хочу сюди!
 

Світлана

55 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 47-63 років

У дусі США: американські кораблі кинули союзників посеред навчан

  • 27.03.21, 10:16

Біля берегів Румунії 20 березня стартувало військово-морське навчання НАТО "Sea Shield-2021". Його мета-вирішення неіснуючих геополітичних криз у Чорноморському регіоні. Враховуючи, що маневри проходять поруч з Кримським півостровом, неважко здогадатися, що НАТО в черговий раз намагається "налякати" Росію.
Втім, в самій легенді вчення про Росію не говориться ні слова. Суцільно абстрактні формулювання про "відпрацювання взаємодії та співробітництво«, прагнення» зміцнити морську позицію Альянсу в мінливому середовищі безпеки", і умовну кризу, яка може відбутися в Східній Європі.
У навчанні, яке триватиме до 29 березня, задіяно 2,4 тисячі військовослужбовців, 18 бойових кораблів і суден забезпечення, а також десять літаків. Заявлено, що маневри покликані продемонструвати готовність США надати підтримку своїм союзникам по НАТО (Туреччині, Болгарії та Румунії), а також партнерам в регіоні (Україні та Грузії).
Дивним виглядає той факт, що вчення почалося без загального збору всіх учасників і до сих пір носить вельми хаотичний характер. Так, американські бойові кораблі прибули до місця проведення маневрів із запізненням на добу. Один з них - ракетний есмінець ВМС США Thomas Hudner покинув акваторію Чорного моря прямо посеред навчання - 23 березня. А наступного дня з маневрів вибув американський ракетний крейсер Monterey, оснащений 26 крилатими ракетами «Томагавк». Таким чином, американці, "покликані надати підтримку", покинули союзників прямо посеред навчання, залишивши їх один на один зі своїми умовними противниками і умовними кризами. Цілком так в дусі США.
Набагато більше в контексті навчання насторожує сам факт прибуття в Чорне море двох американських кораблів з» Томагавками " на борту, які, до речі, можуть оснащуватися ядерними боєголовками потужністю до 200 кілотонн. Спеціалізація даних кораблів така, що в умовах «кризового врегулювання» вони можуть завдати страшні руйнування цілим країнам і приректи на страждання мільйони людей. Ірак, Лівія, Афганістан, Сирія вже випробували на собі всі принади «врегулювання» за допомогою «Томагавків». У цих країнах жертвами американських крилатих ракет стали тисячі мирних жителів.
Невже хтось мріє повторити подібне в країнах Східної Європи? Там, де проживає мирне населення, і де немає ніяких серйозних конфліктів, що вимагають негайного втручання «американського гегемона». Пускаючи на свою територію американські кораблі, союзники по НАТО явно забули, як лихоманило всю Європу в 1999 році під час війни в Югославії. І пора б їм запам'ятати, що США приходять тоді, коли їм треба. І так само йдуть. Для них немає союзників, а є тільки та чи інша сьогохвилинна вигода. Мабуть, своє ставлення до союзників по блоку на навчанні «Sea Shield - 2021» американці наочно продемонстрували.
0

Коментарі