Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

чому Україна націоналізувала «ПриватБанк»/Поширюйте!!!

  • 24.04.19, 08:49
Почему-то не пропустило ссылки.Сейчас попытаюсь их добавить в коменты.

Виявляється, багато хто до сих пір не знає чому Україна націоналізувала «ПриватБанк» та яким саме чином Коломойський вивів гроші з нього. Деякі навіть вважають, що «это было незаконно» чи пишуть що «це почалося за діючої влади», певно, натякаючи, що в тодішніх проблемах «Приватбанку» винен чинний уряд. При цьому не знають, що Коломойський сам звернувся до Кабінету Міністрів, з проханням націоналізувати «Приватбанк» державою. Друзі, спеціально для вас — лікбез! В публікації використані, зокрема, матеріали розслідування від журналістів, які викрили корупцію в «Укроборонпромі»! У вас же не подвійні стандарти, правда? Поширюйте, нехай усі знають!

Починаючи з січня 2014 року за допомогою кредитних схем із «Приватбанку» вивели за кордон близько $4,27 млрд. Це майже співставно з дефіцитом його капіталу, який «Bloomberg» сьогодні оцінює приблизно у $5,5 млрд. Найбільша сума в $1,82 млрд була видана у травні-серпні 2014 року в кредит 42 фірмам із «приватівським» корінням. Ті перераховували кошти в якості повної передоплати якійсь британській компанії за певний товар на рахунок у «PrivatBank Cyprus branch». Лише після цього українська фірма укладала угоду з «Приватбанком» про те, що заставою по раніше взятому кредиту є майнові права на ще непоставлений товар від британців. А вже потім британська фірма повідомляла, що не може виконати поставку і розривала угоду з українською фірмою, не повертаючи отримані гроші. Детальніше про схему читайте у статті Нацбанк не помітив мільярдів «Привату» 

Ще $1,45 млрд було розміщено у січні 2014 року на кореспондентських рахунках у австрійському банку «Winter» ($0,95 млрд) та люксембурзькому банку «East-West United» ($0,50 млрд). У липні 2016 року коштів на рахунках вже не було. Схема виведення грошей з України така: власники українського банку отримують кредит з європейського банку під заставу депозитних коштів клієнтів. Після цього частину кредитів використовують для капіталізації свого банку, а іншу частину виводять в офшор. У разі втрати українським банком ліцензії кореспондентські рахунки автоматично переходять європейському банку для погашення кредиту. Про це пише Грехем Стек у «BNE». Також «BNE» повідомляє, що у 2015-2016 роках «Приватбанк» позичив $1,00 млрд двом десяткам новостворених фірм з Харкова зі статутним капіталом 36 євро кожна. Ці компанії, більшість яких грала роль у паливному бізнесі Ігоря Коломойського, були оформлені на колишніх менеджерів зі структур власників «Привату» (раптом ви знаєте англійську: 

На початку жовтня 2016 НБУ отримав листи від власників банку з проханням розглянути можливість «добровільної» націоналізації, ґрунтуючись на вимогах Закону №78, що запускає процес «верифікації» На підставі цього закону можна було здійснити «добровільну» націоналізацію банку до кінця 2016 року при умові досягнення нульового капіталу, конвертації зобов'язань пов'язаних осіб в капітал. 16 грудня 2016 року Коломойський та Боголюбов звернулися з офіційним листом до прем'єр міністра України з проханням, цитую: «прийняти позитивне рішення щодо придбання державою акцій Банку»  18 грудня 2016 НБУ оголосив «ПриватБанк» неплатоспроможним відповідно до статті 1 Закону. Отже виводити його з ринку необхідно було відповідно до статті 41.1 Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Відразу після того, як «ПриватБанк» був визнаний неплатоспроможним, НБУ звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією передати цей системно важливий банк у власність держави. Націоналізація «ПриватБанку» відбувалася в кілька етапів. Спочатку Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів до нього тимчасову адміністрацію, а потім продав усі сто відсотків його акцій Міністерству фінансів за умовну одну гривню. Для того, щоб покрити діру в капіталі у майже 150 мільярдів гривень, Міністерство фінансів України вніс державні облігації на суму 116 млрд грн, а решту вдалося покрити завдяки коштам, які зберігали у «ПриватБанку» пов'язані з колишніми акціонерами та керівництвом фірми особи — так звана операція «bail-in».

До 1 липня 2017 року екс-власники банку в односторонньому порядку зобов'язалися забезпечити реструктуризацію кредитів, наданих банком певним юридичним особам. Не виконали.

У серпні 2017 Європейський Центральний Банк (ЄЦБ) дав згоду на набуття державою Україна в особі Міністерства фінансів кваліфікованої участі в АТ «ПриватБанк» (Латвія).

У січні 2018 року були опубліковані результати незалежного розлідування Kroll (компанії, що надає консалтингові послуги та проводить розслідування випадків шахрайства, хабарництва та корупції), яким було підтверджено: до націоналізації ПАТ «Приватбанк» було об'єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум у 5.5 млрд дол. Розслідування Kroll відповідає зобов'язанням України перед МВФ, передбачених у Меморандумі, "проведення економічного розслідування операцій ПАТ «Приватбанк» для визначення, чи мали місце правопорушення або погана банківська практика у період до його націоналізації" 

У грудні 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або ними контролюються. «Наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що панове Коломойський і Боголюбов шляхом проведення ряду незаконних операцій вивели з банку майже 2 млрд дол, в результаті чого кошти були переведені компаніям, які їм таємно належали або перебували під їх контролем», — повідомила прес-служба «Приватбанку».

Схеми виводу коштів із «Приватбанку» банкформуванням Коломойського-Боголюбова-Дубілета: 

«Прокладки», через які з «Приватбанку» за три місяці вивели $1,8 мільярда:

А ще можете почитати про націоналізацію «Приватбанку» тут:(так-так, це вікіпедія, але там доволі структурована інформація та є посилання на джерела, тому, якщо маєте сумніви, можна перевірити).

P.S. Державні кошти — це гроші платників податків. Наші з вами гроші. На нас повісили боргову яму, в якій завдяки Коломойському, опинився «Приватбанк», перед тим, як його націоналізувала держава. Але Коломойському мало, тепер він хоче, щоб Україна повернула йому «Приватбанк», а народ України дав йому ще 2 млрд доларів. А морда не репне?

13

Останні статті

Коментарі

124.04.19, 08:56

(http://nashigroshi.org/…/natsbank-ne-pomityv-milyardiv-pry…/).


https://www.intellinews.com/how-privatbank-billions-vanis…/…).


(ЗУ: https://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/78-19).


(джерело: https://www.minfin.gov.ua/…/povidomlennia-ministerstva-fina…).


(джерело: https://bank.gov.ua/control/uk/publish/article…).


http://nashigroshi.org/…/shemy-vyvodu-koshtiv-iz-pryvatban…/


http://nashigroshi.org/…/prokladky-cherez-yaki-z-pryvatban…/


https://bit.ly/2SNmkx5

    224.04.19, 09:24

    Афера віку

      324.04.19, 09:54

      на мой взгляд с Привет банком просто, Коломойский возвращает влитые средства налогоплательщиков в банк и возвращает свою собственность, если суд примет решение, что собственность была незаконно национализирована ...

        424.04.19, 09:59Відповідь на 3 від Hudson Hawk

        ой-ой-ой какая простота и прямолинейность...
        какаой меценат єтот Коломойский.....

          524.04.19, 10:07Відповідь на 4 від Cosmopolit

          честно говоря, меня не интересует моральный облик гражданина Израиля, мне интересно, что бы ко мне в карман не лезли

            анонім

            624.04.19, 10:14Відповідь на 3 від Hudson Hawk

            на мой взгляд с Привет банком просто, Коломойский возвращает влитые средства налогоплательщиков в банк и возвращает свою собственность, если суд примет решение, что собственность была незаконно национализирована ...Очень просто по закону если ссылаться на такой термин как реституция, то есть возвращение в исходную позицию согласно хоть международному праву хоть гражданскому. Только насколько это реально для Колымы? Возврат на исходные позиции это значить отдать влитые деньги в банк государству , а этот жиденок хочет на хуй сесть и конфетку съесть.

              724.04.19, 10:29Відповідь на 6 від анонім

              нууу ... хочу, хорошая штука, я хочу Анджелину Джоли ... а она сука даже о моём существовании не знает ...

                824.04.19, 10:38Відповідь на 5 від Hudson Hawk

                то есть связь между своим карманом и моральнім обликом не прослеживаете....

                  924.04.19, 10:39Відповідь на 2 від evgstereo

                    1024.04.19, 10:42Відповідь на 8 від Cosmopolit

                    простите, мне Коломойский ни кто, я даже не еврей ... пусть его обликом занимаются заинтересованные лица, а мой карман (имеется ввиду бюджет Украины, наш карман) как то ближе к телу так, что пусть сидит в Израиле и хочет, а я буду хотеть в Украине ...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна