В Росії відновлюється „парад суверенітетів”

  • 31.01.09, 01:57

 

“Будь-яка пропаганда сепаратизму –

виклик стабільності і єдності

нашої багатонаціональної держави"

Дмитро Медведєв

 

Президент Росії вимагає від ФСБ РФ працювати на випередження у боротьбі із сепаратизмом. Про це він сказав 29.01.2009, виступаючи на засіданні колегії ФСБ РФ, присвяченій підсумкам 2008 року і завданням на 2009 рік. „У цьому питанні потрібна більш якісна профілактика і найтісніша взаємодія з інституціями цивільного суспільства”, - зазначив Президент РФ.

Слідом за Татарстаном й Башкортостан має намір вийти зі складу РФ...

Ингушетия, Татарстан оказались не единственными субъектами Российской Федерации, которые потребовали государственной независимости. К ним присоединилась богатая нефтью мусульманская Республика Башкортостан. Общественное движение «КYК БYРЕ», представляющее национальные интересы башкир, проживающих на территории Башкортостана и России, требует от Кремля обеспечить право народа республики на самоопределение. 

Обращение «КYК БYРЕ», подписанное сопредседателями организации Тимуром Мухтаровым и Азатом Сальмановым, направлено официальным лицам РФ. Его текст размещен на официальном сайте организации.

Авторы документа считают «крайне несправедливым и нечестным», что «федеральная власть, которая забирает ежегодно 80 % национального богатства Башкортостана, игнорирует самих башкир; не уделяет внимания важнейшим национально-культурным потребностям башкирского народа».

«Это политика империалистов-колонизаторов по отношению к коренному населению. Кроме того, мы считаем, что нельзя занимать ответственные посты в таком регионе, как Башкортостан, людям, не имеющим ни малейшего представления об истории, культуре, языке, традициях башкирского народа», - сказано в обращении.

«Мы против засилья федерального чиновничества на фоне сокращения полномочий самого Башкортостана. Мы против захватнической политики по отношению к природным богатствам, предприятиям Башкортостана», - требуют башкиры...

В страхе перед федеральным центром молчит и Министерство образования Республики Башкортостан. Мы официально запросили у Министерства образования Республики Башкортостан информацию о количестве школ с башкирским языком обучения в республике. Но ответ мы так и не получили.

Однако мы знаем, что с 1 сентября 2008 года из-за введения федеральной властью системы подушного финансирования, количество таких школ резко сократилось; в результате необратимо потерян с трудом восстановленный потенциал.

Кредо нашей организации - не сдаваться и не мириться с душителями свобод. Наша организация решительно настроена противостоять попыткам власть имущих заткнуть рот башкирам, заставить нас молчать о своих правах. И мы не будем молчать, когда на глазах у всех гибнет культура целого народа. Потеря языка - первый шаг к вырождению.

Мы намерены выставлять всех, кто пытается нас обмануть и убедить в нашей неправоте. Мы требуем выполнения резолюций Всемирных Курултаев башкир. Их выполнение жизненно необходимо для народа! Мы строго спросим с виновников за саботаж решений Всемирных Курултаев.

Мы считаем крайне несправедливым и нечестным, что федеральная власть, которая забирает ежегодно 80 процентов национального богатства Башкортостана, игнорирует самих башкир, не уделяет внимания важнейшим национально-культурным потребностям башкирского народа. Это – политика империалистов-колонизаторов по отношению к коренному населению.

Настало время спросить каждого федерального чиновника, а их в Башкортостане расплодилось за последние годы тысячи: «Что ты делаешь для башкирского народа?!». Особо строгий спрос будет с башкир, выслуживающихся перед начальством, топя свой народ, попирая память своих прадедов, пренебрегая заветами своих предков.

Кроме того, мы считаем, что нельзя занимать ответственные посты в таком регионе, как Башкортостан, людям, не имеющим ни малейшего представления об истории, культуре, языке, традициях башкирского народа. Мы против засилья федерального чиновничества на фоне сокращения полномочий самого Башкортостана.

Мы против захватнической политики по отношению к природным богатствам, предприятиям Башкортостана. Перед нашими глазами примеры того, какую «пользу» приносят нашему краю захваты государственными монополиями наших предприятий: заезжие топ-менеджеры бывшего башкирского «Салаватнефтеоргсинтеза», проданного «Газпрому», получают зарплату 1 миллион рублей в месяц, а доходы рядовых работников в 7-8 тысяч выглядят на этом фоне позором. А всем остальным достаётся лишь испоганенная вода, оскверненная земля и отравленный воздух!

У башкир нет другой земли, кроме той, на которую претендуют проходимцы с федеральными ярлыками. Не отдадим Башкортостан чужакам!

Остановить уничтожение башкирского языка, которое проводится путём отмены регионального компонента в образовании!

Обеспечить условия для полноценной реализации права башкирского народа на самоопределение в рамках Республики Башкортостан!

Сопредседатель БОД «КYК БYРЕ» А.С. Сальманов

Сопредседатель БОД «КYК БYРЕ» Т.Г.Мухтаров

30.01.2009.

www.unaunso.org

1933. ПАМ‘ЯТАЄМО

  • 03.12.08, 23:07

            Те, що Ти сьогодні живий, - це щасливий випадок, чудо, бо під час  Голодомору чудом і випадково вціліли Твої батьки чи батьки Твоїх  друзів! Хотіли й намагалися вбити всіх Українців! Ми, сьогоднішні  Українці,  радіємо, що  ми вижили,  і  дякуємо за те Бога. Ми будемо  завжди пам’ятати Голодомори, пам’ятати Етноцид, згадувати тих кого вбили,  щоб відродити загиблих хоча б  у пам’яті

Понад десять років ми говоримо про той стан, в якому знаходиться Україна. Кажу вам: головна причина нашого тяжкого становища – у відсутності любові до себе і до ближнього свого....

Хочете знати чиї то слова? Юлії Тимошенко! Саме тієї Юлії Володимирівни Гріген, що народилася 27 листопада 1960 року у Дніпропетровську... Слова ці сказані не в приватній бесіді, а в програмному, передвиборчому виступі Юлії Володимирівни на УТ-1 у 2002 році.

Не дивно, що галицький плебс носить пані Гріген “на руках”. Тому й галицький депутат Шкіль дозволяє собі теревенити, що “зараз запорукою успіху України є ... конфігурація Тимошенко - Мороз - Ющенко” (13.10.03 “У Києві відбулась...”).

З огляду на етнічну спорідненість Юлії та Андрія це також не дивно... Дивно, що про Симоненка він  не згадує.

Чому? Стидається певно перед людями. Такий він у них... Сором‘язливий... А от його патронеса не стидається....

Причини Геноциду  української нації викладені в роботі А.Куліша “Геноцид. Голодомор 1932-1933. Причини, жертви , злочинці. Київ, 2001”:

1. Ненависть жидів до всіх людей взагалі, яка Торою, Талмудом, прищеплюється їм у жидівських школах, синагогах та вихованням у сім’ї: “всі народи, яких Єгова дасть   вам (юдеям) в руки, мають бути знищені”.

2. Особлива ненависть жидів до українців: “Всі українці відомі антисеміти від найдавніших часів до сьогодні… Всіх антисемітів треба винищувати як найгірших, злочинців”.

 “Звільнення” Руси - України від українців та заселення її жидами. Правлячою клікою ця політика послідовно проводиться і в наш час.

 Ми вважаємо, що безглуздо скидати вину за злочини одного народу проти іншого на окремих осіб чи організації. Адже за злочини націонал - соціалізму відповідав і покаявся цілий німецький народ, який до цього часу виплачує компенсації.

Жоден юдей світу не відмежувався від злочинів проти українців, що їх вчинила жидо-більшовицька влада в СССР. Тому за геноцид в Україні жиди несуть колективну відповідальність, котра не має терміну давності.

Ми вимагаємо від держави Ізраїль, від сіоністських організацій в Україні та за її межами покаятися перед українською нацією й виплатити Україні компенсації за геноцид.

Ми вважаємо також, що росіяни несуть відповідальність за злочини жидів, яких вони допустили до керівництва Російсько - більшовицькою імперією і які чинили розбій в Україні від імені росіян.

Тому вимагаємо від Уряду та Державної думи Російської федерації покаятися перед українським народом й взяти на себе частину виплат компенсацій.

Вимагаємо від Верховної Ради, Уряду та Президента України:

-     замінити назви вулиць, населених пунктів тощо, названих іменами більшовицьких керівників, що чинили геноцид українців, знести їхні пам`ятники та меморіальні дошки;

-            відкрити Державний інститут геноциду українців;

-            відкрити музей геноциду українців;

-            до навчальної програми середньої та вищої школи включити предмет „Геноцид української нації;

-            по містах та селах України поставити памятники жертвам геноциду;

               До того часу, поки сіоністські організації в Україні та за її межами не покаються перед українською нацією й не приступлять до виплати компенсації, вимагаємо позбавити жидів громадянства України та заборонити їм:

-            обіймати будь-які представницькі та керівні посади, працювати в державних органах;

-            мати приватну власність на засоби інформації;

-            бути керівниками та власниками підприємств чи установ в життєзабезпечуючих галузях народного господарства та обєктах стратегічного призначення;

-            закрити юдейські школи та інші юдейські навчальні заклади як розплідники юдо нацизму та людино ненависті.

http://www.unaunso.org/article.php?id=4&subid=15&artid=5&lang=ukr

 

З Білорусії - Мы знаходзімся на грані смерці

  • 30.11.08, 13:50

ВІТАЕМ

 

Мы знаходзімся на грані смерці.

 

Вітаюць Вас украінцы Палесся і жыхары Палесся (Піншчына, Беларусь). Звяртаемся да Вас нажаль не на роднай мове (украінскай), бо такія склаліся умовы, што усю украінскую культуру з якой звязанае Палессе вынішчыў сённешні рэжым. Мы знаходзімся на грані смерці.

Мы просім Вас падтрымаць нас, бо аснаўною мэтаю па статуту нашаму з'яўляецца:

об'єднання українців, які проживають не у Вітчизні і всіх, хто хоче оберігати свою місцеву культуру, яка пов'язана з українською.

Координація їх діяльності ради збереження української присутності в світі, єднання в єдине співтовариство всіх українців, підвищення авторитету української нації на міжнародному рівні.

Нам патрэбна Вашая падтрымка для развіцця нашай Вялікай Культуры!

Ці згодны Вы супрацоўнічаць - падтрымліваць нас?! Мы просім даць Ваш адказ як мага хучэй!

Чакаем! Ад вашага адказа залежыць вельмі шмат!

 

Дорогі друзі, брати !

Історично так склалося, що столиця Полесся – Пінськ має дуже тісні зв'язки з культурою, історією України, яка в певні моменти просто, – одна. У Пінське проживає близько 11% вихідців з України, які відносять себе до українців і мають право на захист і развітєє своєї культури, як національної так і регіональної (поліською).

В кінці 1980-х на початку 1990-х в Поліському краю діяла організація за автономію Полісся  яку возгловлял Микола Шелеговіч. Організація займалася развітєєм регіональної, місцевої культури і її діяльність досягала значемих успіхів, але після 1995 року діяльність була зупинена...

29 жовтня 2008 року була створена в Пінське ініціативна група «Збудінне». Основою завданням «Збудіння» є – розвиток поліської культури, традицій і підтримка культури України в нашому регіоні. Незабаром пройдет схід  членів «Збудіння», де буде розроблений план дій, статут.

Ми повинні підтримувати свою культуру, ми маємо на це право як це роблять євреї в Пінське і поляки, які навіть і не мають такого тісного відношення до Пінську, як це пов'язано з історією України.  Для доказу хватіт лише того, що б узяти історію Пінська за останніх 100 років.  Жителі Пінська разом з генералом УНР Семеном Петлюрой в 1919 році звільняли Пінськ від більшовиків і тоді Пінськ знаходився у складі Української Народної Республіки.

Під час Другої Світової війни пінчуку пішли у народне сопротевленіє Українську армію (УПА) і соржалісь за свою землю до середини 1950-х років, що лише коштує їх перший бій в селі Невель (1946 рік). Вони змогли на декілька діб зайняти село і зміцнитися в нім, що б мужнє прийняти бій з військами НКВД.  Багато історичних фактів, але і не лише культурні зв'язки у нас, але і географічні, економічні.

Сподіваюся, що ми є свідками початку нового періоду в історії відносно тісних взаємин. Ми маємо бути разом і розвивати наші цінності.

Кастусь ЧУВАК

Вадім МАКЕЕВ

Дмітро КІСЕЛЬ

Вячэслаў ПАНЬКОВЕЦ

Дмітро АЛЯНЬКО

 

29/11/2008                      www.unaunso.org

Програма УНА-УНСО

  • 08.09.08, 01:08

І. Ідейно-світоглядові засади

Наше гасло: Україна для українців!

Господь створив нас українцями, і хай святиться воля Його на віки віків. Ми відстоюємо Божу волю. З нами Бог!

 

Наш найвищий обов’язок: реалізація української національної ідеї – ідеї самоствердження Нації, створення держави із системою українського націонал-соціального народовладдя, суть якого в словах: “В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля”.

Національна держава – це суспільно-політична система реалізації інтересів Нації. 

Націонал - соціальна влада  – це система диктатури Нації з врахуванням соціально - економічних інтересів Народу.

Наша ідеологія: український націоналізм як ідеологія самоствердження Нації.

Наша політика: Україна понад усе!

Наша боротьба: за владу Нації.

Наші вороги: комунізм, космополітизм, лібералізм.

Наше завдання: провести революційні перетворення в інтересах Нації.

Наше переконання: доки Народ не розв’яже своєї головної проблеми – не усвідомить себе Нацією - доти жодна його проблема не буде вирішена на його користь.

ІІ. Політично-програмові засади

Націонал-соціальне народовладдя

 

Влада в Україні космополітична та демонстративно антиукраїнська. Влада знаходиться в руках космополітичних олігархічних кланів, які конкурують між собою, але мають свій об’єднаний інтерес в існуванні режиму, що забезпечує їм можливість вивезення капіталу та приватизації основних фондів.

Народ став об’єктом політичних маніпуляцій і жертвою сваволі позаморальних осіб, що становлять верхівку державного апарату. Ці обставини призводять до деморалізації дедалі ширших верств населення.

 

Причинами економічної деградації є відтік капіталу та намагання космополітичної олігархії монополізувати прибутки. Вирішення жодних економічних і соціальних проблем не є можливим доти, доки режим продовжує своє існування, доки Нація не має своєї власної національної влади.

 

Нашим політичним завданням є побудова організованої і солідарної сили, яка зможе навести порядок, взяти на себе відповідальність за Націю, за Державу.

 http://www.unaunso.org/article.php?id=1&subid=5&artid=51&lang=ukr

 

Мета введення  режиму націонал–соціального народовладдя.

  

Україна потребує успіху. Перемога УНА-УНСО та введення  режиму націонал-соціального народовладдя додасть українцям впевненість у собі, в своїй владі, в своїй країні. Всім буде продемонстровано, що в Україні з’явився справжній господар, який рішуче і беззастережно кладе край комунізму, космополітизму, лібералізму, грабіжництву.

Сильна і заможна держава є запорукою добробуту громадян України, а зростання їх добробуту є запорукою міцної держави. Ми утвердимо в Україні дух виробництва, розумного господарювання, доброзичливого суперництва,  здорової амбіційності. Наше завдання – на руїнах і серед розладу вибудувати цілісний Національний лад,  який задовольнятиме інтереси України.