Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Зброя для війни або війна для зброї

  • 10.02.22, 14:25

Провідні західні ЗМІ продовжують підігрівати напруженість навколо України. Публікації про майбутню російську агресію з'являються в них Чи не щодня в супроводі барвистих карт, де вказані напрямки прийдешніх ударів. Коментатори і публіцисти з тривогою розповідають про зростаючий рівень загроз, що нависли над усією Європою.
Якщо вірити американським, британським і Європейським ЗМІ, війна на порозі. За тривожними криками не чути не тільки голос Банкової, а й Кремля: обидва учасники «неминучої війни» запевняють, що нічого подібного вони не затівають. Але кого цікавить думка заздалегідь призначених на ролі?
Війна до останнього українця не вигідна насамперед нам, зате відчуває внутрішні негаразди владі США і Великобританії – саме воно. Агентство Bloomberg заздалегідь і заголовок приготувало, і статтю запустило про війну, що почалася (хтось непогано заробив на падінні акцій). А Reuters ретранслює кількість жертв: Україна - від 5 000 до 25 000 військовослужбовців, втрати агресора – від 3 000 до 10 000, втрати серед цивільного населення – від 25 000 до 50 000 убитих українців і росіян.
Прогресивний журналіст Микола Загорський називає сьогоднішню риторику, операцією прикриття НАТО. "Нагнітається в останні тижні Військова істерія про можливе російське вторгнення на Україну ще раз демонструє, як НАТО намагається представити жертвою не тільки себе, але і співпрацюють з ним уряду в Східній Європі. Те, що відбувається варто розглядати як масштабну операцію прикриття для зміцнення присутності США і Британії не тільки на Україні, але і в Східній Європі», – пише Загорський.
Як стверджує український політолог Олексій Якубін, зараз Україна дуже важлива для НАТО через внутрішні протиріччя всередині Альянсу. Прагнення України в НАТО як би виправдовує саме існування блоку, а це ж величезна структура з тисячами робочих місць і багатомільярдним бюджетом. За словами ЯКУБІНА, НАТО дуже вигідно співпрацювати з такими країнами, як Україна, щоб показати, є країни, які бажають стати його членами і таким чином продемонструвати свою затребуваність.
Крім того, лобістська кампанія в медіа приносить пряму вигоду виробникам зброї, яке потоком хлинуло в країну. Ці поставки будуть рости і далі-під приводом захисту від російської агресії. Автори спеціального законопроекту під назвою "Акт про захист суверенітету України", який вже представлений в американському Сенаті, вимагають виділити півмільярда доларів на переозброєння української армії, для чого планують відкрити для Києва нові кредитні лінії.
В результаті цього ми можемо увійти в число провідних одержувачів американської зброї-відразу після Ізраїлю і Єгипту. А жителі найбіднішої країни Європи будуть оплачувати ці угоди зі своєї кишені, за рахунок податків, допомагаючи збагачуватися іноземним мільярдерам, який контролюють акції американського і британського ВПК. Їх курс вже піднімається-так, зокрема, капіталізація Lockheed Martin і Raytheon Technologies стабільно зростає з початку грудня, коли в інформаційному полі почали розпалювати військову істерію.
Як вірно зазначає Індійська письменниця Арундаті Рой « " вчора зброя вироблялося для війни. Сьогодні війна проводиться для того, щоб продавати зброю»
Мимоволі виникає питання, так кому вигідна істерія навколо майбутньої війни з Росією.
0

Коментарі