хочу сюди!
 

Natali

45 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Віктор Ющенко: "за" і "проти"

  • 28.07.09, 14:50

Нещодавно у мене проскочила така фраза: "На мою думку президенти повинні бути або такі, як Володимир Путін, або такі, як Віктор Ющенко"
Вважаю, що у цій фразі сказано досить багато: розумний авторитаризм або проблемний демократизм.
Правильно сказано: "Кожен народ вартий своєї влади". Росії, з її органічним прагненням мати царя-батюшку,  дуже повезло, що знайшовся Володимир Путін, який зумів її ухопити, обхопити і захопити. І сам Путін дав собі точне визначення "державного менеджера",  аби не користуватись іншим давнішим терміном - "диктатор", тобто тимчасовий (!) правитель з надзвичайними повноваженнями. Щоправда ці повноваження Путін надав собі сам і дійсно врятував Росію, а те, що він добровільно поділився владою з Медведєвим - робить авторитет Путіна як державника ще більшим: держава не повинна бути залежною від життя однієї людини!
А Україна не захотіла мати у себе царя-батюшку Путин-2 в образі Віктора Януковича! І народ, саме народ обрав до влади Віктора Ющенка. Не схотів народ України, щоб ним хтось одноосібно керував. Ну а потім, як годиться у нас, всі, у тому числі й автор цих рядків, починають ремствувати, що Ющенко поганий президент, бо слабо керує державою. І водночас, я певен, дуже багато людей знову віддадуть свої голоси за  Віктора Ющенка саме за цю його рису - не бажання централізувати під себе державний устрій в Україні. І навпаки ця риса притаманна Віктору Януковичу і ще більше - Юлії Тимошенко, тому всі їх теперішні рейтинги ніщо в порівнянні з мізерним рейтингом Віктора Ющенка, який саме тому і мізерний, що Ющенко його не "надуває".
Одночасно не можна закинути Віктору Ющенку повну відсутність волі чи характеру, бо він добився перемоги у дуже важкій і небезпечній боротьбі за посаду Президента України і переміг! Потім було теж чимало складних подій, як конфліктна відставка Юлії Тимошенко,  меморандуми з Віктором Януковичем та "Національної довіри", розпуск Верховної Ради, припинення кількох спроб "повзучого державного перевороту", особливо в часи небезпечного тандему Януковича-Мороза. Все це говорить, що Віктор Ющенко далеко не слабохарактерна людина. Але і явно не диктатор.
Найбільшою вадою Віктора Ющенка є, на мою думку, дуже слабка кадрова політика, або якщо точніше - повна її відсутність. Якщо в часи Кучми кожне призначення та звільнення держслужбовця, силовиків рівня офіцера чи суддів, голів сільрад - буквально все контролювалось президентською адміністрацією і особисто Кучмою, то за Ющенка тут пішла повна анархїя, де кожен держкерівник робив що йому заманеться: своя рука - владика. Дуже частим стали випадки призначення на значні посади людей без жодного фахового досвіду, належної освіти та знань, але ж то "перевірений партійний товариш"!
Також прикро, що відсутній належний поступ та опіка з боку президента Ющенка в питаннях молодіжної політики, а це є  майбутнє нації! Майбутнє Української Держави! Молоді спеціалісти буквально пролазять в державне управління і то завдяки різним закулісним зв’язкам, а не по справедливому конкурсу. Міг би тут існувати патронат президента Ющенка? Міг, але, на жаль, його нема. Пам’ятники - це добре, дуже добре, але важить, щоб було покоління, яке б їх вшанувувало.
Я вже не берусь за зовнішню політику, бо не фахівець, але й там втішного маємо не багато. Навіть Польша втратила всяку цікавість до нас, а Євросоюз - і того більше! Всі блоки і співдружності у летаргійному стані. Ну а Росія - як Росія: з нею дружба, що служба. Такі ось зовнішні справи.
Але є дві речі, які є найважливішими в позитивних здобутках Віктора Ющенка: він зберіг цілістність України і зберіг демократію. Те що загроза відходу Сходу України у варіант "Придністров’я", а за ними і Криму існував - засвідчує зібрання у Сіверодонецьку! Справився. Зараз ці тенденції значно ослабли. А чергова загроза демократії в Україні минулась зовсім недавно з невдалої спроби узурпувати владу "широкою коаліцією ПРіБЮТ" депутатами ВРУ. Знову ж відверта розмова двох Вікторів повернула Україні демократію, коли вибори - дійсно вибори і ніхто не знає наперед можливих результатів! Це і є основний показник демократії, а не формальна наявність виборів з так званою системою "вибору без вибору".
Не знаю, як кому, але для мене саме ці дві речі були найважливішими 2004 року в боротьбі за Президента України Віктора Ющенка: Україна і свобода!
Зараз Україна є Суверенною Унітарною Демократичною Державою де мої свободі держава (!) не загрожує, тому я продовжую казати: "Ющенко - так!"

7

Коментарі

128.07.09, 15:05

А хіба йому є альтернатива в Україні?

    Гість: братЧортомлик

    228.07.09, 15:06

    Мені сподобалося "Україна і Свобода"

      Гість: Вреднулька

      328.07.09, 15:11

      Как можно вообще сравнить Ющенко и Путина??? Это несравнимые вещи как батарейка и самолет... И причем тут царь-батюшка??? Это полный бред... Уж наш президент загнал нашу страну в полную **** и этим все сказано.

        Гість: отслужил

        428.07.09, 18:32

        Ющщенко єврей і жінка єврейка з америки і йому начхати на Україну.Кажеж зберіг демократію-демократія якщо її перевести на нормальну мову є влада заможних і вільних над рабами,вчи історію.
        Україна не є Суверенною Унітарною Демократичною Державою .Почитай трохи підручник з теорії держави та права.

          528.07.09, 18:37Відповідь на 2 від Гість: братЧортомлик

          Мені сподобалося "Україна і Свобода"Я ще більше люблю гасло: "Бог! Україна! Свобода!"

            628.07.09, 18:41Відповідь на 4 від Гість: отслужил

            Спеціально для атамана: Суверенна Соборна Українська Держава!
            Україна у кожного своя! Головне, щоб вона БУЛА!

              728.07.09, 18:54Відповідь на 1 від Тарас Токар

              А хіба йому є альтернатива в Україні?У тому і весь позитив, що є з кого вибирати: молодий поміркований Яценюк, досвідчений поміркований Литвин, ще є Гриценко, але з меншими шансами, хоч я вважаю, що президент з нього був би добрий.
              І з протилежного боку команда "довибору - до кольору": Янукович, Тимошенко, Тігіпко, Тягнибок, Вітренко, Богословська...
              Це дуже зле, коли вибір обмежений, або "альтернативи нема" - це означає нашу державну убогість.

                Гість: A_V_L

                829.07.09, 08:41

                А я йому скажу "ні".
                Він не виконав жодної своєї обіцянки.
                Ви пишете, що держава Вам не загрожує, а чи справді це так?
                Погляньте лишень на судову систему, на правоохоронні органи загалом - це взагалі мафія. І що зробів Ющенко?
                Про його бездарну і внутрішню і зовнішню політику я взагалі не хочу писати. А так звана вами нібито його політична воля, то зовсім не його політична воля, а тих людей котрі його підтримували. Таж Тимошенко, що на Майдані, що під час парламентської кризи 2007 року. Зокрема, як щоб він мав політичну волю, кризи 2007 він мав взагалі не допустити.
                Я вважаю, що за його президенства Україна більше втратила чим отримала. У 2004 році Ми обрали собі слабкого президента, що і спричинило весь цей безлад який маємо на сьгодні.

                  Гість: A_V_L

                  929.07.09, 08:43Відповідь на 8 від Гість: A_V_L

                  Єдиний позитив з того, це те, що не прийшов Янукович, але цього дуже замало.

                    Гість: Білченя

                    1029.07.09, 10:03

                    я кажу так Тягнибоку! і ВО "Свободі"

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна