Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

На Буковині у повітрі бойові літаки та вертольоти

  • 25.09.12, 16:55
Сьогодні, 25 вересня, відповідно до Плану бойової підготовки на 2012-йнавчальний рік та комплексу дослідницьких експериментальних командно-штабнихнавчань з органами військового управління та військами (силами) «Перспектива-2012»,  на полігоні «Прибан»  300-го окремого механізованого полку відбувсяодин з етапів навчання: батальйонне тактичне навчання без бойової стрільби.

Безпосереднє керівництво діями військовослужбовців здійснював командир 80-гоокремого аеромобільного полку полковник Віктор Копачинський, а спостерігав заними командир 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил Українигенерал-майор  Ігор Колесник .

За сценарієм заходу, після отриманої інформації про розташування натериторії нашої держави незаконного збройного формування, керівництво 80-гоокремого аеромобільного полку 13-го армійського корпусу  прийняло рішення блокувати задану місцевістьта запропонувати злочинцям, чисельність яких складала близько 120 чоловік,здатися. Гелікоптери МІ-24 розкидали над територією ворожого табору листівки іззакликом здатися та продублювали свою пропозицію через гучномовець.

Проте бандити здаватися відмовилися й у відповідь відкрили вогонь. Післяцього позиції ворога атакували літаки-винищувачі Міг-29, СУ-27. Після літаківбандитам довелося пережити ще одне бомбардування, на цей раз бойовихгвинтокрилів МІ-24.

Атака з повітря змусила членів бандформування, що залишилися в живих,здійснити спробу втечі. Проте автоколона «чужинців» потрапила в засідку десантників.Після чого до бою вступили ще дві роти на бронетранспортерах БТР-80. Вониблокували район бойових дій, не давши ворогу вийти з оточення. Противника булознищено.

Проте командування вирішило приготувати сюрприз солдатам, що блокувалирайон бойових дій, та відправили в тил п’ятої роти десантників групудиверсантів «противника» зі снайпером. Диверсантів було знищено, протенедостатньо швидке реагування на появу в тилу ворожої групи, призвело до втрату складі п’ятої роти.

Коментуючи події, що розгорталися на полігоні, заступник командира 13-го АКз бойової підготовки полковник Олександр Тєлєгін оцінив дії своїх підлеглих на «добре».

– Незважаючи на те, що військовослужбовці аеромобільного батальйону 80-гоаеромобільного полку та військові льотчики діяли на незнайомій території таорієнтувалися лише по карті, вони повністю впоралися з поставленими завданнями,– наголосив полковник Олександр Тєлєгін.

2

Коментарі