хочу сюди!
 

Наташа

50 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Окремі права, що гарантовані рідній тітці спадкодавця

  • 28.04.22, 21:01

   Одним з можливих суб’єктів цивільних відносин є рідна тітка спадкодавця. Чи дозволено такій особі у третю чергу спадкувати за законом? 

    Правова регулювання даного питання здійснюють окремі нормативні акти. Зокрема чіткий перелік фізичних осіб, які можуть у третю чергу спадкувати за законом, регламентується такими правовим джерелами:

1.            1. Конституція України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР (далі – Конституція України);

2.            2. Цивільний кодекс України від 16 січня 2003 року № 435-IV (далі – Цивільний кодекс України).

    Чинним законодавством гарантовано кожному учаснику правових відносин цілу низку різних за своєю суттю можливостей, яким притаманний майновий або особистий немайновий характер. Скажімо відповідно до правової норми, яку вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 1 ст. 48 Конституції України, кожен має право на достатній життєвий рівень для себе, а також власної сім'ї, що в свою чергу включає достатнє харчування, одяг, житло.

    Чіткий та недвозначний зміст зазначеної норми щодо всебічного з’ясування чіткого переліку фізичних осіб, яким дозволено спадкувати як представникам третьої черги спадкоємців за законом. Що це означає? 

    Чинне законодавство передбачає відповідні правила осмисленого прийняття різних за своїм призначенням прав та обов’язків, що в свою чергу складають юридичний склад спадкової маси. Зокрема у відповідності до правової норми, яка отримала належне закріплення в ч. 1 ст. 1263 Цивільного кодексу України, у першу чергу право на спадкування за законом мають:

-               - рідний дядько спадкодавця,

-               - рідна тітка спадкодавця.

    Звідси випливає ціла низка різних за своїм змістом практичних положень. Скажімо рідна тітка спадкодавця є одними з можливих представників третьої черги спадкоємців за законом.

0

Коментарі