хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

“Головa Мінотавра” у ЛЬВОВІ

  • 04.09.09, 08:50

Краєвський репрезентує у Львові “Голову Мінотавра”

10 вересня, у четвер, о 13.00 у Голубому залі Палацу Потоцьких Літературна агенція «Піраміда» репрезентує нову книгу  всесвітньовідомого польського автора Марека Краєвського «Голова Мінотавра».

Захід відбудеться за участі автора, міського голови Львова Андрія Садового, міських посадовців та відомих письменників. Модератором  заходу буде Анатолій Івченко.

           “Голова Мінотавра” – перший кримінальний роман у новому, львівському циклі детективів автора. Всесвітню славу Марек Краєвський здобув завдяки детективній серії про Ебергарда Мокка, який розслідує справи у Вроцлаві, усі події розвиваються у першій половині ХХ ст. («Смерть у Бреслау», «Кінець світу в Бреслау», «Привиди в місті Бреслау» та «Фортеця Бреслау»)”.            Події львівського циклу також відбуваються у 20-30-х рр. ХХ ст. Ебергард Мокк приїжджає до Львова та спільно із львівським детективом Едвардом Попельським розслідує жахливе вбивство молодої жінки.

        Марек Краєвський напродився 1966 р.; живе і працює у Вроцлаві (німецька назва – Бреслау). За освітою філолог-класик, він до недавнього часу викладав латинську мову у вроцлавському університеті. Його мати народилася під містечком Мостиськом біля Львова і у 13 років разом з родиною переїхала до Польщі. За свідченням самого письменника, вона й досі добре розмовляє українською мовою. До Львова у нього особливий сентимент;  тому він розмістив тут дію свого наступного пригодницького роману, адже особливість його творчого методу полягає в тому, що він пише ретродетективи. Дія його попередніх романів відбувається у міжвоєнний час, коли Вроцлав був Бреслау і належав Німеччині, а Львів належав Польщі.

3

Останні статті

Коментарі

14.09.09, 09:42

    Гість: kalyna

    25.09.09, 09:56

    І пісня файна....

      35.09.09, 15:44

      Львів - то є Львів!