Перший похід по Карпатам - жовтень 2014р. (10 день )

  • 24.11.16, 14:20
Чорногірський хребет +

Д ень перший...    день третій...          день пятий...         день сьомий...       день девятий...
ень другий...      день четвертий...   день шостий...     день восьмий...   


Д ень десятий.


Сьогодні йду на г.Близниця що знаходиться на хр.Свидовець. Перейшовши залізничні коліїї пішов в Тростянець. В Тростянці пішов не потій вулиці, і щоб не вертатись довелось переправлятись через потічок. Після села пішов ліс.

А далі була сонячна, чудова стежка.

Яку потім змінила холодна ущелина.

Пройшовши невеличку полонину, почав різко підніматись в гору

Дороги не було, просто йшов по траві

Нарешті вийшов на дорогу, тут було набагато холодніше

До гори Велика Близниця вирішив не йти, звідси і так відкривався чудовий вид на гори та Драгобрат.

Назад пішов вже по дорозі яка вела через полонину Браїлка

Вийшовши на трасу попрямував в Кваси

Д орога додому...


Перший похід по Карпатам - жовтень 2014р. (9 день )

  • 22.11.16, 13:12
Чорногірський хребет +

Д ень перший...    день третій...          день пятий...         день сьомий...
ень другий...      день четвертий...   день шостий...     день восьмий...


Д ень девятий.


Добряче виспавшись вийшов на двір, а там ..., добре що нашов житло, а не ночував в палатці.

Перекусивши вирішив їхати в Ясіня, а далі в Чорну Тису та піднятись на полонину Погарська. Автобус в Чорну Тису не ходив (по вихідним не ходить), тому довелось 7км йти пішки.

На підйомі було дуже грязно, а назад коли спускався так гепнувся що думав і хребет зламав.

Вранці було прохолодно тому я добряче одягся, а тепер мені стало нестерпно жарко, тому я зняв зайві речі і повісив на дереві, відмітивши на навігаторі поліз далі в гору

Місцеві лякали вовками я так і не зрозумів чи жартували чи вправду на полонині вовки бувають, сліди більш за все лисячі бачив.

Дійшов до колиб, пофотографував і пішов назад в село.

В Ясіня накупив недорогих харчів та різніх сувенірів, та поїхав в Кваси, в будинку було холодно, тому перекусивши та помившись заліз під одіяло, вивчати маршрут наступного дня.

Д ень десятий...


Перший похід по Карпатам - жовтень 2014р. (8 день )

  • 22.11.16, 12:17
Чорногірський хребет +

Д ень перший...    день третій...          день пятий...         день сьомий...
ень другий...      день четвертий...   день шостий...


Д ень восьмий.


Ночував на цій чудовій галявині, вранці проморосив дощ, та затягнуло туманом. Подивився на навігатор, звідси прямо через ліс до асфальтованої дороги у Квасах було десь 1км, ліс був доволі рідкий, але я все ж вирішив повернутись і йти по стежці.

Прямо по дорозі видна була якась будова, але мені сподобалась стежка яка пішла праворуч за нею я і пішов. Трохи пройшовши стежка уходила ще праворуч і в гору, тому вирішив йти по лісу вниз.

Було чути поїзда, нажаль не встиг його зфотографувати. Вийшов на колію і пішов ліворуч вздовш колії до містка, так і не зрозумівши де беруть грощі за прохід по Черногорі.

Забув написати, що попереднього дня дзвонив другу і він повідомив що через день малюють жахливу погоду, тому вирішую шукати житло в Квасах

Довго йшовши вздовш траси вийшов до сан.Гірська Тиса(бажаючі дізнатись цін, шукайте в інеті їх сайт) і пішов далі в сторону Рахова. З житлом якось не виходило, я почав повертатися знову до санаторія і біля санаторія знайшов людей які мені здали житло за 40грн за добу на другому поверсі з гарячою водою без обігріва

Поки я розклався та помився господарка приготувала їжи, пообідавши поїхав в Рахів.

Пройшовши по центру Рахова пішов по дорозі в сторону Ділове, Мукачево.

Під час зйомки цих фото зупинилось авто і чоловік почав запитувати що я фотографую, запитавши, а хто Ви такий він показав мені якусь корочку, ну я сказав що турист, тоді він попросив подивитись фото, в країні війна тому я дав фотоапарат, але так і не запитав чи сподобались йому фото :) . Авто поїхало в сторону центра а я трохи пройшовши далі повернув назад до автостанції.

Д ень девятий...


Перший похід по Карпатам - жовтень 2014р. (7 день )

  • 21.11.16, 21:37
Чорногірський хребет +

Д ень перший...    день третій...          день пятий...
ень другий...      день четвертий...   день шостий...


Д ень сьомий.


Весь попередній день йшов дощ, тому просидів в палатці, а вранці мене розбудило виття собак, нижче по полонині. Погода стояла гарна тому зібрався і поспішив на вершину.

З Петроса відкривався чудовий вид на гори.

А ось і вид на Говерлу, цікаво було побачити Петрос з Говерли, може колись іншого разу.

На вершині ще була молода пара, я швиденько пофотографував і пішов далі.

При спуску з вершини відкривались чудові краєвиди.

Дуже сподобався спуск і сама полонина Менчул.

Вирішив спуститись поближче до Квасів, тому відпочивши на полонині пішов далі.

Д ень восьмий...


Перший похід по Карпатам - жовтень 2014р. (5 день )

  • 17.11.16, 13:35
Чорногірський хребет +

Д ень перший...    день третій...
ень другий...      день четвертий...


Д ень п'ятий, шостий.


Прокинувся, подивився на годинник - 8-ма година, чому так темно в палатці?, ..а на вулиці жуткий туман. Спочатку думав нікуди не йти, але звязку нема да і навігатор є тому зібрався і пішов по напрямку до Говерли.

При підйомі на г.Говерлу дув сильний вітер та моросив дощ, думав що на вершині нікого не буде, хто в таку погоду полізе в гори. Вітер просто здував. Перед самою вершиною валялось багато сміття.

На вершині було доволі багато людей, навіть був чоловік з Канади. Нажаль погода не дозволила помилуватись пейзажами.

Звязку нема вирішую йти в сторону смт.Ясіня, але біля вказівника зустрічаю пару яка повідомила мені що біля Петроса є звязок. Пішов в сторону Петроса, вітра вже не було, тільки моросив інколи дощ.

Зупинятусь збираюсь на полонині Головчеська.

Д ень сьомий...


Перший похід по Карпатам - жовтень 2014р. (4 день )

  • 09.11.16, 13:56
Чорногірський хребет +

Д ень перший...    день третій...
ень другий...

Д ень четвертий.


Вночі прокинувся бо замерз, вмикаю ліхтарик, а в мене зоряна палатка - іній. Натяг ще 2 пари шкарпеток і ліг далі спати.

Вранці відкрився чудовий вид на г.Піп Іван та Мармароський хребет. Вранці було прохолодно тому швидко зібрався і пішов далі.

Як мені пощастило що вийшло сонце, озеро стало зовсім інше, тому вирішаю спускатись вниз на ночівлю. Зв'язку майже нема.

Д ень п'ятий...


Перший похід по Карпатам - жовтень 2014р. (3 день )

  • 09.11.16, 13:01
Чорногірський хребет +

Д ень перший...   
ень другий...

Д ень третій.


Попередній день йшов дощ, тільки після 10-ї години стало зрозуміло що погода покращується. Зібрав речі і пішов в гору.

Після дощу було важко йти вгору по слизьким камінням. Потім вийшов до водоспаду, нажаль фото водоспаду не вийшло. Далі попрямував до г. Вухатий Камінь.

До притулка треба було добряче скидати висоту, я пішов далі до г. Піп Іван.

Піднімаючись до обсерваторії десь на середені підйома залишив рюкзак і пішов далі (навіщо його нести в гору а потім вниз :) ), сама обсерваторія була окутана хмарами. Швиденько пробігся пофоткав і пішов вниз за рюкзаком.

Спустившись з гори пішов по Чорногірському хребту, але від втоми далеко не дойшов, і десь в 10м від дороги встановив палатку і ліг відпочити, поїсти зміг десь через годину коли став себе краще почувати.

Д ень четвертий...


Перший похід по Карпатам - жовтень 2014р. (1-2 день )

  • 08.11.16, 15:22
Чорногірський хребет +


Й шов перший рік війни та окупації Криму, довго відтягував перший похід в Карпати, але тепер виходу нема - їду в Карпати. Знаючи що Карпатський похід це не Кримський вирішив йти як тоді мені здалось найлегшим маршрутом: Дземброня - Піп Іван Чорногірський - оз.Несамовите - Говерла - Петрос - Кваси, а далі на масив Свидівець та Братківський хребет. Їхати збирався на поїзді Дніпропетровськ - Трускавець до Тернополя (приїзжає десь о 4 ранку) далі на автобусі до Івано-Франківська, а потім автобусом Івано-Франківськ-Верховина до Ільців. Від Ільців до Дземброні десь 10км - піду пішки. Єдине що мене бентежило це погода (в день приїзду малювали сильний дощ) та проїзд двома автобусами - пригадуючи водіїв з Криму

[ Читати далі ]


Схіідні Горгани - квітень 2015р. (6 день )

  • 12.03.16, 15:26
Східні Горгани 2015

Д ень перший...    день третій...               день п'ятий...
ень другий...      день четвертий...

Д ень шостий.

Так виглядала колиба в якій я ночував, в ній було холодніше ніж в попередній, але я вкрився плащем тому спати було тепліше. Сніг який падав ввечері вітром заносило в середину, ще доводилось виходити з колиби і відчиняти двері щоб їх сильно не засипало, все одно десь 10-15см намело. З теплого спальника так не хотілось вилазити, штани десь по коліно замерзли, ними якраз можна було замість лопати сніг відкидати :-) про взуття я взагалі мовчу якщо в попередній колибі я з труднощами але всунув ногу то тут ніяк, я і дихав в середину і ногу довго тримав намагаючись її запихнути, десь хвилин через 30-40 мені це вдалось, тільки здавалось що розмір мого взуття зменшився, головне що взувся в шльопках гірще було б йти. Погода була похмура, але настрій був гарний бо гірше вже позаду. Взагалі я планував що попутник з Яремче поїде додому, а я піду далі до Синевира, а потім в Хуст, але після всього пережитого сил далі йти не було да і намета в мене не було, тому йду в Яремче, а звідти у Львів.

Спуск був важкий - ухил великий да і втома попередніх днів вдавалась.

Коли йшов до водоспаду Женецький Гук зустрів легковик.

Добре що зайшов до водоспаду (треба було повертатись 2-3км), але він вартий того був.

Повернувся до того місця де залишив рюкзак, переодягся і пішов до траси на Яремче.

вхід/вїзд в бік водоспаду платний, але я за вихід нічого не платив, перейшов місток(перший мій підвісний місток) і пішов по напрямку до Яремче. Потім подивився на навігатор і зрозумів що йти дуже далеко.

Вирішив на найближчій зупинці чекати автобуса, але мені пощастило водій сам зупинився між зупинками і відвіз мене до Яремче.

Придбав квитки на поїзда Рахів-Львів та Львів-Дніпропетровськ, здав рюкзак в камеру схову і пішов гуляти по Яремче, потяг в Яремче десь о 3 годині ночі.

Д ень сьомий...