Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Результати Варшавської книжкової виставки

  • 08.06.22, 05:57

Відбувся Варшавський книжковий ярмарок - найбільша міжнародна подія видавничої галузі в Польщі. Ярмарок - це не лише презентації та продаж книжкових новинок, а й зустрічі з авторами, дискусії, виставки, майстер-класи, який проходив з 26 по 29 травня 2022 року.

Метою участі України у цій події є промоція української книги у світі та підсилення українського голосу.

Загалом у найбільшому літературному заході Польщі взяло участь понад 500 видавців із 13 країн Європи: Польщі, Німеччини, Норвегії, Вірменії, Бельгії, Чехії, Франції, Іспанії, Румунії, Швейцарії, Угорщини та Великобританії.

Близько 1800 примірників книжок продали українські видавці під час Варшавського книжкового ярмарку,

На українському стенді представили 24 видавництва та приблизно 400 найменувань книжок для дорослих та дітей українською мовою. На ярмарку були й наші чернівецькі Дитяче арт-видавництво "Чорні вівці" , Видавництво 21 та Meridian Czernowitz.

Які книжки пропонували, аби сприяти промоції українського слова, та наскільки українці, які вимушено через війну виїхали за кордон, зацікавлені читати та купувати літературу.

На українському стенді, який цьогоріч працював під гаслом «Дякуємо, Польще», були представлені книжки, які розповідають про сучасну українську культуру, від 24 українських видавців. Всього за підтримки Посольства України у Польщі до Варшави було доставлено близько 1800 українських книжок, практично всі були продані на ярмарку.

Основними відвідувачами та покупцями на українському стенді були саме українці, однак книжки українською мовою також купували й поляки, які почали вивчати українську мову або хотіли підтримати українське книговидання.

Видавництва України представлені окремим стендом, який працює під гаслом «Дякуємо, Польще!» / «Dzikujemy, Polsko!» – на знак вдячності Польщі та польському народові за їхню допомогу і підтримку. На стенді можна було познайомитись з останніми новинками 24 видавництв та близько 400 найменувань книг для дорослих та дітей українською мовою.

На ярмарку відбувались зустрічі з українськими письменниками та діячами сучасної української культури, серед яких - Оксана Забужко, Вікторія Амеліна, Тамара Горіха-Зерня, Любов Якимчук, Катерина Калитко, Олександра Коваль, Марія Шагурі. Варто зазначити, що письменниця Оксана Забужко отримала нагороду "Ікар-2022" за тривалу присутність українського голосу за свободу та права людини у світовій літературі.

На ярмарку також здійснювався збір коштів на підтримку України Організатори: Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут книги, Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщі, Ukrainian Institute - Український інститут, PEN Ukraine, Книжковий Арсенал, Форум Видавців.

Куценко Олександр

 

0

Коментарі