хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Шотландія готується стати незалежною державою

Шотландія має намір відокремитися від Британії і збирається у найближчі пару років влаштувати референдум на цю тему. І якщо все вийде, то Едінбург спробує добитися окремого членства в НАТО, повідомляють російські і західні джерела.

Шотландська влада розраховує за допомогою альянсу налагодити хороші зв'язки з північноєвропейськими країнами, на зразок Норвегії і Данії. А це їм потрібно для того, щоб захистити арктичні території від претензій Росії, передає телеканал «Дощ».

Шотландські націоналісти під орудою Алекса Селмонда мають намір добитися відокремлення від Британії.

Про референдум з цього питання говорять вже давно. І в Лондоні вважають, що він буде провальним, оскільки багатьох ідея незалежності Шотландії просто лякає.

Спеціально для тих, хто ще не зважився на відділення, Алекс Селмонд і його прихильники придумали концепцію «незалежність лайт».

Згідно цьому плану, Шотландія стане окремою державою, але валюта там буде британська. Керувати економікою продовжить Банк Англії, а суспільним телебаченням залишиться ВВС. Оскільки по-справжньому серйозної армії в Шотландії немає, членство в НАТО теж вітатиметься.

Якщо їм вдасться переконати в цьому жителів країни, то вже через пару років частину британських островів перейменують на шотландські.

Джерело>>>

17

Коментарі

13.03.12, 02:16

Ну не знаю... Аби я був шотландцем, то не схотів би відокремлюватись. Ірландія - то інша річ, а Шотландія... Шотландці, здається, навіть королями були - Стюарти, якщо не помиляюсь.
Але я не об'єктивний, бо великий англофіл.

    23.03.12, 02:18

    Ні, Марія Стюарт була лише претендентом на англійський престол.

      33.03.12, 02:26

      Ні, я таки був правий! "родившуюся за несколько дней до его смерти дочь Марию С. (1542-87, низложенную с престола и казненную в Англии королевой Елизаветой. Ее сын Иаков VI, или 1-й (для Англии), был королем Англии, Шотландии и Ирландии (1603-1625)." Стюарти були шотландцями і були Англійськими королями!
      Так що нєфіг їм відокремлюватись

        анонім

        43.03.12, 08:01

        Та хай собі відділяються. Нічого страшного не буде. За будь-яких умов, Англія не параша, шкодити не буде. Для неї це питання більше символічне. Хоча і матеріальний аспект важливий -- усе ж, для запобігання пошерення сепаратиських настроїв, уряд вкладав в розвиток Шотландії великі кошти. Але і віддділення Шотландії вигляда цілком логічно.

          53.03.12, 09:13

          Кожна нація прагне мати власну державу.Що тут поганого??

            Гість: lkjmn

            63.03.12, 09:56

            Навряд.

              73.03.12, 11:30

                Гість: R0mmel

                83.03.12, 12:56

                давно пора

                  93.03.12, 13:18

                  Да пусть делются...

                    103.03.12, 16:52

                    Однозначно, надо отделяться. Национализм в современном мире рулит. Не понимают этого только совки, дебилы и ангажированные люди. В самом деле, когда человек созревает настолько, чтобы прокормить себя самостоятельно, он всегда уходит от родителей. Свобода строить свое будущее доставляет человеку удовлетворение. Это касается и отдельно взятых народов и стран. Колхозу по имени ЕС осталось совсем немного.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна