хочу сюди!
 

Ирина

50 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 43-52 років

Запрошуємо в Софіївку!

  • 23.06.11, 16:02
Ви цікавитеся туризмом і не чули про «Софіївку»? Не може бути. Парк, який побудував польський магнат Станіслав Щенсни Потоцький для своєї красуні-дружини - одна з головних атракцій цього міста в Черкаській області, лежачого в самому центрі України. 
Там, де річки Кам'янка і Уманька з'єднуються в один потік, люди селилися давно - ще з часів трипільців. Першу дерев'яну фортецю на березі ріки побудував тут Валентій Олександр Калиновський (1616). У форпосту незабаром виросло місто Умань (1616). Місто навіть було столицею Правобережної України в 1670-1674 рр.., Коли тут розташовувалася резиденція гетьмана Михайла Ханенко. Далі були жахи Колеівщіни. З-за свого «центрового» положення Умань не могла уникнути участі у всіх війнах, які велися в нашій країні. Сама кривава сторінка в історії міста - «Уманський різня» 21 червня 1768 Бунтівників Коліївщини жорстоко покарали російські солдати, гайдамаків «паціфіціровалі» в Кодні.
А потім місто стало власністю Станіслава Щенсного Потоцького ... У 1796 р. в Умані закладається парк, який незабаром стане одним з найкрасивіших в Європі. Більше 150 гектарів дібров і полян, фонтанів і скульптур, ставків і підземної річки, тиші і спокою, мистецтва в поєднанні з природою. Сюди варто приїжджати не на декілька годин - за декілька годин тільки прокинеться «апетит» до прекрасного, яке щедро дарує казкова країна «Софіївка». 

Задумуючи парк, Потоцький мріяв влаштувати для дружини шматочок її рідної Еллади (Софія за походженням була гречанка) - і ця мрія здійснилася за допомогою військового інженера Людвіга Метцеля. Під парк була вибрана хороша лісиста місцевість над річкою. 6 років кріпосні Потоцького рили ставки і підземну річку, споруджували фонтани і водопади, прокладали алеї і перетягували величезні кам'яні брили. Скульптури в парк доставлялися з Італії і Франції. З різних країн світу до Умані везли саджанці кзотіческіх дерев. У травні 1802 р. Софія одержала самий розкішний подарунок в свій день народження. Тут все нагадувало про античності. Ось павільйон богині кольорів Флори з білою колонадою, ось тераса Муз, Левкадська скеля з оглядовим майданчиком «Бельведер», ось диво інженерної думки - фонтан «Змія», де вода б'є на висоту 18 м. всього лише за рахунок перепаду висот між Нижнім і Верхнім ставками. А далі, повз гротів Громового і Венери, стежка веде до Верхнього ставка, центр якого прикрашає Рожевий павільйон на Острові Любові. Звідси ж, від Амстердамського шлюзу, починається повна відкриттів подорож підземним Стіксом до Мертвого озера. 

А парк! Ось Аполлон задюбовался дзеркалом ставка, ось Амур прицілюється зі свого лука, ось бюсти Сократа і Платона ... 


Тож запрошую в Умань,я впевнена що вам тут сподобається! 
якщо є бажання можу допомогти з розміщенням :)




8

Останні статті

Коментарі

Гість: Pernatik

123.06.11, 22:31

оболденно

    анонім

    224.06.11, 13:17

    несколько лет мечтаю туда попасть

      324.06.11, 15:33Відповідь на 2 від анонім

      несколько лет мечтаю туда попасть ну так что ж мешает?

        анонім

        424.06.11, 15:35Відповідь на 3 від irish-dream

        несколько лет мечтаю туда попасть ну так что ж мешает?та вот людей не как не соберу. то сильно сломала ногу в гипсе была 3 месяца теперь проблемы со зрением.вот вычухаюсь и поеду может быть в сентябре.

          524.06.11, 15:40Відповідь на 4 від анонім

          ну дивись, коли надумаєш... можу допомогти з квартирою

            анонім

            624.06.11, 15:41Відповідь на 5 від irish-dream

            ну дивись, коли надумаєш... можу допомогти з квартироюспасибки. буду знать.

              724.06.11, 15:42Відповідь на 6 від анонім

              ну дивись, коли надумаєш... можу допомогти з квартироюспасибки. буду знать. и не только

                анонім

                824.06.11, 15:44Відповідь на 7 від irish-dream

                ну дивись, коли надумаєш... можу допомогти з квартироюспасибки. буду знать. и не только подробнее

                  925.06.11, 15:26Відповідь на 1 від Гість: Pernatik

                  оболденноприезжай

                    Гість: Pernatik

                    1025.06.11, 15:28Відповідь на 9 від irish-dream

                    может когда то и попаду

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна