хочу сюди!
 

lilitjh

19 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 15-50 років

Ціна рибки в СПІЛЬНІЙ акваторії.

  • 06.08.13, 20:51
Лобова атака
Уцілілий рибалка розповів у інтерв’ю журналістам, що російські прикордонники навмисно таранили його баркас

Іван ГАВРИЛЯК   

Рибалка Олександр Федорович, який уже другий тиждень перебуває в Єйській центральній райлікарні (це Ростовська область Росії), в інтерв’ю ТСН розповів про обставини зіткнення українського баркаса з катером російських прикордонників в Азовському морі. В результаті загинуло четверо моряків баркаса, Олександр — єдиний, хто вижив.

За словами чоловіка, російські прикордонники намагалися двічі підрізати їхнє судно. «Було таке відчуття, що вони хотіли нас просто переїхати, — каже Федорович. — На третій раз вони обійшли нас ззаду, розвернулися i пішли лоб у лоб тараном. Чистий таран був!».

Дружина рибалки Марина Федорович ще тиждень тому запевняла «УМ», що, за словами Олександра, ті постріли, про які російська сторона заявляє як про попереджувальні, були автоматними чергами по моряках.

Російська сторона подібні звинувачення відкидає. Наталія Стредініна, співробітник прес–служби прикордонного управління ФСБ РФ по Краснодарському краю,має СВОЄ БАЧЕННЯ ПОДІЙ  і  заявила: «Намагаючись відірватися від російських силовиків, судно–порушник зробило небезпечний маневр, різко змінило курс у бік переслідувачів, порушивши міжнародні правила попередження зіткнення суден у морі. В результаті чого човен завалився на борт прикордонного катера і перекинувся».

Як писала «УМ» раніше, 17 липня в Азовському морі сталося зіткнення українського човна і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, в результаті чого загинули четверо громадян України, одного вдалося врятувати.

Щодо Федоровичапорушили справу за ч. 3 ст. 256 Кримінального кодексу Російської Федерації («Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів»). Якщо українця визнають винним, за російським законодавством, йому загрожує штраф від 100 тис. до 500 тис. рублів (25—125тисяч грн.) або до двох років позбавлення волі.

У свою чергу, Генеральний консул України у Ростові–на–Дону Віталій Москаленко запевняє, що Україна робить усе можливе для повернення рибалки на Батьківщину. Адже баркас перебував у акваторії Азовського моря, яке, згідно з двостороннім договором, є зоною спільного використання Росії та України. До того ж на ньому не було риби, тому звинувачення в браконьєрстві безпідставні.

22

Коментарі

16.08.13, 21:10

Якби була нормальна влада, давно б знайшли баркас і з"ясували, хто кого таранив.

    26.08.13, 21:21

    а в Україні є міністерство іноземних справ ??? чому немає НОТИ !!!???

      36.08.13, 21:28

        46.08.13, 21:56

        Чому не надіслали ноту до ООН про піратство прикордонників з РФ?

          56.08.13, 22:05Відповідь на 4 від Ivan_Tom

          Чому не надіслали ноту до ООН про піратство прикордонників з РФ?там і так знають.

            66.08.13, 22:08Відповідь на 5 від Пробіотик

            Знають. Але реакції з боку України немає. Отже, все гаразд. Можна й надалі топити

              76.08.13, 22:14Відповідь на 6 від Ivan_Tom

              Знають. Але реакції з боку України немає. Отже, все гаразд. Можна й надалі топитияка тут в сраку, вибачте, реакція? головне, що ми, люди, не сприймаємо це нормально. а уряд - то пшик, збіговисько. я навіть його не сприймаю як такий, що відповідає за мою країну. сьогодні показували сюжет про даунів-рокерів, які виступали в Олесі і обісцяли наш прапор на сцені, згодом протягнув через дупу російській триколор. Росія там бистро відреагувала, наші жують соплі. на хрін мені такий уряд? мав я їх там, де просовували російсчькій триколор. американців піймати і обісцяти прилюдно, ото буде реакція.

                86.08.13, 22:16Відповідь на 6 від Ivan_Tom

                Одесі (місто) -поправка. друкую в темряві

                  96.08.13, 22:18Відповідь на 6 від Ivan_Tom

                  Знають. Але реакції з боку України немає. Отже, все гаразд. Можна й надалі топитиА де ж , так званий, "народ"? Де wox populi???

                    106.08.13, 22:24Відповідь на 5 від Пробіотик

                    Чому не надіслали ноту до ООН про піратство прикордонників з РФ?там і так знають.ООН може реагувати на офіційний лист,а Український МІД мовчить,значить він на стороні кацапстану.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна