хочу сюди!
 

Людмила

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-45 років

Полонізми і здоровий глузд.

  • 06.05.13, 14:51
Полонізми і здоровий глузд.

Одна з найулюбленіших "фішок" наших опонентів полягає у "звинуваченнях" на адресу української мови. Мовляв, у цих мовах (українській і польській) є схожі слова (те, що обидві ці мови слов'янські, а отже у них є пласт загальнослов'янської лексики такими "прохвєсорами" ігнорується:)) Але оскільки нас у першу чергу хвилюють запозичення, давайте відкриємо таку працю, як Труды этнографическо-статистической экспедиции в Западно-Русский край снаряженной Императорским Русским географическим обществом 7-й том "Евреи Поляки Малоруссы (Cтатистика, сельский быт, язык)" С-Пб 1872 год і з'ясуємо які саме запозичення мають місце...)

Читаємо:

Як видно з наступного, кажучи про "русскій" і "южно-русскоє нарєчіє" автор має наувазі малоросійську-українську мову:

отак от:

І наостанок про справжні запозичення в українській з польської мови (їх близько 70):

http://ruthenia.info/txt/tyschenkok/zapoz/14.html

І про українізми у польській (їх понад 1500):
Джерело: Совтис, Н.М. (2010) Запозичення з української мови в польській дієслівній лексиці. Наукові записки. Серія "Філологічна". Матеріали міжнародної науково-практичної конференції 22-23 квітня 2010 року "Міжкультурна комунікація: мова - культура -особистість", Вип.14. pp.

У статті досліджуються українські лексичні запозичення в польській дієслівній лексиці. Аналізується етимологія назв, час фіксації в польській мові. Звертається увага на особливості та специфіку функціонування запозичень у польській та українській мовах. Досліджується адаптація українізмів до норм польської літературної мови.

От власне і все.Оскільки наші опоненти не можуть нам "нічого інкримінувати" окрім неякісного списка запозичень,який ми розглянемо далі питання про полонізми можна вважати вирішеним на користь української мови.
Українська не лише не є їхньою жертвою, але як виявилося справила вирішальний вплив на розвиток та формування не лише російської, але і польської мов.

21

Коментарі

анонім

16.05.13, 15:00

Бандеровский язык ни с каким другим спутать невозможно. Это пшековский суржик. Довольно тошнотворный.

    26.05.13, 15:07Відповідь на 1 від анонім

    Як і какцапський із присутньою в кожнім слові ЄДИНОЮ голосною ( всі інші, що не під наголосом ПРОКОВТУЮТЬСЯ, напевно із жадібності, бо мацкалям завжди "малавата будєт" з кучою приголосних цикаючих звуків в фіно-угро-тюркських нарєчіях.

      анонім

      36.05.13, 15:07

      Бандеровский язык ни с каким другим спутать невозможно. Это пшековский суржик. Довольно тошнотворный.Як і какцапський із присутньою в кожнім слові ЄДИНОЮ голосною ( всі інші, що не під наголосом ПРОКОВТУЮТЬСЯ, напевно із жадібності, бо мацкалям завжди "малавата будєт" з кучою приголосних цикаючих звуків в фіно-угро-тюркських нарєчіях.А чого ви так розхвилювалися? Клав я на вашу кацапську. Бо я українець до сто якось там коліна. Так шо викаблучуйтесь перед москалями

        46.05.13, 15:15Відповідь на 3 від анонім

        Бандеровский язык ни с каким другим спутать невозможно. Это пшековский суржик. Довольно тошнотворный.Як і какцапський із присутньою в кожнім слові ЄДИНОЮ голосною ( всі інші, що не під наголосом ПРОКОВТУЮТЬСЯ, напевно із жадібності, бо мацкалям завжди "малавата будєт" з кучою приголосних цикаючих звуків в фіно-угро-тюркських нарєчіях.А чого ви так розхвилювалися? Клав я на вашу кацапську. Бо я українець до сто якось там коліна. Так шо викаблучуйтесь перед москалямиЦе добре. Я теж ні гуцулка, ні москалька. Просто в наборі i.ua нема місцини під назвою МежИгір'я.

          анонім

          56.05.13, 15:19Відповідь на 4 від Alter ego*

          Мені до лампочки шо тамє, а чтого нема. Ще два роки ніхто й не знав про це МежИгір"я, а зараз усім так важливе воно стало, буцім то від нього їхнє життя залежить. Від нього і від вигаданого

            анонім

            66.05.13, 15:19Відповідь на 5 від анонім

            Мені до лампочки шо тамє, а чтого нема. Ще два роки ніхто й не знав про це МежИгір"я, а зараз усім так важливе воно стало, буцім то від нього їхнє життя залежить. Від нього і від вигаданоговигаданого золотого унітазу

              76.05.13, 15:21Відповідь на 5 від анонім

              Мені до лампочки шо тамє, а чтого нема. Ще два роки ніхто й не знав про це МежИгір"я, а зараз усім так важливе воно стало, буцім то від нього їхнє життя залежить. Від нього і від вигаданогоА як же ж? Не дарма головний узурпатор всія Української Русі навіть війська ППО притяг? Точечного удару боїться.

                86.05.13, 15:24Відповідь на 2 від Alter ego*

                молодець!

                  96.05.13, 15:26Відповідь на 6 від анонім

                  Мені до лампочки шо тамє, а чтого нема. Ще два роки ніхто й не знав про це МежИгір"я, а зараз усім так важливе воно стало, буцім то від нього їхнє життя залежить. Від нього і від вигаданоговигаданого золотого унітазуЗолотий унітаз - це вже вчорашній день. В царському палаці є багато інших золотих цяцьок: http://tabloid.pravda.com.ua/focus/4e2835c89d745/

                    106.05.13, 15:26Відповідь на 7 від Alter ego*

                    та . спочатку з землі захоплюються, або знищуються оті ппо а потім вражається ціль! пусте те все

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      10
                      попередня
                      наступна