Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

Право подружжя іменуватися дошлюбними прізвищами

  • 30.04.22, 21:54

Одних з можливих учасників правових відносин можна назвати наречених. Чи дозволено таким особам надалі іменуватися дошлюбними прізвищами?

    Правове регулювання даного питання здійснюють окремі нормативні акти. Зокрема різні за своїм змістом аспекти, що стосуються всебічного з’ясування майнових або особистих немайнових прав, які в свою чергу мають наречені, регламентуються такими правовими джерелами:

1.               1. Конституцією України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР (далі – Конституція України);

2.               2. Сімейним кодексом України від 10 січня 2002 року № 2947-III (далі – Сімейний кодекс України).

    Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил, водночас передбачає головні засади ефективного та продуманого утвердження нашої Батьківщини, як суверенної, демократичної, а також правової держави. Зокрема згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 3 ст. 51 Конституції України, сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою.

    Чіткий та недвозначний зміст вказаної норми щодо всебічного з’ясування цілу низку різних за своєю сутністю можливостей, які мають фізичні особи, що в свою чергу щойно зареєстрували шлюб, отримав відповідні роз’яснення в інших нормативно-правових актах. Як це розуміти?

    Склад безпосередніх учасників правових відносин є вельми різноманітним. Зокрема він включає в себе так званих «наречених».

    Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил, водночас гарантує вищезазначеним особам різні за своїм змістом можливості, яким в свою чергу притаманний майновий чи особистий немайновий характер. Скажімо у відповідності до правової норми, яка отримала належне закріплення в ч. 1 ст. 35 СК України, наречені мають право обрати прізвище одного з них як спільне прізвище подружжя чи надалі іменуватися дошлюбними прізвищами.

    Звідси випливає декілька цікавих положень, що мають практичне значення. Зокрема фізичні особи, які щойно зареєстрували шлюб, вправі надалі іменуватися дошлюбними прізвищами.

0

Коментарі