Які чудові в нас люди!

  • 22.03.14, 14:50

Доброго ранку друзі! Нам є в кого вчитися наполегливості та незламності!

Цей 90-річний упівець Анастасій Козак самотужки вирубав чагарі на горі неподалік села Остриня Тлумацького району на Івано-Франківщині, кілька місяців носив каміння та садив дерева. І ось результат – на схилі біліє Тризуб.

Як пояснив патріот, таким чином він вшановує пам’ять своїх загиблих побратимів з Української Повстанської Армії.

Каміння на гору Козак носив власноруч у звичайній господарській сумці, де поміщається 10-12 кілограмів найбілішого гірського мергелю. Від кар’єру до схилу, де мав бути тризуб, треба подолати майже кілометр. За літо колишній упівець виніс на гору більше вантажівки каменю.

Закінчивши викладати камінь, уздовж контуру тризуба пан Анастасій посадив смерічки та туї. Щодня поливав дерева, щоби не всохли. Воду носив руками. Старенький не приховує – було важко. Та образливо – від байдужості односельців: «Мій сусід говорив, що я гору псую,.. худоба йшла, м’яла Тризуб, я сварився».

Аби його творіння було довговічним, пан Анастасій викопав на схилі своєрідний фундамент для Тризубу – канави, щоб каміння не змістилося.

Обране упівцем місце – напрочуд вдале. Державний символ видно не лише з усіх околиць Острині, але й з траси «Івано-Франківськ – Київ». І навіть з космосу – завдяки рівним лініям і вражаючому розмірові білий кам’яний тризуб добре проглядається на електронних картах.





https://www.facebook.com/zgurpravda/posts/464408970357610?stream_ref=10



Бельбек: ВЧ-А4515

  • 22.03.14, 01:09
Как это происходит
Начну с самого главного - нас сливают. Причем, что самое обидное, наше же правительство.

Спустя почти месяц, приходит осознание, что самые опасные враги даже не русские войска. Они поступают вполне грамотно с точки зрения захвата территории. 
Самые опасные враги оказалось руководство и наше правительство. Своим полным бездействием и замыливанием глаз народу. Ситуация, которую описывают в некоторых СМИ и пресс-конференциях кардинально отличается от реальной.
Сегодня нашел интервью и.о. Министра Оборны Тенюха о том, что он поддерживает связь со всеми частями на территории АР Крым, что были даны все соответствующие приказы и ситуация под контролем.
Приказы были.. В количества двух: "оставаться на местах" и "разрешено применять оружие". Все. Про "ситуация под контролем" даже говорить не буду.
И что предлагается во время штурма? Особенно при используемой тактике русских войск, как это было при взятии КП в Севастополе - сначала идут женщины и гражданские, потом самооборона, а потом уже марсиане.
Ни одного вразумительного ответа так не поступило...

Сейчас на территории Украины созданы вооруженные подразделения практически из гражданских. При этом, в Крыму кинуто более 20 тысяч профессиональных военных. Уникальная логика. Хотя, если рассматривать это как очередной шаг по "сливу" как Крыма, так и остальных областей Украины - решение становится вполне понятным.

Очень "порадовал" приказ задерживать всех военослужащих на выезде с Крыма. Кстати, уже начали его отрабатывать. Снимают с вагонов, одевают наручники и увозят. И это за то, что почти месяц стояли ни за что, в окружении противника, без приказов, без малейшей поддержки со стороны правительства. Вот такие дела.
Складывается устойчивое мнение, что нашим товарищам в Киеве просто выгодно, чтобы все части были взяты. И для этого, столько тянется вся эта чехарда.

За все это время, шла огромная поддержка только со стороны населения Украины. Спасибо всем за звонки, за смс, за колючую проволоку (которое наше государство не могло купить за 8 лет), за бензогенераторы, за прожектора.. Да много еще за что. Наверное, только из за этой поддержки все еще не бросили и стараются что-то сделать хотя бы своими силами.

А то, что сейчас проиходит? Протянули рваную шапку народу с надписью "поможем нашей армии!".. Честно говоря, стыдно смотреть на это..

У нас в Перевальном находилась 36-я часть береговой обороны. Почему не поступило приказа о выводе этой части? Тысяча хорошо обученных, профессиональных военных. Нужно было дождаться, не давая приказов, не обеспечивая поддержкой, того момента, когда люди просто устанут стоять просто так? И с чувством, что их просто бросили и никому не нужны, будут увольняться, переходить на другую сторону? Я их нисколько не осуждаю. Да, многие остались верны присяге. Но и многие просто разочаровались вконец от того, что они ничего не значат для правительства. 

Я призываю народ Украины, всех кто понимает, что происходит. Необходима директива о выводе наших войск. Я скажу так, многие даже из тех, кто сдались, готовы были пожертвовать жизнью при необходимости. Но нет ничего глупее, чем умирать просто так - из за не отданного приказа, потому что некоторые бояться потом за него отвечать. Выхода было два: либо вводить войска на помощь нашим ребятам в Крыму и начинать боевые действия, либо выводить их. Первый мы прохлопали, второй уже почти тоже. 

Грустная получается история.. но уж как есть.. 

Для тих, хто ше не в курсі.

Нова ініціатива від "Батьківщини". Це жесть, люди добрі. Читаємо і робимо висновки.

Проект
вноситься народними депутатми України 
О. В. Медуницею
І. М. Стойком

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про превентивне затримання особи (осіб)

Верховна Рада України, констатуючи факти зростання в країні ескалації екстремізму та сепаратизму, що загрожує національним інтересам держави та суспільства, а також територіальній цілісності України, з метою забезпечення миру та безпеки в державі, запроваджує тимчасовий порядок превентивного затримання осіб, причетних до підготовки та вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, громадської безпеки та громадського порядку, проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян та інших злочинів, що підривають цілісність та суверенітет держави.

І. Загальні засади

Стаття 1. Превентивне затримання особи
Превентивне затримання особи здійснюється уповноваженими на це державними органами з метою недопущення та припинення злочинних 
посягань, які вчинюються особами (особою) проти основ національної безпеки України, громадської безпеки та громадського порядку, проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян та інших злочинів, що підривають цілісність та суверенітет держави.

Стаття 2. Порядок превентивного затримання особи
За наявності достатніх даних, отриманих відповідно до законів України, які дають підстави підозрювати особу у готуванні або вчиненні протиправних діянь, передбачених статтею 1 цього Закону, така особа може бути затримана строком до 30 діб.
Затримання здійснюється на підставі мотивованої постанови, затвердженої начальником органу внутрішніх справ або органу служби безпеки з санкції прокурора, з якою затримана особа ознайомлюється не пізніше 24 годин з моменту її затримання.
Превентивне затримання не застосовується до вагітних жінок, жінок старше 55 років та жінок, які мають дітей віком до чотирнадцяти років, інвалідів I групи, чоловіків старше 60 років, а також до осіб, які не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність.
Право дачі санкції на превентивне затримання мають Генеральний прокурор України, прокурори Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя та прирівняні до них прокурори, їх заступники, а також прокурори міст та районів.

Стаття 3. Права затриманого
Затриманій особі гарантується право на життя, здоров’я та повідомлення близьким родичам відповідно до чинного законодавства.


Стаття 4. Порядок оскарження превентивного затримання 
Затримана особа має право оскаржити постанову про превентивне затримання прокурору.
Розгляд скарги здійснюється прокурором протягом трьох діб з часу її надходження.

Стаття 5. Строки превентивного затримання
Строк превентивного затримання визначається постановою про його застосування. Цей строк може бути скорочено або продовжено прокурором. Після закінчення терміну затримання особа, якщо в її діях не виявлено складу злочину, має бути негайно звільнена, про що повідомляється прокурор.
У разі виникнення збройного конфлікту чи реальної загрози територіальної цілісності та суверенітету країни, прокурор вправі продовжити строк затримання особи до 6 місяців у місцях, визначених статтею 6 цього Закону.
Якщо протягом строку превентивного затримання в діях особи встановлено ознаки кримінального правопорушення, ці відомості вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочинається кримінальне провадження в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України. У разі обрання щодо цієї особи як запобіжного заходу взяття під варту час превентивного затримання зараховується до 
строку перебування під вартою.

Стаття 6. Виконання постанови про превентивне затримання 
Постанова про превентивне затримання особи виконується органом, який її виніс. Затриманих тримають в слідчому ізоляторі, в ізоляторі тимчасового тримання, в закладах Державної пенітенціарної служби або в місцях, які визначаються прокурорами областей. 
Порядок їх тримання визначається спільною інструкцією Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України, яка погоджується з Генеральною прокуратурою України.

Стаття 7. Заходи щодо охорони майна затриманого 
У разі превентивного затримання особи орган внутрішніх справ або орган служби безпеки зобов'язаний вжити заходів щодо збереження його особистого майна.

Стаття 9. Повідомлення про превентивне затримання
Про превентивне затримання особи і місце її перебування посадова особа органу внутрішніх справ чи служби безпеки зобов'язана протягом 24 годин повідомити дружину (чоловіка) або іншого близького родича, а у необхідних випадках також повідомити про це за місцем роботи затриманого.
Про застосування превентивного затримання щодо іноземного громадянина чи особи без громадянства протягом доби повідомляється Міністерство закордонних справ України.

Стаття 10. Право на відшкодування шкоди
Затримана особа, вина якої у готуванні або вчиненні злочинів, передбачених частиною першою статті 2 цього Закону, не була доведена, має право на відшкодування в повному обсязі завданої їй матеріальної та моральної шкоди згідно з чинним законодавством.

Стаття 11. Дія Закону
У разі виникнення невідповідностей між нормами цього Закону та нормами Кримінального процесуального кодексу України до початку кримінального провадження застосовуються норми цього Закону.

ІІ. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
2. Протягом дії цього Закону зупиняється дія частин другої та третьої статті 29 Конституції України стосовно осіб, зазначених у частині першій статті 2 розділу І цього Закону.

Голова Верховної Ради  України                                                                                                                       О. В. ТУРЧИНОВ

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=50284