — розповідає майданівець, який із побратимами покинув Самооборону Дубаса, створив охоронну фірму та тепер щодня їздить на тренування, щоб у разі небезпеки дати гідну відсіч, а не бігти на ворога з палицями і коктейлями Молотова.

«Подивися серіал «Життя і пригоди Міші Япончика». Можеш почати з четвертої серії. Там якраз ідеться про зміну влади і здачу зброї. Майже як на Майдані сьогодні», — пропонує ознайомитися з ситуацією в Україні через кіно хлопець, який минулого тижня одним із перших отримав дозвіл на носіння зброї.

Національна гвардія — як «Поліцейська академія»

З 18 березня на сцені Майдану замість плаката із зображенням Тараса Шевченка на цілу задню стіну розмістили велетенську рекламу Національної гвардії з портретом солдата: «Національна гвардія України запрошує усіх, хто має честь стати на захист Вітчизни!», внизу подаються контактні телефони, куди звертатися для запису. Хлопці на Майдані скептично ставляться до подібних пропозицій. На нарадах сотників через Національну гвардію майже щодня відбувається бунт.

«Вони повиходили з офісів, кажуть, що мають 42 сотні Самооборони. Я не сперечаюся, може, частина з них брали участь у боях, але за власним бажанням, а не під керівництвом сотників. Усі три дні і дві ночі я майже не відходив із передової, хіба що води попити і за потребами сходити. Я не бачив жодного сотника, який би керував боєм і казав, що робити. Був повний хаос. На Грушевського ми працювали більш організовано, там були командири. А на Майдані та Інститутській частина хлопців прийшли на передову вперше, вони не знали, як себе поводити, здригалися від кожного вибуху гранати, отримували безглузді поранення, яких можна було уникнути, якби був командир. А тепер, коли все мирно, на нараду сотників приходять чоловіки, які б’ють у груди і кажуть, що це вони прогнали «Беркут». І, що найцікавіше, саме вони агітують записуватися в ряди Національної гвардії і відмовитися від носіння зброї, здавати її в міліцію. Чи я дурний співпрацювати з силовиками, які ще недавно виконували наказ і стріляли в мене — без бронежилета, зброї, лише з палицею», — міркує Микола.

Його побратим додає: «Я колишній військовий. Служив у Національній гвардії, поки її не розпустили. Це була військова еліта. А зараз — клоунада. Ви бачили фільм «Поліцейська академія»? Зараз гвардія більше схожа на те, що відбувається у фільмі. Я думаю, що вони створили Національну гвардію не заради захисту Вітчизни. По–перше, таким чином влада хоче витурити людей із Майдану. По–друге, спонукає підписувати контракт, а це зобов’яже бійців дотримуватися закону і наказів. По–третє, звідки ми знаємо, що завтра та ж Національна гвардія не буде направлена на Майдан для «зачистки». Ми для влади — як більмо на оці, кістка в горлі. Вони й так роблять, що їм заманеться, і не слухають народ. Замінили одного змія іншим. А якщо Майдан розійдеться, дійде ще до більшого абсурду, ніж було при Януковичу. Ми пролили кров, хлопці кістками лягли тут, але нічого не добилися. Тому розходитися з Майдану не будемо, доки не змінимо систему влади, доки вони не навчаться поважати людей. Воля або смерть».

Сьогодні якщо прийти до штабу і написати скаргу, що в якійсь із будівель (КМДА, Жовтневий палац, Український дім, Будинок архітектора), в якій мешкають активісти, панує безлад, п’янство і проституція, і притому навести конкретні приклади, вказати імена, Самооборона не вживатиме ніяких заходів. У штабі пропонують написати звернення–скаргу на ім’я Дубаса, а він, якщо захоче, відповість, а якщо ні — проблема залишиться. «Виглядає так, що комендатуру влаштовує анархія і махновщина. Я вже не знаю, куди звертатися» — бідкається пенсіонер із Криму, який ночує у Жовтневому третій місяць. «Це друга хвиля революції, хочуть знищити нас ізсередини. Але ми вже надто багато разом пережили, щоб зараз здатися за крок до перемоги», — запевняють хлопці з барикад і додають, що із махновщиною самі поволі впораються — «п’яних, інтердівчат і неадекватних активістів відправляємо за власні кошти додому, але перед тим заставляємо вимити коридори і туалети».

http://umoloda.kiev.ua/number/116/0/86621/

Два постріли в серце...

  • 26.03.14, 06:30
Два постріли в серце 
У Рівному спецпризначенці застрелили місцевого керівника «Правого сектору» Олександра Музичка
Наталка ПОЗНЯК-ХОМЕНКО   

Учора близько півночі біля кафе «Три карасі», що в селі Бармаки неподалік Рівного, спецпризначенці застрелили Олександра Музичка. Музичко, він же Сашко Білий, відомий як герой скандальних відео, коли з автоматом Калашникова приходив на засідання президії Рівненської облради чи надто експресивно спілкувався з помічником прокурора (ці кадри активно використали для антиукраїнської пропаганди російські телеканали). Олександр Музичко був неоднозначною фігурою. В останні місяці він очолював місцевий «Правий сектор», а свого часу брав участь у бойових діях у Чечні й, за твердженням народного депутата Москаля, був членом злочинного угруповання. Проте методи, якими силові структури розправилися з Музичком, викликали обурення у багатьох українців.

Інтернет–видання 4vlada.com передає слова свідків, які стверджують, що «невідомі приїхали на трьох мікроавтобусах «Фольксваген», вивели всіх відвідувачів (кафе), у тому числі й Музичка. На нього одягли наручники, побили його та двох охоронців. Згодом люди почули дві автоматні черги».

https://www.youtube.com/watch?v=ArdLaeEZSZ4

Офіційну версію подій представив учора перший заступник міністра МВС України Володимир Євдокимов. «Була проведена спецоперація зі знешкодження збройного угруповання на території Рівненської області, під час якої загинув Олександр Музичко та було поранено співробітника правоохоронних органів», — розповів він під час прес–конференції.

Євдокимов зазначив, що спецоперацію здійснювали спільно з ГУБОЗ та спецпідрозділом «Сокіл» у рамках кримінального провадження, відкритого 8березня проти Музичка за «злісне хуліганство та протидію законній діяльності співробітників правоохоронних органів». Спецпризначенці начебто змушені були застрелити Музичка з метою самооборони. «Він хотів утекти через вікно та відкрив вогонь на ураження по «Соколу». Перша куля потрапила у шолом співробітника «Сокола», але відрикошетила у передпліччя. Другим пострілом Музичко вцілив у погон цьому співробітнику, після чого той відкрив вогонь по ногах Музичка. Інші співробітники стріляли у повітря. Згодом iще один постріл влучив Музичку в ногу, той намагався відстрілюватися. Правоохоронці на той момент були за спиною Музичка. Коли його повалили на землю, він продовжував стріляти і був поранений. Викликані лікарі констатували смерть Музичка», — повідомив заступник міністра.

Такий виклад подій викликає сумніви. Місцеві журналісти та члени «Правого сектору» впевнені, що метою спецпризначенців було не заарештувати Музичка, а вбити. «Коли ми прибули на місце злочину, то побачили біля «Карасів» купу гільз від автомата Калашникова та пістолета Макарова. Далі на горбочку лежав Музичко. У нього були прострелені ноги у трьох місцях, руки заковані в кайданки. Сорочка спереду розірвана — я так думаю, що перевіряли, чи немає на ньому бронежилета — і два постріли в серце. Як він міг стріляти, якщо руки були скуті? Навіщо було стріляти в серце, якщо в нього вже були прострелені ноги? Це холоднокровне вбивство. Ми доведемо це — будемо ініціювати проведення незалежної експертизи, яка встановить, з якої відстані були здійснені постріли», — каже «УМ» товариш убитого, активіст рівненського «Правого сектору» Ярослав Гранітний.

Такої ж думки і Микола Ляхович, активіст із Рівненщини, який у часи президентства Кучми був політв’язнем, фігурант «справи 9 березня». «Всі знають, що в разі небезпеки збройного опору з боку тих, кого затримують, та ще й у громадських місцях, операцію відмінять, — пише він на своїй сторінці у «Фейсбуку». — Якби ставилось завдання просто затримати, а не знищувати під час затримання — то операцію провели б без єдиного пострілу, а якби й стріляли, то не на ураження. Сашко Білий не був «білим і пухнастим», але за жодних обставин жодна правоохоронна структура не може діяти, як банда кілерів!».

Цікаво, що рівненська міліція не була в курсі проведення спецоперації. За інформацією прес–служби обласного УМВС, повідомлення про вбивство надійшло до місцевих правоохоронців від відвідувачів кафе. Рівненські міліціонери прибули на місце НП, почали слідчі дії і навіть устигли порушити карну справу за фактом.

Під час спецоперації було затримано і п’ятьох громадян, з них двоє бійців «Правого сектору» та троє цивільних. Серед них — начальник міського центру зайнятості Володимир Даценко, стверджує видання charivne.info, передаючи слова свідків, що принаймні двоє із затриманих були поранені. За словами ж Володимира Євдокимова, «трьох затриманих поплічників Музичка доправили до Києва на допит», оскільки «у діях злочинного угруповання чітко проглядаються ознаки бандитизму».

У зв’язку з убивством Музичка «Правий сектор» висунув вимогу відставки міністра внутрішніх справ та арешту бійців «Сокола» і заявив, що помститься Авакову. Міністр виклик прийняв.

Цікаво, що за тиждень до трагедії сам Сашко Білий оприлюднив відеозвернення, де повідомив, нібито має стовідсоткову інформацію, що «керівництво Генпрокуратури і МВС України прийняли рішення про моє фізичне знищення». Останніми словами, які Музичко написав на своїй сторінці у мережі «Фейсбук», були: «Хочете мене грохнуть — приїжджайте, з нетерпінням вас чекаю!».

Дочекався...

Незносне: "Ж-ж".

  • 26.03.14, 05:30

Журналіст "Української правди"
Спростування слів Юлії Тимошенко25 березня 2014, 18:02
Вирішив все-таки написати про маленьку неправду від Юлії Тимошенко, в яку вона затягнула і мене особисто.


В ході останнього ефіру Шустера Тимошенко з посиланням на мене заявила, що я начебто знайшов у Януковича в Межигір'ї відеозаписи із камери Тимошенко.

Ось як Тимошенко описувала свої умови утримання під вартою в харківський лікарні:

"...Двадцять квадратних метрів з трьома відеокамерами як телескопи, які дивляться тобі не просто в душу, а слідкують за кожним твоїм кроком. І коли ти вночі перевертаєшся, то ця камера робить такий звук "ж-ж", і ти точно знаєш, що на тебе дивляться в упор.
(...)
І що саме ганебне, коли я зустріла після звільнення Сергія Лещенка, він сказав, що коли він зайшов в Межигір'я, то біля великої плазми, яка стояла десь в кімнаті у Януковича, він знайшов фільми з моїми записами. Це вже переходить всі людські межі. Вони кожного дня знущалися щохвилини, щоб зламати і поставити в стан, що людина там вижити не може".


https://www.youtube.com/watch?v=2Wqq-zafKIc

Хочу сказати, що я ніколи не говорив такого Юлії Тимошенко.

Я справді разом зі своїми колегами брав участь у огляді спальні Януковича в межигірській Хонці, де було знайдено декілька десятків дисків із записами. Але там не було відео з камери Тимошенко. І свідки цьому – з десяток журналістів, серед яких Мустафа Найєм, Павло Шеремет, режисер Володимир Тихий і група продюсерів "Вавілон-13".

Серед дисків ми знайшли два політичних відеофільми з агітацією проти Тимошенко, а також відео свідчень Петра Кириченка по справі Щербаня та запис прес-конференції його сина Руслана Щербаня. Це – все, що стосується Тимошенко.

Сам факт перебування таких матеріалів у спальні Януковича говорить про те, що він справді розглядав Тимошенко як особистого ворога. Але це – не єдине, що він зберігав у спальні.

Також там був аудіозапис гадалки, яка передбачала майбутнє Януковичу, було відео мису Айя, де Янукович будував собі ще одне кримське Межигір'я, було відео агітації проти Януковича, підготовлені Медведчуком, були рекламні ролики Олега Ляшка та інше.

Коли я через декілька днів зустрів Тимошенко після засідання Радбезу в парламенті, то розповів їй, що в спальні Януковича були диски зі свідченнями Кириченка, виступом Руслана Щербаня та пропагандистськими фільмами проти Тимошенко.

При цій розмові були присутні прес-секретар Тимошенко Марина Сорока та депутат Олександр Абдуллін, а відбувалася вона біля посту охорону кабінету Турчинова. При цьому Тимошенко уточнила, чи було відео з її камери. На що я відповів – ні, такого відео ми не знайшли.

У мене питання – як довіряти Тимошенко в якихось суттєвих, глобальних питаннях, якщо вона на рівному місці вигадала історію про відеозаписи в спальні Януковича?

Цікаво, а чиї це записи: