хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Мрії кремлядського карла.

  • 05.02.14, 00:30
Не дозволяйте Путіну захопити Україну!!!
TIMOTHY SNYDER, FEB . 3 , 2014

E -MAIL
FACEBOOK
Твіттер
SAVE
БІЛЬШЕ

ВІДЕНЬ - Як російські лідери , дипломати і коментатори розмірковують про поділ України , ми повинні почати запитувати , що це буде насправді означати .

Якщо нинішня криза закінчується фрагментації української держави , результат буде мати катастрофічні наслідки для всіх зацікавлених , у тому числі Росії . Ризик у тому , що , в умовах хаосу і за відсутності рішучого Західної позиції , Росія могла б за логікою її поточних стереотипів прийти до дуже небезпечних висновків .

На відміну від Європи і США , Росія має чітку позицію по Україні . Надія Володимира Путіна на майбутнє його Євразійський союз , який буде створений в січні наступного року в якості конкурента в Європейський Союз . Білоруські та казахстанським "сильним лідерам" є шанс створити свій клуб диктаторів. Але оскільки ідея має малу народну підтримку в будь-якому місці , євразійська інтеграція може мати місце тільки в умовах російського панування і місцевої диктатури. Для пана Путіна , Євразійський союз не матиме сенсу без України . Євразійський ідеологія є дітищем Олександра Дугіна , який ніколи не замаскований своє захоплення фашизму. Його веб- сайт публікує російських стратегів , які стверджують , що Україна не є суверенною державою.

Нинішня криза в Україні почалася через російської зовнішньої політики. Український уряд на чолі з Віктором Януковичем , здавалося , готова підписати популярний угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Пан Путін вискочив швидко з готівкою і низьких цін на газ для пана Януковича , який потім різко змінив курс , відмовившись підписати угоду . Бо сім'я Януковича накопичив неймовірне багатство під час його президентства , він , можливо , також були стурбовані можливістю того , що Європейський союз принесе правопорядок . Не було б такого ризику в Євразійський союз .

З кінця листопада мільйони українців виступає за про-європейського курсу , тільки на них вішають ярлики екстремістів , іноземних агентів і злочинців. З Російською гроші прийшли російська модель правління . Янукович через парламент незаконно " протягнув " законодавства , які зробили Україну диктатурою 16 січня.

Нові закони , є імітацією російських . Але Україна не Росія . Занадто багато українців вкусили занадто багато свободи занадто довго. Люди чинили опір цю раптову спробу тиранії. Янукович втратив контроль над місцевими інститутами влади , а минулого тижня зробив жести в бік опозиції прийняття відставки непопулярного прем'єр-міністра і звернути назад деякі диктаторські закони. Але прес репресій продовжуються під егідою МВС , тісно пов'язаних з Росією , а керівництво військових робить шуми про «стабільність ».

Якщо Росія не піде на нову інтервенцію, наступний етап може бути внутрішнім переворотом , де проросійські українські політики можуть взяти владу , можливо , зберігаючи Януковича як підставну особу . Українські політики , відповідальні за насильство, залежать від російської інтервенції для їх політичного виживання . Якщо Росія підтримує внутрішній переворот в Україні , опір буде тільки збільшуватися.

В даний час , Олімпійські ігри в Сочі може обмежити російську політику , так як пан Путін не зацікавлений виглядати , як імперіалістичний агресор під час світових ігр. До і під час Ігор , було б доцільно займатися трьома ознаками ескалації : Якщо російська пропаганда наполягає , що українська опозиція нацисти і антисеміти (наприклад маніпулятивної експлуатація пам'яті Другої світової війни вже йде ) , якщо теракти в Росії під час Олімпійських ігор покладають відповідальність на українських націоналістів , і, нарешті , якщо російські війська нібито в південно -західній Росії , щоб забезпечити ігор зібрані не на схід від Сочі , але на заході - уздовж кордону з Україною .

Росія могла б інспірувати переворот в Україні з чистого нервозності і відсутності кращих ідей , в невиразній надії , що Євразійський мрія може бути якимось чином врятувати пана Путіна . Але коли у російських маріонеток нічого не вийде , пан Путін стане перед вибором між збройним втручанням і втратою обличчя . Використання російської зброї в Україні , ймовірно , призведе до масового кровопролиття , але не на сприятливий результат для Москви. Навіть якщо Росія може виграти швидкий війну , хоча навряд , підпілля триватиме.

Європейський союз і справжнє українське керівництво має укласти угоду - і швидко. Решта законів диктатура повинна бути скасована і повний Амністія , надана активістів опозиції. Міжнародні організації , такі як Лікарі без кордонів слід приділяти список заарештованих і дозволили відвідати поранених. Парламентська демократія повинні бути відновлені на моделі української Конституції 2004 року, і нові президентські і парламентські вибори повинні проводитися . Вихід з кризи є повернення до української демократії. Пан Янукович був обраний , але з тих пір незаконно змінили систему таким чином , щоб підірвати його легітимність.

З нового старту і нових виборів , українці могли вирішити для себе , чи воліють вони в Європу чи Євразію . Зі свого боку , Європейський Союз міг би відновити переговори щодо Угоди про асоціацію , і пропонують деякі безпосередні позики . Якщо демократія буде відновлена в Україні , українська економіка , безсумнівно , буде боляче до кінця російських кредитів і російських торгових бойкотів . Але європейські країни можуть купити будь-які продукти, що Росія бойкотує і, в кінцевому рахунку , торгівля з Європою важливіше торгівлі з Росією .

Це тест для Європейського Союзу. Українські лідери , які організовують насильство і зберегають тісні зв'язки з Росією, вже в Європі - з їх дипломатичних паспортів , банківських рахунків , підставних компаній , без передоплати і лобістів. Реальний питання , чи є олігархія чи включення України в майбутнє Європи .

Якщо Європейський союз не діє і є російські спецслужби здійснять внутрішній переворот в Україні , можливі наслідки військової катастрофою для Росії та політичної кризи в Європейському Союзі. Якщо європейські дипломати можуть бути посередником рішення , російські дипломати та експерти будуть протестувати, що українська демократія не що інше , як західне втручання. Але в серцях більшісті росіян , хоч можливо , не всіх , поселиться свобода.

Тімоті Снайдер є професором історії в Єльському університеті та науковий співробітник Інституту наук про людину. Він є автором " Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним ».
http://www.nytimes.com/2014/02/04/opinion/dont-let-putin-grab-ukraine.html?_r=0
10

Коментарі

15.02.14, 08:21

ну что я могу сделать за своим компьютером? только рвать волосы ?
я рассылаю!
а лучше если об этом узнает оппозиция!!!
ОППОЗИЦИЯ, АУ!!!

    25.02.14, 08:34Відповідь на 1 від ir-ris

    а вообще то майдан может вызвать оппозицию для отчета и рекомендаций?
    или народ уже ничего не значит? почему бы с народом не посоветоваться?
    меня не оставляет подозрение, что майдан пошлет оппозицию ...

      35.02.14, 08:58

      ось їм а не розподіл України

        45.02.14, 09:23

        К сожалению надеятся не на кого. Только сами свои проблемы мы сможем решить. И никто другой за нас их не решит.

          55.02.14, 11:59Відповідь на 2 від ir-ris

          Опозиція має представництво у ВР, а МАйдан ні.
          Бачу, що ДОпа-Гепа обскочать Майдан і попросять захисту у Росії швидше, ніж ОО у Європи

            65.02.14, 12:08Відповідь на 5 від М_Ірина

            надо пхать ОО постоянно, что бы помнили на кого работают!!!

              75.02.14, 12:13Відповідь на 4 від верь

              К сожалению надеятся не на кого. Только сами свои проблемы мы сможем решить. И никто другой за нас их не решит.Это да.

                85.02.14, 12:17Відповідь на 7 від ab absurdo

                  95.02.14, 14:25Відповідь на 6 від ir-ris

                  Це потрібно, але врахуйте, що у ВР вони працюють в умовах спротиву БІЛЬШОСТІ.
                  Це дуже важко. А ось Майдан висловлює лише побажання, котрі, на жаль, не мають юридичної сили

                    105.02.14, 14:42Відповідь на 9 від М_Ірина

                    их там сильно запутывают в правовых коллизиях как в сетях. поэтому встряска не помешает! если бы Клычка не брызнули с огнетушителя , подозреваю, что страна погрузилась бы уже в то же болото.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна