хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

У МОЗ визнали, що карантин був введений для залякування населенн

  • 21.05.20, 11:34

За заявою головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, парки і сквери були закриті, а вулиці оброблені не для боротьби з коронавірусом, а для створення "відчуття тривоги" у населення. Ляшко повідомив, що ці заходи були прийняті для психологічного впливу на українців. Про це він заявив в ефірі "Україна 24".


"Ми коли закривали свого часу парки, робили обприскування доріг, це, знову ж таки, було питання не стільки впливу на епідеміологічний процес, скільки на психологічний процес. Закриття парків, немає відчуття такого, що все безпечно, люди більше психологічно готувалися до того, що треба дотримуватися карантину. Відчуття тривоги", - пояснив Ляшко.

За словами Ляшка, цю практику психологічного впливу запозичили в інших країн.

"Коли я спочатку аналізував ті заходи, які впроваджувалися в Китайській Народній Республіці, потім в Італії, також з боку точки зору епідеміології думав, А навіщо вони це роблять. Якщо це крапельна інфекція, вона не впливає, наприклад, на ці шляхи передачі. Потім, коли починали аналізувати, почали спілкуватися через послів з епідеміологами, вони розповідали, що люди не бачать, це невидима інфекція, то потрібно створити психологічний якийсь ефект. І завдяки цьому психологічному ефекту у людей з'являлося відчуття небезпеки і дотримання карантинних заходів, які вводилися урядом", - додав він.

Ляшко також зазначив, що проблема зараження в громадському транспорті хвилює його не так сильно, як внутрішня міграція – оскільки велика міграція призводить до порушення принципів карантину.

Таким чином, можна зробити висновок, що влада відкрито визнала, що метою введення ряду карантинних обмежень було посіяти паніку серед населення з метою зробити українців більш дисциплінованими шляхом залякування. У цю концепцію дій уряду вписуються 600 могил, виритих мером Дніпра Борисом Філатовим для тих, хто помер від коронавіруса, і заяви попереднього глави Моз Ємця про те, що "всі пенсіонери помруть" і що "люди старше 65 років-це трупи", а також заяву Ляшка про те, що якщо карантин буде повністю скасований, то від коронавіруса в Україні може померти 100 тисяч осіб. Туди ж можна віднести публічний піар капсули для перевезення пацієнтів з коронавірусом. Сама думка про те, щоб потрапити в неї, була б великим стресом для більшості людей.

У цій ситуації слід зазначити, що методи залякування надають вкрай негативний вплив на організм людини - стрес знижує імунітет — як і неможливість гуляти на свіжому повітрі в парках, займатися спортом. Іншими словами, обмежувальні заходи були спрямовані не на збереження здоров'я людей, а на створення керованого суспільства (або на аналіз того, які заходи повинні бути прийняті для того, щоб суспільство в основній масі стало дотримуватися нових обмежень).

Такі методи поширення страху і посилення контролю (адміністративні штрафи в розмірі 17 тис.грн за порушення того, в чому не було потреби обмежувати) не демократичні і порушують права людини.



0

Коментарі