Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Потрібна порада. Доповнено.

  • 20.12.15, 17:05
Дуже несвятковий блог у ці святкові дні. Але таке життя. Вже два місяці я лікую свою собаку. Бася живе в мене півроку. Їй майже 4 роки. Хороша, симпатична, дуже слухняна і мила собачка, чіхуахуа. Дуже ми з нею здружились. Вона без мене нікуди і я без неї. І ось раптом в жовтні вона почала різко худнути. Апетит хороший, їсть гарно, а худне. І какахі неважні. Я по лікарях. У першій же клініці при пальпації животика звернули увагу на якесь новоутворення. Що це, сказати важко. УЗІ показало спайки (собаку попередня господиня кесарила). Але може бути і пухлина. Ми пролікувались, була хвора печінка, зараз аналізи прийшли в норму. Однак при обстеженні виявилось, що стиснута пряма кишка, чи то спайки, чи то пухлина. Покакать вона не може нормально, так триває вже з місяць. Зараз бідна взагалі з себе витискає по крихті. Собачка весела, грайлива, активна, їсть добре. Але от на виході... це погано, бо організм поступово трується. Що я хочу спитати... чи варто робити операцію. Лікарі розходяться в думках, одні кажуть різати, можливо спайки, інші - ні, бо онкологія. Що робити? Чекати поки повільно помре в муках чи все-таки операція, яку може не пережити. От така дилема. Операція 50 на 50. Може врятувати, а може вбити. Може у когось є досвід такого вибору. Допоможіть.
 Що сказать, розрізали, а там всі киші в комок збиті. Це результат недобросовісно виконаної операції кесарево, або недбало запхали нутрощі, або внесли інфекцію. Зробити практично нічого не можна. Лікар навіть не зміг видалити всі спайки, тільки окремі. Тому навряд чи буде покращання. Але усипляти не став, бо каже, що вона дуже хоче жити, бореться, навіть наркоз у такому стані перенесла. Діагноз встановлено, але зарадити нема чим. Харчування у рідкому вигляді і проносне, поки просвіт зовсім не закриється. А тоді усипляти. Дякую всім за поради. Хоч і жаль дивитись на її муки, але принаймні ми знаємо, що і як.
11

Коментарі

Гість: Fragile

120.12.15, 17:28

Я б зробила операцію, ніж дивитися, як тваринка страждає від болю та гине. 50% - не такий вже й поганий прогноз. Але все рівно приймати рішення Вам.

    220.12.15, 17:31Відповідь на 1 від Гість: Fragile

    Я б зробила операцію, ніж дивитися, як тваринка страждає від болю та гине. 50% - не такий вже й поганий прогноз. Але все рівно приймати рішення Вам.дякую! я теж до цього схиляюсь. Просто дуже боюсь її так вбити

      Гість: InnaFL

      320.12.15, 17:31

      Досвіду нема, може навчиться їй клізми робить? Лікарі не радили?

        420.12.15, 17:33

        А чому вони не можуть поставити правильний діагноз по УЗД? Є онкологія чи немає?

          520.12.15, 17:34Відповідь на 3 від Гість: InnaFL

          Досвіду нема, може навчиться їй клізми робить? Лікарі не радили?справа в тому, що просвіт кишки дуже вузький, вона й так з себе воду одну вичавлює. Кал затримується, бродить, вона витискає по краплі. Нам прописали клізми, але важко уявити як вони поможуть.

            620.12.15, 17:34Відповідь на 3 від Гість: InnaFL

            Досвіду нема, може навчиться їй клізми робить? Лікарі не радили?клізми теж не корисні

              Гість: озеро

              720.12.15, 17:35

              шкода. я не лікар, але моя думка така - робить операцію. вважаю, що потрібно робити все, що від Вас залежить.
              хоча... в минулому році в нас померло від ентеріту цуценя. лікували 2 тижні. інколи мені здається, що залікували

                820.12.15, 17:35Відповідь на 4 від Міс Марпл

                А чому вони не можуть поставити правильний діагноз по УЗД? Є онкологія чи немає?пухлини нема, є спайки - діагноз УЗД. Але він не точний. Під пальцями тверде утворення як горішок лісовий. А на онкомаркери собакам не роблять. Тільки різать і дивитись. В першій клініці так і сказали. Якщо онкологія - усиплять.

                  920.12.15, 17:36Відповідь на 7 від Гість: озеро

                  шкода. я не лікар, але моя думка така - робить операцію. вважаю, що потрібно робити все, що від Вас залежить.
                  хоча... в минулому році в нас померло від ентеріту цуценя. лікували 2 тижні. інколи мені здається, що залікували
                  ой, у нас перед цим теж цуценя від ентеріту померло. Важко врятувати при такому діагнозі. Тому й бала дорослу тварину. А тут таке. Я минулий раз ледь відійшла.

                    Гість: Fragile

                    1020.12.15, 17:37Відповідь на 2 від Анна-Марія

                    Краще спробувати, ніж потім себе звинувачувати, що не використав всі можливі варіанти врятувати собачку. Це моя думка.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна