Каталонський крем - вишуканий середземноморський десерт, який, думаю, має підґрунтям якісь східні мотиви. Останнім часом дивлюсь кулінарні канали. Вони мене заспокоюють, якщо чесно, красиві люди готують смачну і красиву їжу. Якраз те, що треба в складні часи. Рецепт каталонського крему взяла у Рейчел Ку, на жаль. посилання не можу дати, не знайшла. Кому цікаво, може погуглити. Передачі її дуже цікаві, пізнавальні, пані теж нічогенька, це я чоловікам кажу.
Так от, записала я поспіхом рецепт, потім ще поначитувалась в інеті і зробила власну спрощену версію крему.
500 мл молока зварити з корицею (досить багато, я кладу десь 1 ч.л. з верхом), ванільним цукром. Орієнтуюсь на власний смак зі спеціями. Остудити до теплого стану. Це допоможе молоку ввібрати всі запахи, а також потрібно по технології.
В цей час змішати 2 жовтки, 2-3 ст. л. цукру. Знову ж за смаком, можна і більше цурку. Додати 2 ст. л. КУКУРУДЗЯНОГО крохмалю. Саме його, купити можна в супермаркеті. Виходить така густенька паста. Можна туди втерти трішки цедри лимона. Цю пасту з*єднати з теплим молоком і варити на невеликому вогні до загустіння. Я мішаю в процесі вінчиком, щоб не пристало до дна. Гусне десь за 5-7 хв. Розлити по креманках чи чашках. По суті, це молочний кисіль, але дуже густий. Застигає, як від желатину. Ну а кориця додає екзотичного смаку.
Найкраще смакує охолодженим із кислими фруктами. Я зараз наминаю його з персиками. З полуницею, вишнею, смородиною теж дуже смачно.
Оригінальний рецепт передбачає карамелізацію верхівки крему, але я таке не роблю. Нема чим. Все одно смачно. Фото не моє.