Схіідні Горгани - квітень 2015р. (5 день )

  • 11.03.16, 14:15
Східні Горгани 2015

Д ень перший...    день третій...
ень другий...      день четвертий...

Д ень п'ятий.

Вранці так не хотілось зі спальника вилазити та одягати штани замерзлі, здавалось що вони ось зламаються і взуття яке замерзло та важко налазило на ногу. На вулиці всюди було багато снігу тому довелось ще шукати куди йти далі. Перший підйом доволі швидко здолав, звідки відкривався чудовий вид на г.Довбушанка.

Далі дорога йшла серед смерек і я почав провалюватись по коліно або на всю довжину ніг, один раз навіть провалився так що затрамбував одну ногу і не міг її витягнути довелось відкопуватись. Нарешті сніг закінчився і почався сильний підйом, а замість сніга була крижана кірка, яку доводилось носком черевика вибивати що б упертися.

Нарешті я піднявся на вершину, на початку йти було легко по крижаній кірці, а потім знову почався сніг по коліно та більше.

На скільки я знаю між г.Малий Горган та г.Синяк росте альпійська сосна, її висота десь 2м, яку всю замело снігом лише де не-де вершки торчали. Дуже важко дався перехід до вершини г.Синяк. А потім коли вже сил не було ще довелось довго йти до колиб на полонині Хом'яків.

Від каплички ще треба пройтись щоб знайти гарну колибу для ночівлі. Колибу знайшов, заліз в спальник та накрився плащем щоб тепліше було і почав чекати ночі, бо ще було доволі рано щоб спати.

Д ень шостий...


Схіідні Горгани - квітень 2015р. (4 день )

  • 10.03.16, 19:56
Східні Горгани 2015

Д ень перший...    день третій...
ень другий...

Д ень четвертий.

Зранку ще раз сходили до Чернецького водоспаду повернувшись поснідали їжею приготовленою господаркою, зібрались і пішли назад до щита де розташован магазин. Десь о 9 годині повинна проходити машина крізь магазин яка возить нафтовиків, але ми трохи на неї не встигли. Випили в магазині смачну і дешеву каву, а попутник ще купив 0.7 горілки, спирт в нього вже закінчувався.

Ось ми вже дішли до Бредульця

Недалеко від нафтового містечка розташован водоспад Кудринець, ми навіть в тому напрямку пішли, але подивившись на навігатор повернулись і пішли в правильному напрямку.

Ось і другі квіти за весь похід, хоча я чекав набагато більше.

Сонце в обєктиві та повноводдя не дуже гарне фото вийшло

Біля вирубки було дуже грязно, довелось серед дерев обходити. Потім пішов сильний сніг і довелось одіти плащ, на землі лежав сніг

Як не хотілось роззуватись і ставати на сніг, а ще більш заходити в холодну воду, яка зводила ноги, але перейшовши почав чекати попутника, на нього вже подіяв алкоголь (випив 0.5л.) і він не міг вирішити де переходити, ще й взуття намочив.

Переправившись направились в напрямку г.Малий Горган, але вийшли на невеликий струмок, який можна було обходити по камінням, трохи пройшли і попутник почав казати що нема маркерів і ми не туди йдемо, хоча навігатор показував що ми правильно йдемо. І коли я пройшов метрів 50 і кілька раз перейшов струмок попутник повернув назад, а я пішов вперед. Пройшовши ще метрів 100-150 зустрів маркер.

Від маркера дорога йшла сильно вгору і було багато снігу, а ще в мене не було намету він залишився в попутника(це його намет) так що весь час думав де і як мені ночувати.

Йшов вже на автопілоті, навіть не було сил красою милуватися, нарешті вийшов на майданчик на якому була розташована колиба - рятівна колиба.

Д ень п'ятий...


Схіідні Горгани - квітень 2015р. (3 день )

  • 09.03.16, 16:47
Східні Горгани 2015

Д ень перший...
ень другий...

Взявши молока та творог у господаря будинка ми поснідали та пішли до водоспадів

Щоб сюди піднятись нам довелось пройтись по селу а далі через чиєсь будівництво карабкатись в гору

Як потім (в наступному поході) з'ясувалось ліворуч водоспада є підйом, але він крутий. Щукаючи дорогу назад я вийшов до підніжжя водоспаду, хоча і не планував в ньому побувати, бо не хотілось річку переходити.

Після Крапелькового підійшов ближче до Бухтівецького водоспаду.

19.04.2015р.12:16 Бухтівецький водоспад

Зібрались і пішли розраховуватись за творог і молоко, господарка будівлі в якій ми ночувала не хотіла брати гроші, але після вмовлянь віддали гроши і пішли в Пасічну.

На карті видно нашу дорогу з Маняви в Букове, а далі Пасічна - Зелена - Черник

На тому маршруті що ми взяли з інету треба було з Пасічної йти в гору, але у мене на навігаторі дороги не було, тому вирішили йти через Зелена і зайти до Чернецького водоспада. По дорозі нас зустрів Ромчик який їхав на скутері (не зовсім тверезий). Він почав доказувати що в Чернику нема водоспаду і вирішив нас підвезти, розвернувшись поїхав додому за вантажівкою. Як не хотілось до п'яного водія в авто сідати, але попутник погодився, довелось і мені сідати.

Дуже сподобався водоспад намальований на щіті, але нам ніхто не сказав де він знаходиться. Ромчик зайшов в магазин і ще випив, потім повіз нас в гору по напрямку до водоспада. Недалеко від нього зупинився і почав розмовляти з чоловіком який разом з сином провів до водоспаду і в них ми залишились на ночівлю.

Зрозуміло чому про Чернецький водоспад в Зеленій ніхто не знав, він такий маленький(фото буде наступного дня)

Добре що ми домовились в теплі переночувати (50грн за двох) бо на горизонті були гори всі в снігу і було холодно. Повечерявши лягли спати

Д ень четвертий...


Схіідні Горгани - квітень 2015р. (2 день )

  • 02.03.16, 16:48
Східні Горгани 2015

Д ень перший...


Д ень другий.

18.04.2015р.09:05

Зранку пішов до водоспада. Було сиро, настрій був зіпсован(не погодою) :(

Поїли, зібрались та пішли в Букове - до наступних водоспадів: Бухтівецького та Крапелькового. Правда через кілька десятків метрів зупинились біля туристичної стоянки, де була група з Рівного(вони вранці прийшли на стоянку)

Перші квіти на маршруті (1 з 2 :) )

Чим далі йшли тим більше сніга було

Від колиби є пряма дорога в Букове, а ми пішли в обхід по дорозі лісорубів і чим нижче спускались тим грязніше ставало

По дорозі нам зустрічались вагончики лісорубів. Алкоголь почав діяти на попутника і він почав відставати, я з острахом думав що ми можемо не встигнути дійти в Букове, місць для встановки намета не було

Все ж ми встигли дійти в село, навіть знайти будиночок де переночувати. Він не житловий, але хоч в половині будинку дах цілий був, господар нам ще електрику провів (за ночівлю заплатили 50грн за двох)

Д ень третій...


Схіідні Горгани - квітень 2015р. (дорога та 1день )

  • 01.03.16, 16:44
Східні Горгани 2015

Н а початку лютого вирішили спланувати похід по Карпатам. Зібрались у мене та почали вибирати походи з інтернету в якіх було найбільш водоспадів. Зупинились на: Татарів (водоспад Гук) - полонина Хом'яків - г.Синяк - г.Малий Горган - г.Синячка - Пасічна - Букове (водоспади Бухтівець та Крапельковий) - Манява (водоспад Манявський та Манявський скит) тільки проходити вирішили навпаки, починаючи з Маняви. Їхати збирались через Тернопіль потягом Дніпропетровськ - Трускавець (11:30-4:20). Купили квитки на 16 квітня і почали чекати часу подорожі. Тиждні дуже довго тяглись і десь за кілька днів до поїздки товариш відмовляється від поїздки (за станом здоров'я), що ж будемо йти удвох.

Д о Тернополя доїхали без пригод, знайшли мікроавтобус який мав їхати до Івано-Франківська (проїзд 100грн - від залізничого до залізничого вокзалів). Дуже довго просиділи в автобусі, а потім водій каже: пересядьте в іншій автобус (піпец........) довелось витягувати рюкзаки і сідати в інший автобус, кращі місця в якому були вже зайняті. Водій постійно підбирав людей, сидячих місць вже не було, багато зупинявся. Дуже довго їхали. Та ще виявилось щоб сісти на Манявський автобус треба їхати на якусь іншу автостанцію. Я би поїхав звідси до Надвірної, а потім через Битків пішов до Маняви, але мій попутник не захотів (ось і почались принади групового туризму). Доїхали ми до потрібної автостанції і виявилось що автобус 5 хвилин назад уїхав. Але нам запропонували сісти на автобус до Гути та в Солотвин вийти і пересісти до Маняви, почекали хвилин 20 і поїхали. В Солотвині пересіли в маршрутку до Маняви і хвилин через 40 поїхали. Мій попутник починаючи зі Львова весь час спав в транспорті, начебто їхав не сам, а самотньо було....

П

риїхали в Маняву та почали зі скита.

На фото нижче - вихід до Блаженого камня

Дуже сподобалась прогулянка по скиту. Забрали рюкзаки та пішли до водоспаду.

Річка була дуже повноводна, перед переправою виявилось що я шапку загубив, а коли переходив річку ледь догнав один шльопок який почав тікати по річці ;-).

На підйомі до верхів'я водоспаду почався дощ. Трохи намокнувши зайшли в альтанку де розмістили намет, перекусили та лягли спати

Д ень другий...


Найкращий похід по Карпатам - серпень 2015р. (дорога до дому )

  • 27.01.16, 14:25
Боржава - Манява

Д ень перший...   день четвертий...   день сьомий...     день десятий...
ень другий...     день п'ятий...          день восьмий...    день одинадцятий...
ень третій...      день шостий...        день дев'ятий...

Д орога до дому.



Вранці виявилось що одного шльопка нема(мабуть якась тварина зтиряла), поблизу пошукав і не знайшовши почав збиратись. Зібравшись пішов на кінцеву автобуса Манява-Богородчани, через хвилин 10 прийшов автобус трохи постояв і ми поїхали. В Богородчанах відразу пересів на маршрутку до Івано-Франківська. Приїхавши в ІФ зустрівся з Олегом, він провів для мене невелику екскурсію, показав де купити шльопки, вони там виявились дешевше ніж в Дніпрі.

Залишивши рюкзак в камері схову на залізничному вокзалі(фото нижче) пішов прогулятись по місту. Але спочатку зайшов в столову і добре поїв. В місті проходив ярмарок до дня Незалежності, було багато людей. Нагулявшись я знову зайщов в столовку після чого пішов чекати електропотяг Івано-Франківск - Стрий, на вокзалі було мало людей. Ще на вокзалі був швидкісний інтернет та безкоштовні електричні розетки - деже сподобався вокзал. До Стрия їхали близько 4-х годин і приїхали десь 12-1 годину ночі. Переночувавши на вокзалі вранці на електропотязі поїхав до Львова.

У Львові планував зайти в кафешку поїсти, але вранці вона ще була закрита, тому я побродив по вулицям міста купив ковбаси і вирушив до вокзалу.

Посидівши біля вокзалу та перекусивши пішов на потяг Трускавець-Дніпропетровськ.

Д о нових подорожей...


Найкращий похід по Карпатам - серпень 2015р. (11 день )

  • 26.01.16, 15:05
Боржава - Манява

Д ень перший...   день четвертий...   день сьомий...    день десятий...
ень другий...     день п'ятий...          день восьмий...
ень третій...      день шостий...        день дев'ятий...

Д ень одинадцятий.



Вранці продовжив йти по дорозі і майже відразу знайшов спуск у бік Маняви, по дорозі зустрів таке чудо.

Далі вздовш дороги було багато великої та смачної ожини. На навігаторі тропи відмічено не було тому рухався по напрямку до Манявського скіта. Через деякий час вийшов до озера біля скіта.

Біля озера зустрів дівчат з Києва які шукали Блажений камінь, разом пішли до нього, добре що людей було не багато.

Далі направився в бік Манявського водоспаду, по дорозі знайшов купель.

Після купелі вирішив сходити до водоспаду

фото в квітні

Заночував десь посередені між водоспадом та кінцевою зупинкою автобуса.

Пройдено - 24.75 км.
Середня швидкість - 6.5 км/г



Д ень дванадцятий...


Найкращий похід по Карпатам - серпень 2015р. (10 день )

  • 22.01.16, 14:12
Боржава - Манява

Д ень перший...   день четвертий...   день сьомий...
ень другий...     день п'ятий...          день восьмий...
ень третій...      день шостий...        день дев'ятий...

Д ень десятий.



Вранці зібрався, сфотографував водоспад з рюкзака і пішов через селища Черник та Зелене в Пасічне де я планував зарядити планшет та поїсти.

фото в квітні

В с.Пасічне трохи далі від дороги до с.Букове (місцева назва Бухтівець) зарядив планшет та поїв. І вирушив в с. Букове. По дорозі звернув до водоспаду який ми пропустили в квітні.

22.08.2015р.12:47

Біля Бухтівецького та Крапелькового водоспаду думав що буде багато людей, а там були тільки місцеві хлопчик та дівчина.

Крапельковий у квітні

фото в квітні , фото2 , фото3

Бухтівецький у квітні

в квітні

Майданчик між водоспадами, ліворуч Бухтівецький водоспад, а праворуч - Крапельковий, в квітні йшов сніг

Місцевий хлопчик сказав що біля Крапелькового є стежка на гору, вирішив йти по ній. Вона спочатку була важка, а далі ще гірша стала, потім вже рюкзак не проходив між скелями і довелось його скинути та проштовхувати поперед себе, нарешті я виліз наверх. Звідти відкривався вид на Бухтівецький водоспад, трохи пройшовши в гору вийшов на поляну, далі вздовш дороги росла ожина, тому скинув рюкзак і почав їсти, їсти... Далі вийшов до Монастирецької поляни.

Далі я планував піти до Блаженого камня, але дорога уходила праворуч, я думав що так вийду на трасу до м.Надвірна, або в с. Битків що неподалеку. Вийшовши на цей знак вирішив неподалеку заночувати.

Планшет десь пів дороги був вимкнен тому відстань вказана не вся, тільки від с. Пасічна до місця стоянки.

Пройдено - 12.58 км.
Середня швидкість - 7.6 км/г



Д ень одинадцятий...


Найкращий похід по Карпатам - серпень 2015р. (9 день )

  • 19.01.16, 18:04
Боржава - Манява

Д ень перший...   день четвертий...   день сьомий...
ень другий...     день п'ятий...          день восьмий...
ень третій...      день шостий...

Д ень дев'ятий.

Вранці я все ж сфотографував озеро, але сонце з за гір не дало показати всю красу цієї місцевості. Отримавши порцію сиру від щедрих господарів хатинки біля озера я зібрався і пішов підкорювати г.Ведмежик. Трохи вище на гарній ділянці розташована колиба.

Далі був вказівник що я потрапляю до заповідника, і що тут заборонено ходити, зривати траву та розпалювати багаття я не збираюсь.

Далі дорога пішла під значно більшим ухилом, планшет з навігатором довелось виключити через низкий заряд батареї. Піднявшись на більш меньш рівну ділянку, далі дорога йшла ліворуч та праворуч, праворуч була краща я відразу туди і пішов, трохи пройшовши зрозумів що я не туди йду довелось включати планшет та дивитись вірну дорогу. Повернувшись назад я пішов в правильному напрямку. Через декілька хвилин через дерева почала вимальовуватися вершина гори. Потім почався жереп. Взагалі я планував відразу як піднімусь на гору знайти спуск з гори в бік водоспада Кудринець (на навігаторі дорога підходила до гори, тому була надія спуститись відразу щоб не йти по хребту), але робити це в жерепі не захотілось тому я пішов по Довбушанському хребту до г.Довбушанка. Добре заморившись я нарешті вийшов з жерепа, думав що він ніколи не завершиться. Далі дорога проходила по камінням, каміння було різне велике мале, гостре та не дуже, рухоме та нерухоме. Погода була не дуже добра, як і настрій. Зверху дув сильний вітер. Щоб вийти до вершини г.Довбушанка треба трохи спуститись по камінням, а спускатись набагато важче чим підніматись, всією вагою стаєш на камінь не знаючи рухомий він чи ні, тому ноги були в постійній напрузі. Бувало що велике каміння яке повино бути нерухомим рухалось і навпаки коли чекав що невеликий камінь обов'язково зрушиться з місця під моєю вагою, а цього не виходило. Очі теж були в напрузі вони вишукували кращі каміння для дороги.

Вид на г. Довбушанка при підйомі на г. Малий Горган в квітні - фото

Спуск виявився важким, вдавалась втома. Вийшовши з каміння на землю вирішив відпочити та перекусити. Через декілька хвилин побачив пару з Києва, яка піднімалась в гору, це вже не перша їх гора цієї подорожі і їм сподобались каміння Горган, ну щож кому що подобається. Нижче на фото зображен іван-чай

Перехід через річку був легкий, води було дуже мало.

Зі слів киян цей будиночок був закритий.

Роздоріжжя доріг - праворуч через річку дорога веде на г.Малий Горган. Ось фото в квітні: фото1, фото2

фото в квітні

фото в квітні

фото в квітні

фото в квітні

фото в квітні

І ось нарешті я прийшов до другої мети мого походу - водоспаду Кудринець. Верхів'я водоспаду.

Відео водоспаду Кудринець

21.08.2015р.17:16

Навігатор майже весь час був вимкнен тому всього 2.62 км відображено, пройдено більше 20км

Пройдено - 2.62 км.
Середня швидкість - 5.2 км/г



Д ень десятий...


Обрушилась одна из главных достопримечательностей сепаров

  • 09.01.16, 23:40
В ночь на 8 января рухнул козырек (туфовая натечность) одной из главных достопримечательностей Крыма – водопада Серебряные струи.

ист.: http://censor.net.ua/photo_news/368273/obrushilas_odna_iz_glavnyh_dostoprimechatelnosteyi_okkupirovannogo_kryma_vodopad_serebryanye_struny