хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Харківські аудитори завершили ревізію КП «Міськсвітло»

  • 17.03.20, 15:23

Харківські аудитори завершили ревізію  КП «Міськсвітло»

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби перевірили фінансово-господарську діяльність Комунального підприємства електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» (далі – КП «Міськсвітло») за період з 01.01.2016 по 28.02.2019 року. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 328,14 тис. грн.

 

Ревізією питання отримання доходів підприємством, встановлено, що через не включення до актів здачі-приймання наданих послуг для Департаменту комунального господарства ХМР фактичних витрат, понесених КП «Міськсвітло» на виконання робіт по утриманню обєктів зовнішнього освітлення м. Харкова за договорами, укладеними з Департаментом комунального господарства ХМР, за 2018 рік підприємством недоотримано доходів на загальну суму 98,92 тис. гривень.

Крім того, встановлено, що в результаті порушення 63-ма фізичними особами-підприємцями термінів оплати за користування опорами зовнішнього освітлення для підвіски електричних кабелів, що йде всупереч законодавству, підприємством недоотримано фінансових ресурсів за надані послуги на загальну суму 23,14 тис.  гривень.

Під час ревізії збитки відшкодовані на суму 17,64 тис. грн шляхом перерахування ФОПами грошових коштів на поточний рахунок підприємства.

 

Ревізією питання отримання видатків підприємства, встановлено, що мало місце внесення 2-ма підрядними організаціями недостовірних даних до первинних документів бухгалтерського обліку, а саме: завищена вартість виконаних робіт з капітального ремонту та реконструкції виробничих будівель та приміщень підприємства на загальну суму 49,96 тис. грн, що  призвело до зайвого витрачання КП «Міськсвітло» коштів бюджету м. Харкова  на суму 49,96 тис грн.

 

Ревізією питання нарахування та виплати заробітної плати працівникам підприємства, встановлено зайве нараховано заробітної плати на загальну суму 52,27 тис. грн та, відповідно, зайво нараховано та перераховано єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України на загальну суму 11,5 тис. гривень.

Внаслідок вказаного порушення КП «Міськсвітло» завдано матеріальної шкоди (збитки) на загальну суму 63,77 тис. гривень.

 

Ревізією інших питань бухгалтерської дисципліни, встановлено, що в результаті не оприбуткування нематеріального активу, розробленого виключно для КП «Міськсвітло» та не збільшення первинної вартості основних засобів (кондиціонерів) на суму їх монтажу,  в період з 01.01.2016 по 28.02.2019 за даними бухгалтерського обліку була занижена вартість активів підприємства на загальну суму 84,88 тис. гривень.

Також, в результаті неправильного застосування ресурсних елементних кошторисних норм та завищення обсягів виконаних робіт за договором підряду була завищена вартість робіт з реконструкції нежитлових будівель та приміщень КП «Міськсвітло», на загальну суму 40,07 тис. гривень.

 

За результатами ревізії, директору КП «Міськсвітло» було направлено вимогу щодо вжиття заходів з усунення виявлених порушень в повному обсязі та притягнення до дисциплінарної і матеріальної відповідальності посадових осіб, винних у допущених порушеннях.

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни, 3-х посадових осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи.

 

         Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 


0

Коментарі