Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Мафіозний спрут.

  • 20.03.11, 15:48
20 березня, 2011  Андрій Лаврик  3
Авторитетний в’їзний
Розшукуваний Інтерполом кримінальник Тайванчик вільно розгулює в Україні

Українські правоохоронці потрапили в черговий скандал. Його причиною став 62-річний узбек із російським паспортом Алімжан Тохтахунов. Точніше сам факт, що він вільно пересувається нашою країною. Адже його розшукує Інтерпол, і офіційний Київ, відповідно до міжнародних домовленостей, зобов’язаний затримати Алімжана, щойно його нога ступить на нашу землю. Пікантності додає те, що сам Тохтахунов свою можливість безперешкодно прибувати в Україну пов’язує з приходом до влади нового президента. «До Києва я зараз почав їздити, тому що прийшов Янукович», – заявив він в інтерв’ю московському журналові.

Тохтахунова, відомого у кримінальних колах під прізвиськами Тайванчик, Узбек і Алік, Інтерпол розшукує на вимогу США. По той бік Атлантики його звинувачують у підкупі суддів на Олімпіаді в Солт-Лейк-Сіті 2002 року.

Тривалий час Тайванчика вважали представником у Європі лідера російської мафії Вячєслава Іванькова на прізвисько Япончик (2009-го загинув від рук кілера). Почавши кримінальну кар’єру в 1970-х як «катала» (професійний картяр), 1989-го Тохтахунов перебрався до Німеччини, поліція якої відразу запідозрила іммігранта у зв’язках з організованою злочинністю. Але нічого довести не могла. Від середини 1990-х до 2000 року Тайванчик жив у Парижі, потім перебрався до Італії.

«Він спритний, дуже спритний, – розповідав журналістам заступник прокурора Венеції Франческо Саверіо Павоне, – бо звик грати водночас за кількома столами, відразу в кількох країнах».

Під час розслідування європейські правоохоронці дійшли висновку, що Алік був дотичний до мережі із 200 комерційних структур, розкиданих по світу: у США, Швейцарії, Ізраїлі, на Кіпрі, Мальті, Словенії, Польщі, Білорусі, Болгарії і, звісно, Україні. Фірми спеціалізувались на легалізації грошей російської мафії.

У Європі за Тохтахуновим стежили, поліцейські проводили рейди в його розкішних маєтках, але достатніх підстав для арешту не знаходили. Доки не пролунав скандал у Солт-Лейк-Сіті. Тайванчика схопили у Венеції і збиралися видати Сполученим Штатам, та адвокати домоглися скасування екстрадиції. Алік поспішно втік до Москви й уже майже десятиліття не залишає території Росії, щоб його не арештували на запит Інтерполу й не відіслали в Америку, де йому загрожує 80 років ув’язнення.

Наскільки відомо, вперше від початку добровільно-при­­мусового заслання Тайванчик відвідав Україну у вересні 2009 року. 12 січня цього року його помітили в київському палаці «Україна» на концерті російського співака Іосіфа Кобзона, а 10 березня у VIP-ложі стадіону «Динамо» на матчі «Динамо – Манчестер-Сіті».

У Державній прикордонній службі виправдовуються, мовляв, бюро Інтерполу при МВС України не давало доручення на затримання цього громадянина. «Річ у тому, що між Україною та США немає двостороннього договору про видачу злочинців, тож підстав його арештовувати чи затримувати з метою екстрадиції немає», – заявив своєю чергою керівник робочого апарату вітчизняного бюро Інтерполу Василь Неволя. Щоправда, слід зазначити, офіційний Київ не раз видавав американській феміді злочинців, попри відсутність відповідних угод.

Як повідомив Тохтахунов ізраїльським журналістам торік восени, з Україною його пов’язують бізнес-інтереси. «З друзями нерухомістю займаюсь, – заявив він. – Землю купуємо, офіси, потім продаємо». Хто конкретно його приятелі, достеменно невідомо. Але, зважаючи на вільне пересування в Україні розшукуваного Інтерполом кримінального авторитета, очевидно, що друзі Тайванчика мають прямий стосунок до нинішньої влади.

 

Хороші знайомі

Алімжан Тохтахунов – дуже комунікабельна людина. Ще з радянських часів він товаришує із впливовими діячами шоу-бізнесу, зірками спорту, політиками й комерсантами. І, попри підмочене реноме Тайванчика, вони цього не цураються. За даними з відкритих джерел Тиждень відстежив, куди можуть вести деякі знайомства розшукуваного Інтерполом кримінальника

34

Коментарі

120.03.11, 15:56

    анонім

    220.03.11, 15:56

    А де ж йому розгулювати , як не у своїх ( ПР ) ?

      320.03.11, 15:56

      Ужас!!!

        420.03.11, 16:08Відповідь на 2 від анонім

        А може і на нарах разом сиділи з хамом.

          520.03.11, 16:23

          З самого початку було ясно,що ця влада бандитська.Хтось із родичив мені телефонував після виборів і казав,що вони голоса свої віддали за лідера ПеРдунів,що думали людина,а виявилося скотина,на що я відповів,що у нас демократична,поки держава і кожен може мати свою думку і т.і.

            620.03.11, 17:34Відповідь на 5 від UNSO Дніпро

            Наш хам навідь на пахана не тягне.

              720.03.11, 17:48Відповідь на 6 від uraha

                анонім

                820.03.11, 17:54

                Такої схеми не бачив...але нічого нового.
                Симбіоз організованої злочинності та представників ТИПУ правоохоронних органів та владних структур - це і є ВЛАДА в імперії ЗЛА...та і в нас, тільки наші так, дріб"язок...холопи тих...

                  920.03.11, 17:58Відповідь на 8 від анонім

                  І хам на своєму місці.

                    анонім

                    1020.03.11, 18:04Відповідь на 9 від uraha

                    Бригадир, та ще й в далекій провінції...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна