хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Премія ім.І.Франка у галузі інформаційної діяльності за 2023 рік

  • 18.10.23, 17:14
У Держкомтелерадіо 7 вересня 2023 року відбулось вручення дипломів лауреатам премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. Вручаючи дипломи, перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак зазначив, що ця премія особлива тим, що її присуджено під час війни, коли дуже гостро постає питання щодо утвердження історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності. Цим високим критеріям відповідають твори переможців конкурсного змагання за премію.
У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» диплом лауреата премії вручено режисеру Сергію Лисенку та сценаристу Олександру Зінченку за документальний фільм «Колапс: як українці зруйнували імперію зла». Фільм розповідає про те, як проголошення Україною незалежності унеможливлює подальше існування СРСР. Прем’єра серіалу відбулася 23.08.2021 в ефірі загальнонаціонального телеканалу Суспільного «Перший». Згодом він транслювався в ефірах європейських мовників, також показ фільму пройшов у Стенфордському університеті (США).
У номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» лауреатами премії імені Івана Франка стали Олена Гусейнова та Мирослав Лаюк за цикл радіопередач спецпроєкту «Леся Українка: 30 радіоісторій», присвяченого 150-річчю з дня народження визначної поетеси. Образ Лесі Українки, висвітлений з різних ракурсів, наближає слухача до розуміння особистості талановитої доньки українського народу. Ефір відбувся протягом лютого-березня 2021 року на каналі «Радіо «Культура».
У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» премію імені Івана Франка присуджено Валерію Королю і Григорію Любовцю за монографію «Контент негативу. Як захистити себе та країну в умовах тотального інформаційного протистояння» (м.Київ, Видавничий дім «Києво-Могилянська академія», 2021).
Автори провели дослідження сучасного інформаційного простору, визначили потенціали його технологічно-креативних станів, запропонували підходи до розуміння контраверсійності публічного простору; також розроблений проєктний концепт моделі національного інформаційного простору України.
Лауреату премії імені Івана Франка у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» Володимиру Кузику диплом буде вручено пізніше, оскільки він зараз перебуває у відрядженні за кордоном. Премією відзначено збірку його публіцистичних творів «Дивниця».

0

Коментарі