хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Результати ревізії у Відділі освіти Зміївського району

  • 12.03.20, 14:54

Харківські аудитори виявили у Відділі освіти Зміївського району фінансові порушення на суму 1,9 млн гривень.


 

Фахівцями північно-східного офісу Держаудитслужби проведено планову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності відділу освіти Зміївської районної державної адміністрації Харківської області за період з 01.01.2017 по 30.06.2019 року, де виявили фінансові порушення на загальну суму 1 954,27 тис. гривень.

 

Так, аудиторами встановлені порушення бюджетного законодавства, а саме: незаконні витрати бюджетних коштів допущені внаслідок оплати праці за проведення додаткових корекційно-розвиткових занять для осіб з особливими освітніми потребами у завищених розмірах в загальній сумі 44,07 тис. грн та проведення за рахунок загального фонду кошторису витрат на оплату електричної енергії, яка була включена до вартості путівки в дитячий заклад оздоровлення, сплачена фізичними особами та підлягала до відшкодування за рахунок коштів спеціального фонду в загальній сумі 48,27 тис. гривень.

 

Також, здійснена оплата за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, призначених на оснащення інклюзивно-ресурсних центрів, в порушення норм законодавства Відділом освіти придбано меблі, які не передбачені Примірним переліком обладнання для оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів, на загальну суму 9,60 тис. гривень.

 

Ревізією встановлені порушення законодавства про закупівлі в частині здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг без застосування визначених законодавством процедур закупівель на загальну суму 1 852,33 тис. грн та не дотримання терміну оприлюднення звітів про укладені договори в інформаційно-телекомунікаційні системі Prozorro.

 

З метою повного усунення порушень недопущення їх у подальшій роботі начальнику Відділу освіти направлено попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства і вимогу щодо усунення виявлених фінансових порушень у місячний термін.

 

Також, за неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни трьох посадових осіб Відділу освіти притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

За порушення законодавства у сфері закупівель складено 5 адміністративних протоколів згідно зі ст. 164-14 КУпАП та направлено для розгляду матеріали справ про адміністративні правопорушення до Зміївського районного суду.

 

Про результати ревізії проінформовано Зміївську районну державну адміністрацію та правоохоронні органи.

 

         Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

0

Коментарі